توسعه زیرساخت‌های آبی، پیش‌نیاز شکوفایی کشاورزی مکران است

رئیس خانه کشاورز شهرستان چابهار گفت: با تکمیل زیرساخت‌های آبرسانی و تقویت تعامل میان دستگاه‌های اجرایی، چابهار می‌تواند به یکی از قطب‌های مهم تولید محصولات کشاورزی کشور و تأمین‌کننده نیاز بازارهای داخلی و کشورهای حاشیه خلیج فارس تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از سیستان و بلوچستان، رئیس خانه کشاورز شهرستان چابهار در آیین تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی این شهرستان، با اشاره به ظرفیت‌های کم‌نظیر منطقه در حوزه کشاورزی، اظهار داشت: چابهار و منطقه مکران از توانمندی‌های ارزشمند انسانی و ظرفیت‌های جغرافیایی و اقلیمی برخوردار هستند و در صورت هم‌افزایی این دو مؤلفه و تعامل مؤثر میان دستگاه‌های اجرایی، می‌توان بخش قابل توجهی از نیازهای تولیدی کشور را در همین منطقه تأمین کرد.

شه‌بخش گرگیج با بیان اینکه توسعه کشاورزی نیازمند فراهم شدن بسترهای لازم و زیرساخت‌های اساسی است، افزود: منطقه مکران از نظر منابع آبی دارای ظرفیت‌های قابل توجهی است. اگرچه نمی‌توان از وفور آب سخن گفت، اما منابع موجود در سدهای زیردان، کهیر و پیشین این امکان را فراهم می‌کنند که بخش مهمی از اراضی کشاورزی منطقه تحت پوشش شبکه‌های نوین آبیاری قرار گیرند.

وی با انتقاد از کندی روند توسعه زیرساخت‌های بخش کشاورزی اظهار کرد: متأسفانه با وجود بهره‌برداری از برخی سدهای مهم منطقه در سال‌های گذشته، هنوز شبکه‌های انتقال و توزیع آب برای بخش کشاورزی به شکل مطلوب ایجاد نشده است. سد پیشین که از دهه ۷۰ به بهره‌برداری رسیده و سد زیردان که در سال ۱۳۸۴ افتتاح شد، ظرفیت‌های ارزشمندی را در اختیار منطقه قرار داده‌اند، اما کشاورزان همچنان از نبود شبکه‌های آبرسانی مناسب رنج می‌برند.

رئیس خانه کشاورز شهرستان چابهار ادامه داد: در پروژه شش هزار هکتاری هوکلات نیز با وجود ظرفیت‌های موجود، زیرساخت‌های لازم برای انتقال آب و بهره‌برداری کامل از اراضی هنوز به طور کامل فراهم نشده است. این در حالی است که حجم قابل توجهی از آب در مخازن سدهای منطقه ذخیره شده و می‌تواند در مسیر رونق تولید و اشتغال مورد استفاده قرار گیرد.

وی تأکید کرد: اگر از این ظرفیت‌ها به درستی بهره‌برداری نشود، پیامدهای متعددی از جمله افزایش بیکاری، کاهش درآمد خانوارهای روستایی و تضعیف معیشت کشاورزان را به دنبال خواهد داشت. در چنین شرایطی، مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها افزایش یافته و زمینه بروز آسیب‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی فراهم می‌شود.

گرگیج با اشاره به اهمیت حمایت دستگاه‌های اجرایی از بخش کشاورزی گفت: انتظار می‌رود مجموعه دولت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، فرمانداری، استانداری و سایر نهادهای مرتبط، با نگاه ویژه به ظرفیت‌های منطقه، نسبت به تکمیل زیرساخت‌های حوزه کشاورزی و اجرای طرح‌های آبرسانی اقدام کنند تا زمینه توسعه پایدار روستاها فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: کشاورزی سنتی و صنعتی هر دو در منطقه مکران دارای ظرفیت‌های قابل توجهی هستند و حتی با مدیریت صحیح منابع آب و استفاده از روش‌های نوین، می‌توان با مصرف حداقلی آب نیز به تولیدات ارزشمند دست یافت. شرایط اقلیمی منطقه برای کشت گسترده محصولات زراعی و سبزیجات فصلی بسیار مناسب است و این ظرفیت وجود دارد که علاوه بر تأمین نیاز استان، محصولات تولیدی به سایر استان‌های کشور و حتی بازارهای کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر شود.

رئیس خانه کشاورز شهرستان چابهار در پایان ابراز امیدواری کرد با تسریع در اجرای طرح‌های زیربنایی و حمایت از فعالان بخش کشاورزی، منطقه مکران به جایگاه واقعی خود در تولید، اشتغال و امنیت غذایی کشور دست یابد.

خبرنگار: عبدالقادر پاداش

انتهای پیام/

کد مطلب: 1309832

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha