آماده‌سازی حج ۱۴۰۴ در نشست مدیران کاروان‌های غرب کشور

با نزدیک شدن به ایام اعزام زائران حج تمتع، همدان میزبان گردهمایی بزرگ مدیران کاروان‌های منطقه غرب کشور بود؛ نشستی که در آن، ابعاد مختلف فرهنگی، بهداشتی، امنیتی و اجرایی حج ۱۴۰۴ بررسی شد و هشدارهایی جدی درباره تأخیر در پرداخت وجه قربانی و رعایت مقررات عربستان مطرح گردید.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان، در همایش آموزشی و توجیهی مدیران کاروان‌های حج تمتع منطقه هفت کشور که به میزبانی استان همدان برگزار شد، مسئولان بعثه، سازمان حج و زیارت، مرکز پزشکی و حراست به ارائه نکات کلیدی درباره روند اعزام بیش از ۵۳۰۰ زائر از استان‌های ایلام، کردستان، لرستان، کرمانشاه و همدان پرداختند.

در این همایش، مسئول طرح قربانی حج ۱۴۰۴، با هشدار نسبت به تأخیر برخی کاروان‌ها در پرداخت وجه قربانی، اعلام کرد: تاکنون ۶۵۴ زائر از استان‌های غرب کشور هنوز وجه موردنظر را پرداخت نکرده‌اند. وی از مدیران کاروان‌ها خواست این موضوع را با جدیت پیگیری کرده و پیش از آغاز عملیات قربانی، فرآیند وکالت‌نامه‌ها به‌ویژه برای زائران زوج تکمیل شود.

وی با اشاره به آمادگی زیرساخت‌ها در کشور میزبان گفت: عملیات قربانی در یک روز انجام می‌شود اما مراحل تدارکاتی آن پیچیده و فشرده است و نمایندگان کاروان‌ها باید با نظم، آرامش و انضباط کامل در محل حضور یابند.

در ادامه همایش، حجت‌الاسلام عسگری، نماینده بعثه مقام معظم رهبری، با تأکید بر لزوم صیانت از شأن و شخصیت زائران ایرانی در عربستان، اظهار داشت: مدیران کاروان‌ها باید با برنامه‌ریزی فرهنگی دقیق، فضای معنوی و اخلاقی مناسبی برای زائران ایجاد کنند و مراقب باشند هیچ‌گونه رفتار نامناسب، شأن جمهوری اسلامی ایران را مخدوش نکند.

وی همچنین اجرای برنامه‌های فرهنگی، آموزشی و آگاهی‌بخشی درباره مناسک، محیط عربستان و مسئولیت‌های دینی زائران را از مهم‌ترین وظایف مجموعه‌های بعثه و کاروان‌ها برشمرد.

در بخش بهداشتی نشست، دکتر رضایی، نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت، از پایان موفق مرحله معاینات پزشکی زائران خبر داد و با اشاره به ضرورت آموزش‌های سلامت، گفت: با توجه به گرمای شدید و طول سفر، باید جلسات آموزشی بهداشتی برای پیشگیری از گرمازدگی، بیماری‌های شایع و مراقبت‌های پزشکی برگزار شود.

وی همچنین بر استقرار کامل کادر درمانی در هتل‌ها و درمانگاه‌ها، نظام سطح‌بندی ارجاع پزشکی و اهمیت همراهی مدیران هنگام ارجاع زائران به مراکز درمانی تأکید کرد.

در ادامه، جلالی مدیرکل حراست استان همدان، نسبت به برخی چالش‌های امنیتی هشدار داد و گفت: هرگونه فعالیت رسانه‌ای بدون مجوز، حمل داروهای ممنوعه، یا تخطی از قوانین عربستان می‌تواند موجب بازداشت یا دیپورت زائر شود. سال گذشته نیز شاهد بازداشت بیش از ۴۰ زائر به دلیل تخلفات رسانه‌ای بودیم.

او بر لزوم بررسی دقیق گذرنامه‌ها، وضعیت حقوقی زائران و کنترل اموال همراه آنان تأکید کرد و از مدیران خواست تا افراد مشکوک یا دارای اعتیاد را شناسایی و گزارش دهند.

در پایان این همایش، واحدنژاد، رئیس حج و زیارت استان همدان، از اعزام ۵۳۵۳ نفر شامل زائر و عوامل اجرایی منطقه ۷ به سرزمین وحی خبر داد و گفت: همدان با ۱۸۸۹ زائر، بیشترین اعزام را در میان استان‌های این منطقه بر عهده دارد. امید است با همکاری و هماهنگی همه عوامل، حجی منظم، ایمن و معنوی برای زائران ایرانی رقم بخورد.

خبرنگار: فاطمه پارسایی

انتهای خبر/

کد خبر: 1264924

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =