به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کهگیلویه و بویراحمد، استان کهگیلویه و بویراحمد در تنش شدید آبی قرار گرفته، سدهای خالی، افت خطرناک سطح آب زیر زمینی و افزایش مصرف، امسال را به یکی از دشوارترین مقاطع تأمین آب تبدیل کرده است.
بیآبی در جامعه یک بحران جدی است که تأثیرات گستردهای بر زندگی انسانها و محیطزیست دارد. این مسئله میتواند شامل مواردی از جمله کمبود منابع آب، آسیب به محیطزیست، مشکلات اجتماعی، بحران اقتصادی باشد این موضوع میتواند بر صنایع وابسته به آب، مانند کشاورزی و تولید انرژی، تأثیر گذاشته و مشکلات اقتصادی را تشدید کند.
در استانی که عنوان پایتخت طبیعت ایران را به خود اختصاص داده آب نه فقط یک منبع طبیعی بلکه اساس بقا و زیستپذیری سرزمین است. کاهش بارندگی، برداشت بیرویه و ضعف در مدیریت منابع آبی، حالا در قالب بحرانهای منطقهای خود را نشان میدهد. کهگیلویه و بویراحمد، بهویژه یاسوج بهعنوان یکی از شهرهای که جنگلهای زاگرس و اقلیم بارانی ایران را در خود جایداده بود امسال یکی از بحرانیترین وضعیتهای آبی دهههای اخیر قرار گرفته است.
وظیفه مردم در قبال بیآبی بسیار حائز اهمیت است صرفهجویی در مصرف آب که مهمترین وظیفه انسانی تلقی میشود شاید بتوان گفت از مهمترین وظایف مردم است چرا که صرفهجویی در مصرف و آگاهسازی مردم میتوانند با آموزش خود و دیگران درباره اهمیت حفظ آب، فرهنگ مصرف درست را گسترش دهند. هرچه مردم بیشتر در این زمینه آگاه و فعال باشند، جامعه میتواند بهتر با چالش بیآبی مقابله کند.
رساندن جامعه به جایگاهی که در خود، مسئولیت اجتماعی در برابر بحرانهای محیط زیستی اعم از بحران آب را احساس کند باعث میشود تا بسیاری از مشکلات این حوزه کاهش یابد و جامعه در مسیر توسعه قرار گیرد، این مفهوم در عبارتی دقیقتر به معنای انجام وظایف فردی بهوسیله تکتک افراد جامعه است که انجام آن باعث میشود تا تعادل مناسبی بین اکوسیستم و اقتصاد جامعه برقرار شود.
در اولین گام باید مردم را از بحرانیبودن وضعیت موجود آگاه کرد و فراتر از شعار و کلام به باورپذیری محکمی برسند که منابع آبی روبهکاهش است و بیآبی نزدیکتر از آن چیزی است که تصور میشود.
مردم در هر مکانی باید بدانند در همان شهر و منطقهای که زندگی میکنند منابع آبیشان در چه مرحلهای قرار دارد تا از این خیال خام که بیآبی و خشکسالی برای جاهای دیگر است و شامل آنها نیست، رها شوند.
مسئولین میتوانند با مدیریت منابع آبی و ایجاد برنامههای پایدار نقش بسیار مهمی در بهبود تنش بیآبی ایفا کنند.
مجید مشایخ - فعال دانشجویی
انتهای یادداشت/
نظر شما