تکلیف وزارت علوم برای حمایت از ۲۰ درصد پژوهش‌های کاربردی کشور

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری براساس برنامه هفتم مکلف است تا پایان سال برنامه ۲۰ درصد از پژوهش‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکترا و هر نوع پژوهشی که در دانشگاه‌ها انجام می‌شود و در راستای رفع چالش‌های کشور اتفاق بیفتد حمایت کند و این تکلیف قانونی است که قانونگذار برعهده وزارت علوم و نهادهای پژوهشی کشور گذاشته است.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، صمد نژادابراهیمی مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم که طی روزهای اخیر در سومین همایش بین‌المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی محیط زیست و امنیت غذایی در جیرفت حضور یافته بود و خود نیز مقاله‌ای داشت، در حاشیه این سمینار اظهار کرد: ناترازی‌ها و مشکلاتی همچون کم آبی، ریزگرد و ضایعات کشاورزی می‌تواند از جمله مواردی باشد که مورد حمایت دانشگاه‌ها قرار گیرد.

وی ادامه داد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری براساس برنامه هفتم مکلف است تا پایان سال برنامه ۲۰ درصد از پژوهش‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکترا و هر نوع پژوهشی که در دانشگاه‌ها انجام می‌شود و در راستای رفع چالش‌های کشور اتفاق بیفتد حمایت کند و این تکلیف قانونی است که قانونگذار برعهده وزارت علوم و نهادهای پژوهشی کشور گذاشته است.

وی اضافه کرد: شرکت‌ها هم می‌توانند پژوهش‌هایی را به دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان سفارش دهند که منجر به تولید محصول یا فناوری شود. دانشگاه‌ها مکلف هستند در پنج سال آینده طوری برنامه‌ریزی کنند که ۵۰درصد اعتبارات پژوهشی در راستای حل مشکلات و چالش‌های کشور هزینه شود و از پژوهشگران و اساتید ۲ تا سه برابر حمایت‌های عادی صورت گیرد.

نژاد ابراهیمی با بیان اینکه از دانشگاه‌ها می‌خواهیم که در این موضوع بسیار فعال باشند افزود: این قانون حدود ۲ سال شروع شده است اما اجرای آن قابل قبول نبوده که امسال به طور جد آن را پیگیری می‌کنیم.

وی که استاد دانشگاه شهید بهشتی نیز است با اشاره به قانون جهش دانش بنیان ماده ۱۱ و استفاده از مالیات در تحقیق و توسعه شرکت‌ها گفت: اگر هم یک دانشجوی دکترا در این راستا یک چالش را حل کند ممکن است نیازی به ارائه مقاله دکترا نداشته باشد که اینها راه‌هایی است که تلاش می کنیم از آن طریق دانشگاه را به سمت صنعت سوق دهیم.

گفتنی است سومین همایش جهانی کشاورزی در جیرفت روز چهارشنبه، ۲۷ فروردین‌ماه با مشارکت و سخنرانی وبیناری ۲۰ محقق خارجی در کنار پژوهشگران ایرانی به کار خود پایان داد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1264868

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =