به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ کتلت گوشت با لپه یکی از آن غذاهای خانگی است که هم طعم اصیل دارد و هم خیلی سریع آماده میشود. در طرز تهیه کتلت گوشت با لپه بهدلیل وجود لپه، هم سبکتر از مدلهای کاملا گوشتی است و هم بافت لطیفتر و مغزپختتری پیدا میکند.
بیشتر بخوانید:
آموزش آشپزی / ترفندهایی برای پخت سریع لپه دیرپز
آموزش آشپزی / طرز تهیه آش کدو حلوایی مقوی و خوشمزه
اگر بهدنبال یک غذای ساده، خوشعطر و مناسب وعدههای روزمره هستید، این دستور میتواند بهترین انتخاب باشد. تنها با چند مرحله کوتاه و چند ماده در دسترس میتوانید یک کتلت خوشرنگ و خوشخوراک درست کنید که برای ناهار، شام یا حتی سفرههای مهمانی کاملا مناسب است.
مواد لازم برای تهیه کتلت گوشت با لپه
- گوشت چرخکرده ۲۰۰ گرم
- لپه نصف پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- تخممرغ ۲ عدد
- جعفری خردشده ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
- روغن برای سرخکردن به مقدار لازم
طرز تهیه کتلت گوشت با لپه
مرحله اول: آمادهسازی لپه

لپه را خوب شسته و با مقداری آب و کمی نمک در قابلمه بریزید. حرارت باید متوسط باشد تا لپهها کاملا پخته شوند اما له نشوند. وقتی آب لپه کم شد و نرم شد، آن را از روی حرارت بردارید. سپس با گوشتکوب یا غذاساز، لپهها را کاملا له کنید تا یکدست شود.
این مرحله بسیار مهم است زیرا لپه باید نقش یک چسبنده طبیعی را در مایه کتلت ایفا کند تا کتلتها در روغن وا نروند. اگر لپه نیمپز یا سفت باشد، مایه کتلت انسجام نخواهد داشت.
مرحله دوم: آمادهسازی پیاز و ترکیب اولیه

پیاز را با رنده ریز رنده کنید و آب آن را کاملا بگیرید تا از شل شدن مایه کتلت جلوگیری شود. سپس لپه لهشده، گوشت چرخکرده، تفاله پیاز و جعفری خردشده را مخلوط کنید. تخممرغها را اضافه کنید و به مقدار لازم نمک، فلفل و زردچوبه بزنید.
حالا باید مواد را خوب ورز دهید؛ حداقل ۳ تا ۵ دقیقه تا بافت یکنواخت و چسبندهای ایجاد شود. هرچه مایه بیشتر ورز داده شود، کتلتها خوشفرمتر و مغزپختتر خواهند شد.
مرحله سوم: استراحت دادن مایه کتلت

زمان استراحت مایه نقش مهمی در بافت نهایی کتلت دارد. مایه را در ظرفی بریزید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید. این کار باعث میشود لپه و گوشت بهتر به خورد هم بروند و مایه سفتتر شود. همچنین رطوبت سطحی پیاز کاملا جذب مواد میشود و فرمدهی کتلت راحتتر خواهد بود.
نکته: اگر عجله دارید، حداقل ۱۰ دقیقه استراحت دهید تا مایه از حالت شل خارج شود و هنگام سرخکردن وا نرود.
مرحله چهارم: فرمدهی و سرخکردن اصولی

تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و حدود ۲ فنجان روغن سرخکردنی داخل آن بریزید. روغن باید کاملا داغ باشد اما دود نکند. مقدار کمی از مایه بردارید و با دست مرطوب آن را به شکل بیضی یا گرد، نازک و یکنواخت پهن کنید.
سپس کتلتها را آرام در روغن داغ قرار دهید. درِ تابه را ببندید تا کتلتها مغزپخت شوند. هر دو طرف کتلت را سرخ کنید تا طلایی و خوشرنگ شود. ضخامت باید متوسط باشد تا سطح نسوزد و داخل خام نماند.
مرحله پنجم: سرو و تکمیل غذای خانگی

پس از طلایی شدن کتلتها، آنها را روی دستمال روغنگیر قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود. کتلت گوشت با لپه بهترین طعم را زمانی دارد که کمی استراحت کند تا بافتش تثبیت شود.
میتوانید آن را با نان تازه، خیارشور، گوجه و سبزی خوردن میل کنید یا به عنوان یک غذای خانگی کامل در کنار پلو سرو کنید. این کتلت به دلیل وجود لپه، نرمتر و لطیفتر از کتلتهای معمولی است و طعم ویژهای دارد که در مهمانیها و وعدههای خانگی محبوب است.

نکات تکمیلی تهیه کتلت گوشت با لپه
کتلت لپه با گوشت چرخ کرده یک کتلت خوشطعم و حرفهای به چند نکته کلیدی وابسته است که همان راز خوشمزه شدن کتلت هستند. رعایت این نکات باعث میشود مایه کتلت وا نرود، خشک نشود و ظاهری یکدست و خوشرنگ داشته باشد. طرز تهیه کتلت لپه تبریزی را نیز میتوانید مطالعه کنید.
لپه را بیش از حد له نکنید
اگر لپه خیلی خمیری شود، بافت کتلت خمیرمانند خواهد شد. اما اگر لپه کاملا یکدست و سبک له شود، مایه چسبندگی عالی پیدا میکند. تعادل این مرحله کیفیت کل کتلت را تعیین میکند.
جایگزین لپه در تهیه کتلت
برای تهیه کتلت میتوانید لپه را با سیب زمینی جایگزین کنید و حتی میتوانید گوشت قرمز را هم با مرغ جایگزین کنید.
گرفتن آب پیاز ضروری است
آب پیاز بیشترین عامل وا رفتن کتلت است. همیشه پیاز را خوب بچلانید تا فقط تفاله آن وارد مایه شود. این کار باعث انسجام بیشتر و سرخشدن طلایی سطح کتلت میشود.
استراحت مایه را حذف نکنید
استراحت باعث میشود لپه، گوشت و پیاز بهتر ترکیب شوند و رطوبت اضافی جذب شود. همچنین فرمدهی را بسیار سادهتر میکند و مانع ترک خوردن کتلتها هنگام سرخکردن میشود.
حرارت ملایم کلید طلایی سرخکردن
اگر حرارت زیاد باشد، سطح کتلت سریع میسوزد اما داخل خام میماند. حرارت ملایم باعث پخت کامل، حفظ رطوبت داخلی و ایجاد رنگ طلایی یکنواخت میشود.
کتلت را ضخیم نگیرید
کتلت نازک و پهن شدن رمز خوشفرم شدن آن است. اگر ضخیم باشد مغزپخت نمیشود و هنگام سرخ شدن ترک برمیدارد. کتلت نازک هم سریعتر و هم یکنواختتر پخته میشود. کتلت لپه بدون گوشت نیز ازآن کتلتهای نازک و پرطرفدار است که میتوانید تهیه کنید.
انتهای پیام/
نظر شما