اسرائیل و آمریکا هدفی بالاتر از فردو مانند ضربه به یکپارچگی ایران دارند/ هم‌گرایی برای مقابله با ایران دشوار است

تاجرنیا با اشاره به دلایل آمریکا و اسرائیل از حملات اخیر گفت: آن‌ها اهداف خیلی بالاتری از زدن تاسیسات هسته‌ای فردو در ایران دارند و با اهداف کلانی وارد این جنگ شده‌اند البته ارزیابی‌ که داشتند، اشتباه است. ولی مسئله اصلی آن‌ها تضعیف جمهوری اسلامی ایران و مقابله کردن با نظام است. حتی با یک تفکر خیالپردازانه در پی ضربه زدن به یکپارچگی ایران است. 

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز؛ سحرگاه یکشنبه یکم تیرماه ۱۴۰۴ آمریکا به تاسیسات اتمی فردو، نطنز و اصفهان حمله کرد. هر چند به دلیل خروج مواد اتمی از این تاسیسات، سطح تشعشع در اطراف سایت‌های هسته‌ای بالا نرفته است اما ورود مستقیم دولت ترامپ به جنگی که اسرائیل علیه ایران آغاز کرد و حمله به تاسیسات هسته‌ای، نقض آشکار حاکمیت ملی کشورمان است و تاکنون با محکومیت‌های گسترده‌ای از سوی محافل سیاسی و رسانه‌ای در جهان مواجه شده است.

بیشتر بخوانید؛

حمله اسرائیل فتنه‌ای بود که در هماهنگی کامل با ترامپ انجام شد/ برتری آتش ایران، صهیونیست‌ها را در بن‌بست قرار داده است

رئیس‌جمهور آمریکا پس از این حمله که بسیاری از تحلیل‌گران آن را «قمار» خوانده‌اند، با لحنی اهانت‌آمیز نوشت: «اکنون زمان صلح است»!

این درحالی است که سیدعباس عراقچی در واکنش به فریبکارهای متعدد آمریکا و کشورهای اروپایی اعلام کرده است: «هفته گذشته، وقتی ما در حال مذاکره با آمریکا بودیم، اسرائیل تصمیم گرفت دیپلماسی را نابود کند. این هفته، وقتی با گروه تروئیکای اروپا E3 و اتحادیه اروپا گفتگو داشتیم، آمریکا تصمیم گرفت آن دیپلماسی را نابود کند. از این وضعیت چه نتیجه‌ای می‌توان گرفت؟»

وی همچنین نوشته است: «از نگاه بریتانیا و مسئول عالی‌رتبه سیاست خارجی اتحادیه اروپا، موضوع این است که ایران باید به میز مذاکره «بازگردد». اما چگونه ممکن است ایران به چیزی بازگردد که هرگز ترک نکرده، چه برسد به اینکه نابودش هم کرده‌اند؟»

در ادامه گفتگو با علی تاجرنیا فعال عضو حزب اتحاد ملت و نماینده مجلس ششم شورای اسلامی را در زمینه واکاوی علل حملات آمریکا و اسرائیل به ایران را می‌خوانید:

همراهی آمریکا با اسرائیل از فشار بر این رژیم کم می‌کند

تاجرنیا با بیان این‌که اسرائیل به لحاظ فنی و تکنولوژی و نیز حمایت‌های دیپلماتیک نیازمند آمریکا است به خبرنگار سیاسی ایسکانیوز گفت: شاید به لحاظ فنی تلقی اسرائیل این بود که داشته‌هایش متناسب با ظرفیت‌های ایران نیست. طبیعی است که در این شرایط لازم بود که به منبعی که از تکنولوژی بالاتر و پیشرفته‌تری برخوردار است وصل شود یا حداقل از جانب آن حمایت و از این حمایت مطمئن شود.

نماینده مجلس ششم با اشاره به حمایت‌های سیاسی دولت ترامپ از حمله اسرائیل به ایران گفت: به لحاظ دیپلماتیک نیز حمله اسرائیل بر خلاف قوانین بین المللی است. این رژیم به ایران تجاوز کرده و قوانین بین‌المللی را نقض کرده است. طبیعتا همراهی با آمریکا به این رژیم کمک می‌کند تا بتواند از فشارهای بین‌المللی بر خود کم کند و خیالش راحت باشد.

عضو حزب اتحاد ملت در پاسخ به این پرسش که حمایت‌های آمریکا از تجاوز اسرائیل تا کجا ادامه می‌یابد گفت: اتفاقاتی که در چند روز گذشته افتاد و حملات متقابلی که کشورمان به رژیم اسرائیل کرد نیاز این رژیم را به کمک و حمایت آمریکا بیشتر کرده است. در واقع اسرائیل حالا خیلی بیشتر حس می‌کند که باید از سوی آمریکا حمایت شود. آمریکا هم با توجه به مشکلات داخلی خود و نیز به دلیل تجربه جنگ‌هایی که در افغانستان و عراق داشته است طبیعی است که وضعیت پیچیده‌ای دارد.

امیدوارم با پاسخ کوبنده‌ ایران، اسرائیل عقب‌نشینی کند

تاجرنیا با بیان این‌که امیدوارم با توجه به پاسخ کوبنده‌ای که جمهوری اسلامی می‌دهد شرایط به گونه‌ای شود که اسرائیل عقب‌نشینی کند. همچنین امیدواریم عقلانیتی در کشورهای غربی و آمریکا ایجاد شود که از ورود جدی و گسترئه به جنگ پرهیز کنند. چون ممکن است برای کل منطقه و حتی جهان عواقب سختی را در پی داشته باشد.

عضو حزب اتحاد ملت در باره مواضع متناقض آمریکا و به ویژه ترامپ درباره مداخله در جنگ عنوان کرد: درباره نوع مواجهه با حمله اسرائیل به ایران در آمریکا نظر یکسانی وجود ندارد و همین امر هم باعث مجموعه‌ای از نقطه نظرات متناقض شده است؛ چنانچه حتی رئیس‌جمهور آمریکا در یک روز مثلا سه موضع متفاوت در این باره اتخاذ می‌کند.

آمریکا و اسرائیل هدفی بالاتر از فردو مانند ضربه به یکپارچگی ایران دارند

وی درباره اهداف آمریکا و اسرائیل حملات اخیر گفت: آن‌ها اهداف خیلی بالاتری از زدن تاسیسات هسته‌ای فردو در ایران دارند. اسرائیل با اهداف کلانی وارد این جنگ شده است البته ارزیابی‌هایش اشتباه بوده است. ولی مسئله اصلی آن‌ها تضعیف جمهوری اسلامی ایران و مقابله کردن با نظام است. حتی اسرائیل با یک تفکر خیالپردازانه در پی ضربه زدن به یکپارچگی ایران است.

عضو حزب اتحاد ملت با اشاره به نگرانی اسرائیل از تبدیل شدن ایران به قدرت برتر منطقه گفت: در طی سال‌های گذشته کشورهای عربی در کل منطقه به اسرائیل نزدیک شدند و این رژیم حتی توانسته است بخش‌هایی در فلسطین را مانند دولت خودگردان با خود همراه سازد یا با ترکیه توانسته ارتباطاتی برقرار کند.

دشواری هم‌گرایی برای مقابله با ایران باعث نظرات متناقض می‌شود

نماینده مجلس ششم با بیان این‌که مواضع تناقض ترامپ را برآمده از شکاف‌های درونی آمریکا است، گفت: به هر حال ایران مثل افغانستان یا عراق نیست که آمریکا به راحتی بتواند درباره حمله به آن اجماع ایجاد بکند. چنین اجماع و هم‌گرایی هم درون آمریکا و هم بین آمریکا وکشورهای اروپایی و نیز بسیاری از کشورهای دنیا به راحتی علیه ایران صورت نمی‌گیرد. هم‌گرایی برای مقابله با ایران طبیعتا کار دشواری است و همین امر هم باعث ظهور و بروز نقطه نظرات متناقض می‌شود.

وی همچنین با تاکید بر انسجام و اجماع داخلی در برابر حمله رژیم اسرائیل گفت: باید در این مقطع اطلاع‌رسانی‌های درست و شفاف صورت بگیرد و اطلاعات به سرعت و با دقت در اختیار مردم قرار بگیرد تا مردم همچنان امیدوارانه در کنار نیروهای مسلح قرار بگیرند و از آن‌ها حمایت کنند.

تاجرنیا در پایان تصریح کرد: مهم‌تر این‌که مجموعه دولت و حاکمیت باید سعی کنند در جهت تقویت هم‌گرایی و انسجام داخلی تلاش کنند و از ظرفیت همه جریان‌ها و تشکل‌های سیاسی و گروه‌های اجتماعی، نهادهای مدنی و شخصیت‌ها استفاده کنند. همین‌طور که در وضعیت کنونی همه برای دفاع از کشور آمدند حکومت نیز باید سعی کند تا از ظرفیت‌های همه سلایق و گروه‌ها استفاده کند.

انتهای پیام/

خبرنگار: سمیه زمانی

کد خبر: 1271802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =