اسرائیل بدون آمریکا ۲ روز هم دوام نمی‌آورد/ با فشارهای بیرونی انسجام داخلی بیشتر می‌شود

یحیی‌آل اسحاق با بیان این‌که اگر آمریکا دست از حمایت اسرائیل بکشد، این رژیم ۲ روز هم نمی‌تواند دوام بیاورد، تصریح کرد: آمریکا باید محاسبه کند که چقدر می‌خواهد، هزینه بدهد. بنابراین پیش بینی می‌کنم در زمان کوتاهی این حادثه به نفع جمهوری اسلامی ایران تمام شود. 

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز؛ در پی تجاوز آشکار اسرائیل به تمامیت ارضی کشورمان در سحرگاه ۲۳ خردادماه ۱۴۰۴، نیروهای نظامی در فاصله کمتر از ۲۴ ساعت عملیات وعده صادق ۳ را در پاسخ به این جنایت کلید زدند. این عملیات تاکنون با شلیک صدها موشک بالستیک به سمت اهداف نظامی و راهبردی در سرزمین‌های اشغالی همراه بود و خسارات فراوانی به زیرساخت‌های نظامی و امنیتی اسرائیل وارد کرد.

بیشتر بخوانید؛

باید در برابر حمله اسرائیل مقابله به مثل کرد/ هدف قرار دادن هر نقطه‌ای در اسرائیل حمله به آمریکا است

عملیات وعده صادق ۳ در قیاس با وعده صادق ۱ و ۲ از شمول و بازدارندگی به مراتب بالاتری برخورد است. این عملیات بی‌سابقه‌ترین واکنش مستقیم نظامی ایران به تجاوز اسرائیل بود و برای نخستین بار به شکلی هماهنگ، اهداف حساس و مهمی در تل‌آویو، حیفا، طبریا و مناطق شمالی سرزمین‌های اشغالی را مورد حمله قرار گرفت. یکی از برگ‌های برنده نیروهای مسلح برای انجام چنین عملیاتی همدلی آحاد مردم در ضرورت انتقام خون مردم بی‌گناه، دانشمندان هسته‌ای و سرداران نظامی است.

در ادامه گفتگوی ایسکانیوز با یحیی‌آل اسحاق رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق و وزیر اسبق بارزگانی را درباره مولفه‌های قدرت جمهوری اسلامی ایران برای انجام عملیات وعده صادق ۳ به عنوان حق مشروع در پاسخگویی به دشمنان می‌خوانید:

باید متناسب با حمله اسرائیل پاسخ بدهیم

آل‌اسحاق در پاسخ به این پرسش که چرا ایران وارد نبرد نظامی با اسرائیل شد، به خبرنگار سیاسی ایسکانیوز گفت: پاسخ بسیار واضح است زیرا وقتی مهاجمی به خانه و خانواده ما حمله کند باید بر اساس غیرت و شرف دفاع کنیم. حتما این دفاع «حق مشروع» ما است و باید متناسب با حمله پاسخ بدهیم و افکار عمومی جامعه نیز خواهان آن است.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این‌که چرا رژیمی که در عملیات وعده صادق ۲ توانمندی نظامی جمهوری اسلامی را به چشم دیده بود اما خواهان تجربه دوباره بود، تصریح کرد: یکی از دلایل این رفتار، استیصال اسرائیل در برابر جمهوی اسلامی ایران است. به هر حال این رژیم نمی‌تواند شاهد تضعیف قدرتش در جهان باشد و همه بدنامی‌ها را برای خودش بخرد اما عایدی نداشته باشد. اسرائیل مخصوصا در برابر شکست افشای اسناد هسته‌ای خود نمی‌توانست بی‌تفاوت باشد بنابراین حمله اخیر به نوعی واکنش به لو رفتن آن اسناد است.

با توجه به امکانات ایران و همدلی مردم اسرائیل توان مقاومت ندارد

وزیر اسبق بازرگانی در ادامه ریشه‌یابی دلایل حمله اخیر اسرائیل بیان کرد: مرکز تحولات منطقه‌ای ایران است و اسرائیل می‌دانست که نمی‌تواند وارد رویایی مستقیم با ایران شود پس درگیری با حزب‌الله، سوریه و فلسطین را آغاز کرد اما نتیجه شکست‌هایی که در آن درگیرهای نصیب اسرائیل شد در نهایت منجر به حمله نظامی به ایران شد که به قول حضرت آقا «غلط اضافی» کردند و البته این اول ماجرا است.

وی با اشاره به روحیه تسلیم‌ناپذیری در جامعه ایرانی تصریح کرد: جهانیان دیدند با وجود این‌که ساکنان سرزمین‌های اشغالی به پناهگاه‌ها گریختند اما مردم ایران به خیابان‌ها آمدند و شیرینی بخش کردند که بیانگر قدرت یک کشور است. بزرگ‌ترین مولفه قدرت در عرصه جهانی، حمایت های مردمی است. مردم ایران در این چند روز از شهرها و روستاهای گوناگون حمایت خود ر ا از نیروهای نظامی و مقام معظم رهبری اعلام کردند.

آل‌اسحاق در ادامه با بیان این‌که امکانات جمهوری اسلامی ایران و همدلی که مردم در دو شب گذشته از خود نشان دادند اجازه مقاومت به اسرائیل را نمی‌دهد، گفت: اسرائیل با امکانات محدود جغرافیایی و انسانی بدون حمایت آمریکا بیش از چند روز نمی‌تواند دوام بیاورد. کل وسعت اسرائیل به اندازه یک استان ما است و به هر منطقه از محدوده کوچکش که بخواهیم حمله کنیم، می‌توانیم آسیب وارد کنیم. پنجاه درصد اسرائیل نیز در تل‌آویو قرار دارد که ضربه به آن برای اسرائیل مهلک خواهد بود.

اسرائیل تلاش می‌کند تا این جنگ را به جنگ آمریکا و ایران تبدیل کند

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق افزود: اسرائیل از این واقعیت‌هایی که گفته شد باخبر است و مدام تلاش می‌کند تا پای آمریکا را به میان بکشاند و این جنگ را به جنگ آمریکا و ایران تبدیل کند. اما اگر آمریکا وارد میدان شود کل منطقه بهم می‌ریزد و تمام سرمایه‌گذاری ترامپ برای کسب سودهای میلیون دلاری از خاورمیانه نابود می‌شود. همه سرمایه‌گذاری‌های ترامپ در کشورهای عربی مشروط به برقراری ثبات در منطقه است اما اگر در منطقه آشوب شود حتی یک دلار نیز نمی‌تواند از آن‌ها بگیرد.

آل‌اسحاق با اشاره به تاثیر بی‌ثباتی و جنگ بر قیمت نفت گفت: اگر یک هفته تردد کشتی‌ها در این منطقه متوقف شود، قیمت نفت به ۲۰۰ دلار می‌رسد، این افزایش نرخ به معنی بهم‌ریختگی وضعیت اقتصادی تمام کارخانه‌ها به طور دفعی است. در کنار توقف حرکت کشتی‌ها، خطر دیگر در تیرس بودن پایگاه‌های آمریکا در منطقه است که اگر آسیب ببینند، بی‌ثباتی اقتصادی اتفاق می‌افتد بنابراین چرا آمریکا باید چنین هزینه‌ای را برای حمایت از اسرائیل بپردازد. زمانی که بنده مسئول بودم برای تامین سیم خاردار ناچار بودیم به چند کشور متوسل شویم اما درحال حاضر ایران به توانایی ساخت موشک قاره‌پیما رسیده است و حتی می‌تواند هواپیمای F35 آمریکا را که از تکنولوژی بالایی برخوردار است، ساقط کند. بنابراین امکانات و شرایط جمهوری اسلامی ایران قابل قیاس با اول انقلاب نیست.

اسرائیل بدون آمریکا ۲ روز هم دوام نمی‌آورد

وزیر اسبق بازرگانی با بیان این‌که هزینه این جنگ برای اسرائیل و حامیانش از جمله آمریکا بسیار بالا است، گفت: واقعیت این است که اگر آمریکا دست از حمایت اسرائیل بکشد، این رژیم ۲ روز هم نمی‌تواند دوام بیاورد و این یک تعارف نیست. حالا آمریکا باید محاسبه کند که چقدر می‌خواهد، هزینه بدهد. بنابراین پیش‌بینی من این است که در زمان کوتاهی این حادثه به نفع جمهوری اسلامی ایران تمام خواهد شد.

وی با اشاره به شهادت جمعی از فرماندهان نظامی و دانشمندان هسته‌ای کشور گفت: توان نیروی انسانی ما به گونه ای است که با فقدان هر فردی بر اثر حوادثی از این دست نیروی دیگری به سرعت جایگزین وی می‌شود. البته فشار هست اما آتیه را روشن می‌بینیم زیرا ملت ما بارها از آزمون تاب‌آورری سربلند بیرون آمده است. هر چند اختلافات وجود دارد اما مردم در برابر دشمن متحد می‌شوند اما دشمنان قادر به درک این مساله نیستند.

با فشارهای بیرونی انسجام داخلی بیشتر می‌شود

آل‌اسحاق در ادامه تصریح کرد: بنابراین با فشارهای بیرونی انسجام داخلی بیشتر می‌شود. در راهپیمایی‌های چند روز اخیر مردم با هر تفکر و سلیقه‌ای حضور پیدا کردند حتی کسانی که از مجموعه نظامیان به نوعی دلخوری دارند نیز به میدان آمدند. مشابه این وحدت درباره اشتباه ترامپ در به کار بردن نام خلیج فارس نیز دیده شد تا وی مجبور شد سخنش را پس بگیرد. اما باز هم می‌گویم به زودی این حوادث به نفع ایران تمام می‌شود، هر چند شروع آن با اسرائیل بود اما پایانش با آن‌ها نیست.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا رسانه‌های بیگانه در جهت‌دهی به افکار عمومی ایرانیان پس از حمله اسرائیل ناکام ماندند، تصریح کرد: ظرف قریب به نیم قرن گذشته دشمن با تصور این‌که می‌تواند با فشار جنگ روانی افکار عمومی را فریب دهد، دست به تلاش‌های مشابهی زد. ما در طی این سال‌ها حوادثی مانند نوژه، هفت تیر و ... را داشتیم و دشمن رفتار مردم را پس از همه این حوادث دید اما چون راه نظامی و اقتصادی را در تمام این مدت آزموده است و راه دیگری ندارد از فشار روانی دست بر نمی‌دارد.

ایران سناریوهای لازم را پیش‌بینی کرده‌است

وزیر اسبق بارگانی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر علت عدم پیشگیری آمریکا از حملات اسرائیل گفت: این حمله غیرمترقبه نبود، مذاکرات و حمله به ایران هر دو طراحی شده بود. نگاه خوشبینانه به مسئله این است که در داخل آمریکا دو جریان وجود دارد و هر دو در این که باید تکلیف ایران مشخص شود، مشترک هستند اما یک دیدگاه بر این باور است که تکلیف ایران با جنگ روشن می‌شود اما بر هواداران دیدگاه دیگر مذاکره و دیپلماسی غلبه دارد. هر دو جریان در دولت ترامپ نقش دارند و رئیس‌جمهور آمریکا بین این دو جریان بر سر پرونده ایران سبک و سنگین می‌کند. در این چارچوب اگر جریان تندرو در آمریکا غلبه پیدا کند باید هزینه‌زیادی بدهد. البته ایران با واقعیت‌ها روبرو است و برای تمامی موارد سناریوهای لازم را پیش‌بینی کرده‌است.

آل اسحاق در پایان گفت: همانطور که آقای رئیس‌جمهور بیان کرد ما تا پیش از این آماده گفتگو و دیپلماسی بودیم و حالا نیز آماده دفاع از خودمان هستیم اما آن‌ها گاهی به این طرف و گاهی به آن طرف می‌روند. البته جهان و منطقه باید تکلیفشان را با کسانی که ثبات ندارند، روشن کنند. الحمدالله جمهوری اسلامی ایران ثبات قدم خود را در تمام دورهای مذاکرات نشان داد و این مسئله نشان‌دهنده قدرت و تاب‌آوری ما است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1271087

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =