تبعات گسترش کمپین‌های ضد واکسن/ سرخک و دیگر بیماری‌های ریشه‌کن شده در کمین کودکان ایرانی

تبلیغات گروه‌های ضد واکسن، می‌تواند منجر به بازگشت بیماری‌هایی مانند سرخک در برخی مناطق کشور شود. این روند، سلامت عمومی و کارایی نظام بهداشت را با تهدید جدی مواجه می‌کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی یسکانیوز، در جمع‌هایشان که حاضر می‌شوی، می‌گویند: «فریب مافیای بزرگ واکسن را نخورید». معتقدند که واکسن‌ها برای کنترل بشریت تولید شده‌اند و آمارهای مختلف از منابع نامعلوم ارائه می‌دهند تا اثبات کنند که آدم‌‎های واکسینه شده بیشتر در معرض ابتلا به انواع بیماری‌ها هستند. در دوران کرونا فعالیت بیشتری داشتند و حتی می‌گفتند که با واکسیناسیون میکروچیپ‌های کوچکی وارد بدن انسان‌ها می‌کنند تا رفتار آن‌ها را کنترل کنند.

ضد واکسن‌ها حتی کمپین راه انداخته و از وزارت بهداشت درخواست کرده‌اند که با واکسیناسیون اجباری کودکان و نوزادان مقابله کند و اختیار خانواده‌ها دهد تا هر کسی به اختیار خودش انتخاب کند فرزندش را واکسینه کند یا نکند تا در صورت ثبت‌نام فرزندشان در مدرسه با هیچ‌گونه مخالفتی روبه‌رو نشوند و با خانواده‌ها همکاری کنند.

این در شرایطی است که واکسینه نشدن برخی از مردم به دلیل پیروی از این کمپین و یا مهاجرانی که از کشورهای همسایه به ایران آمده‌اند، باعث شده تا شاهد شیوع سرخک در برخی مناطق باشیم.

اورنگ ایلامی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفته در شهرستان‌های داراب، فسا و زرین‌دشت ۱۴ مورد مشکوک به سرخک شناسایی شده که چهار مورد از آن‌ها (سه کودک زیر یکسال از داراب و یک نوجوان ۱۶ ساله با سابقه تماس با بیماران) به صورت قطعی مثبت اعلام شده است.

وی با اشاره به لزوم بررسی دقیق‌تر پوشش واکسیناسیون در مناطق درگیر افزود: برخی از موارد مثبت در کودکانی مشاهده شده که واکسیناسیون انجام نداده‌اند.

بیماری سرخک با ویروس «موربیلی» از خانواده پارامیکسوویروس ایجاد می‌شود و دوره نهفتگی آن هشت تا ۱۵ روز است. علائم اولیه شامل تب، سرفه، آبریزش بینی و التهاب چشم است که به دنبال آن بثورات پوستی در صورت و بدن ظاهر می‌شود. انتقال بیماری از طریق ذرات تنفسی یا تماس مستقیم با ترشحات بینی و گلو صورت می‌گیرد و افراد از سه روز قبل از علائم تا چهار روز پس از ظهور بثورات، ناقل بیماری هستند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از شناسایی ۷۰ مورد قطعی ابتلا به سرخک در استان خبر داده است. وی با بیان اینکه بیشترین موارد ابتلا در شهرستان‌های بندرعباس، جاسک، قشم، میناب، بشاگرد، بندرخمیر و رودان گزارش شده است، افزود: اکثر بیماران از میان افراد فاقد سابقه واکسیناسیون بوده‌اند و تنها دو کودک واکسینه‌شده به این بیماری مبتلا شده‌اند که نشان‌دهنده تأثیر بالای واکسن در پیشگیری از سرخک است.

وحید جهانمیری پزشک فعال در حوزه بیماری‌های عفونی درباره تبعات گسترده شدن کمپین‌های ضد واکسن به ایسکانیوز گفت: به طور کلی بررسی متوسط عمر بشر را در دهه‌های اخیر نشان می‌دهد که علی‌رغم تنش‌های موجود در جهان، افزایش قابل توجهی داشته است. شاید برای آدم‌های امروزی باورپذیر نباشد که تا همین دو دهه پیش، طول عمر به چهل سال و اندی می‌رسید.

وی افزود: به مدت تلاش‌گران حوزه سلامت در جهان طول عمر انسان‌ها افزایش پیدا کرد. یکی از مواردی که به این موضوع کمک کرد، کشف آنتی‌بیوتیک‌ها و دیگری واکسن‌ها بودند. بسیاری از بیماری‌های عفونی که امروز کم و بیش در دنیا وجود دارند، باعث مرگ آدم‌های بسیاری می‌شدند.

جهانمیری توضیح داد: تولید انبوه واکسن و توزیع عادلانه آن باعث کنترل سرخک، فلج اطفال و بسیاری از بیماری‌ها شد. اگر توهمات گروه‌های ضد واکسن که در آمریکا هم بسیار فعال هستند، باعث بازگشت به دوران قبل از واکسن شود، جنایت بزرگی در حق بشر رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: برخی بیماری‌ها هستند که موضوع مرگ و میر در آن‌ها مطرح نیست اما تزریق واکسن باعث می‌شود که عواقب و هزینه‌هایی که این بیماری برای مردم و سیستم بهداشت دارد، کاهش پیدا کند؛ اچ پی وی از این دست واکسن‌ها است.

پزشک عنوان کرد: تصور برخی بر این است که ممانعت آن‌ها از واکسیناسیون فرزندشان، تاثیری در جامعه و مردم ندارد و آن‌ها مختار هستند که مطابق میل خود رفتار کنند اما این کار آن‌ها روی جامعه و سیستم بهداشت تاثیر می‌گذارد. وقتی سطح پوشش واکسن از عددی بالاتر می‌رود(بسته به نوع بیماری)، گردش ویروس کاهش پیدا می‌کند و احتمال ابتلای افراد سخت در دسترس که واکسن نزده‌اند، بسیار کم می‌شود.

وی ادامه داد: در عصری که ما امیدواریم برای اچ آی وی و سایر بیماری‌ها واکسن کشف شود، جای تعجب است که برخی با دست‌آوردهای سابق هم مقابله می‌کنند. حتی خانواده‌هایی با سطح تحصیلات بالا به این کمپین پیوسته‌اند که جای تاسف دارد. اگر این گروه موفق شوند که افراد بسیاری را تحت تاثیر قرار دهند، ظلم بزرگی به کل جامعه کرده‌اند.

جهانمیری توضیح داد: گسترش این امر می‌تواند هزینه بسیاری روی دوش سیستم بهداشت و درمان بگذارد؛ مثلا برای نجات جان مبتلایان به سرخچه نیاز به بستری در بخش مراقبت ویژه وجود دارد و همین موضوع هزینه‌ای برای سیستم بهداشت و درمان است.

به گزارش ایسکانیوز، کارشناسان بهداشتی هشدار می‌دهند که این روند علاوه بر به خطر انداختن سلامت جامعه، باعث افزایش هزینه‌ها و فشار بر سیستم بهداشت و درمان می‌شود. واکسیناسیون، نقش کلیدی در کنترل بیماری‌های عفونی و افزایش طول عمر بشر داشته و بی‌توجهی به آن، می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری برای جامعه به همراه داشته باشد.

انتهای پیام /

کد خبر: 1265033

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =