به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، به مناسبت گرامیداشت مقام معلم و هفته مشاغل، خبرنگاران از هنرستان دخترانه نرگس بازدید کردند. این هنرستان با مدیریت سحر اسماعیلی به عنوان یکی از مدارس پیشرو در زمینه آموزشهای فنی و حرفهای در پایتخت شناخته شده است. هنرستان نرگس در تلاش است تا مهارتهای علمی و کاربردی را به دانشآموزان خود آموزش دهد و زمینهساز اشتغالزایی و خودکفایی آنها در آینده باشد. این مدرسه با مهارت آموزی به دانشآموزان خود در رشتههای مختلف، دانشآموزان را برای ورود به بازار کار و راهاندازی کسبوکارهای کوچک آماده میکند.
سحر اسماعیلی مدیر هنرستان نرگس درگفتو گو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز در خصوص اهمیت نقش تربیتی مدارس گفت: طبق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ما موظف هستیم تربیتی همهجانبه برای دانشآموزان فراهم کنیم و آنان را برای دستیابی به حیات طیبه یعنی داشتن حال خوب در زندگی فردی و اجتماعیشان آماده کنیم. خوشبختانه هنرستانها با توجه به برنامههای درسی کاربردی و شرایط آموزشی ویژهای که دارند، این ظرفیت را به بهترین شکل دارا هستند. رویدادهایی همچون برنامهای که امروز شاهد آن هستید، نمونهای از این ظرفیتهاست.
وی در ادامه گفت: این برنامهها باعث میشود دانشآموزان کار گروهی را تمرین کنند، مهارتهای اجتماعی و سیاسی را بیاموزند، به خودباوری برسند و اخلاق حرفهای را در عمل تجربه کنند. همچنین با اتصال آموزشهای فنی به اقتصاد واقعی و راهاندازی بازارچههای کارآموزی، دانشآموزان بهترین محصولات خود و همکلاسیهایشان را عرضه و مشاهده میکنند. چنین تجربههایی به ویژه وقتی چند بار در طول تحصیل تکرار میشود، تابآوری دانشآموزان را در مواجهه با چالشهای اجتماعی بالا میبرد و آنها را به نیروهای مؤثر و توانمند برای جامعه تبدیل میکند.
اسماعیلی هنرستانها را بستری مناسب برای آموزش مشاغل خانگی دانست و توضیح داد: در هنرستانها، شعاری داریم با عنوان "اول ایمنی، بعد کار" که به طور جدی دنبال میشود. در همین راستا، مهارتهای ایمنی شغلی و سلامت کار جمعی نیز به دانشآموزان آموزش داده میشود. شعار امسال نیز که "سرمایهگذاری برای تولید" است، نشاندهنده توجه جهانی به مشاغل کوچک و خانگی است. هنرآموزان ما در هفت رشته مختلف از پایه دهم توانمندی سفارشگیری و فعالیت اقتصادی حتی از منزل را دارند. ما در کنار آموزشهای تخصصی، بر شایستگیهای اخلاقی و حرفهای نیز بسیار کار میکنیم تا فارغالتحصیلانی کارآمد و مورد استقبال بازار کار تربیت کنیم.
وی با اشاره به رشد قابل توجه علاقهمندی به ثبتنام در رشتههای هنرستان بیان کرد: خوشبختانه استقبال والدین و دانشآموزان از هنرستانها افزایش یافته است. ما امسال ۱۶۰ نفر دانشآموز پایه دهم را پذیرش کردیم که همه با علاقه و انتخاب آگاهانه وارد رشتههای تخصصی خود شدند. البته حدود سه برابر این تعداد نیز برای ثبتنام مراجعه داشتند که متأسفانه به دلیل محدودیت فضا امکان پذیرش همه وجود نداشت. اقبال نسبت به هنرستانها به طور محسوسی افزایش یافته و تنها دغدغهی ما، بهروز رسانی تجهیزات تخصصی متناسب با نیاز بازار کار است.
اسماعیلی در ادامه توضیح داد: آمارها نیز نشانگراین تغییر نگرش مثبت است؛ به طور مثال میانگین معدل ورودیهای پارسال ما حدود ۱۹ بود که نشان میدهد دانشآموزان نخبه و توانمند جذب هنرستانها شدهاند. دلیل این استقبال، فراهم شدن امکان ورود سریعتر به بازار کار و کسب مهارتهای تخصصی در دوران تحصیل است. دانشآموزان هنرستانی از همان ابتدا آموزشهای عملی و پروژهمحور میبینند که این موضوع هم میزان اضطراب آنها را کاهش میدهد و هم شادی و نشاط تحصیلیشان را افزایش میدهد.
مدیر هنرستان نرگش با اشاره به آشنایی نداشتن دانشآموزان و خانواده ها از اکثر رشته های هنرستان گفت: بسیاری از خانوادهها هنوز با تمام رشتههای فنیحرفهای و کاردانش آشنایی کامل ندارند. در تهران حدود ۴۰ رشته در شاخه فنیحرفهای و تعداد مشابه در شاخه کاردانش وجود دارد که متأسفانه تنها تعداد محدودی از آنها شناخته شده هستند. این در حالیست که بازار کار به تمامی این رشتهها نیاز دارد.
اسماعیلی در پایان گفت: اگربخواهم تغییری در فضای هنرستانها ایجاد کنم، قطعاً تمرکز اصلی بر توسعه امکانات و تجهیزات بهروز و تخصصی خواهد بود. هرچقدر تجهیزات هنرستانها به استانداردهای روز بازار کار نزدیکتر شود، هدف نهایی آموزشهای فنیحرفهای و کاردانش به بهترین شکل محقق خواهد شد.
خبرنگار: مهدیه امجدیان
انتهای پیام /
نظر شما