نشست رونمایی کتاب «از نیل تا همه‌ش» برگزار شد

نشست رونمایی کتاب «از نیل تا همه‌ش» یکی از کتابهای تازه منتشر شده انتشارات میخ عصر روز سه شنبه ۲۹ اردیبهشت با حضور بهزاد توفیق‌فر و نعمت الله سعیدی به عنوان مهمان ویژه برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، این دورهمی که در فضای صمیمی کتابفروشی حافظه تاریخی و با حضور جمعی از علاقه‌مندان برگزار شد؛ حاضران، ضمن آشنایی بیشتر با محتوای کتاب، از زاویه‌های مختلف به بررسی شیوه روایت، کارکرد طنز به هنگام جنگ و... پرداختند.

این برنامه با معرفی کوتاهی از کتاب «از نیل تا همه‌ش» از سوی میزبان نشست آغاز شد و سپس آقای نعمت الله سعیدی درباره اصل درگیری ما و اسراییل صحبت کردند: «مهمترین نسبتی که ما با اسراییل داریم استقلال خواهی ماست، شاید اگر ما با اسراییل کنار می آمدیم اول از همه استقلالمان را از دست می‌دادیم»

سپس بهزاد توفیقفر از فرآیند نویسنده شدنش سخن گفت: «علاقه من به نوشتن از زمان کیهان بچه‌ها شکل گرفت. بعد هم در دانشگاه و با ورود به باشگاه طنز انقلاب اسلامی نوشتن شکل حرفهای‌تری به خود گرفت» توفیقفر که پیش از این دو کتاب طنز دیگر با عناوین «توییزر» و «بخیه به کشکول» را در نشر میخ به چاپ رسانده در ادامه گفت برای نوشتن «از نیل تا همه‌ش» نزدیک به ۵ سال منابع مختلف را دیده و در موقعیتهای مختلف یادداشت برداری کرده است.

در ادامه این دورهمی آقای سعیدی درباره کارکرد طنز در موقعیت بحرانی گفتند: «طنز یک واکنش جمعی است. یعنی در موقعیت بحران ما ایرانیها به خاطر سبقه تاریخی اول به آن میخندیم یا به عبارتی آن را به تسخیر خود درمی‌آوریم. بعد که میخندیم انگار ذهنمان به راه می افتد. این یکی از دلایل بالا بودن تاب آوری ماست.»

سپس بهزاد توفیقفر در سخنانی به شکل روایی کار اشاره کرد و افزود: «برای به ساده انگاری نیفتادن و حفظ دقت تاریخی خیلی تلاش کردم. بعضی وقایع تاریخی باید با وقایع دیگر تعریف شوند و به همین دلیل کتاب نیاز به پاورقی و تحقیق مفصلتری داشت.»

آقای سعیدی هم با اشاره به این‌که طنز می‌تواند راهی برای نزدیک شدن مخاطب به موضوعات پیچیده و گاه سنگین تاریخی باشد، گفتند: «نخبه ایرانی فکر می‌کند هرچه بیچیده‌تر حرف بزند فهمش بیشتر است در صورتیکه کاملا برعکس است. ما نیاز به تولیداتی داریم که بتوان آنها را راحت به مخاطبان نوجوان و جوان معرفی کرد.» وی در ادامه افزود: «دوره جدیدی باید آغاز شود که در آن غرب شناسی ما با طنز پیش برود. یکی از مسیرهای میانبر در دشمن شناسی روایت طنز از غرب است.»

توفیقفر درباره بخشی از کتاب که در آن سخن از انقلاب اسلامی به میان آمده گفت: «میخواستم بگویم یک تاریخی پشت ماجرا بوده و اسراییلی‌ها الکی بلند نشده‌اند بروند فلسطین را اشغال کنند. این امام خمینی (ره) بود که جلوی این ماجرا ایستاده و ما همه چیزمان را مدیون دیدگاه امام هستیم»

نشست رونمایی کتاب «از نیل تا همه‌ش» در نهایت با امضای کتاب، گفت‌وگوی صمیمی نویسنده با حاضران و ثبت عکس یادگاری پایان یافت. نشر میخ این نشستها را در ایام نمایشگاه همه روزه از ساعت ۱۷ در کتابفروشی حافظه تاریخی برگزار می کند. حضور برای عموم افراد آزاد و رایگان است.

انتهای پیام/

کد مطلب: 1306455

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha