اختصاص ۴۲۵ میلیارد تومان تسهیلات به دانش‌بنیان‌های خراسان‌شمالی

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از تصویب ۴۲۵ میلیارد تومان تسهیلات برای شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور خراسان‌شمالی خبر داد و گفت: توسعه زنجیره‌های ارزش متناسب با ظرفیت‌های صنعتی، معدنی و کشاورزی استان می‌تواند فناوری را به ارزش اقتصادی و قابلیت ملی تبدیل کند.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از خراسان‌شمالی، حسین افشین در جریان سفر دو روزه خود به استان در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: در این سفر، ۴۲۵ میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع صندوق نوآوری و شکوفایی برای شرکت‌های استان تصویب شد و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور برای بهره‌مندی از این منابع باید مراحل ثبت درخواست در سامانه مربوط را تکمیل کنند.

وی با اشاره به فعالیت حدود ۱۱ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور افزود: تأمین مالی این شرکت‌ها از مسیرهای مختلفی از جمله اعتبار مالیاتی برای فعالیت‌های فناورانه، انتشار اوراق فناوری و حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی دنبال می‌شود.

افشین گفت: حدود ۱۷ همت منابع در اکوسیستم دانش‌بنیان جذب شده و انتشار ۱۰۰ همت اوراق فناوری نیز پیش‌بینی شده است. همچنین حدود ۶ همت از منابع تبصره ۱۸ جذب شده که بخشی از ظرفیت‌های تأمین مالی این حوزه را تشکیل می‌دهد.

معاون علمی رئیس‌جمهور با بیان اینکه شرکت‌های خصوصی دارای آورده می‌توانند چند برابر آورده خود از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند، ادامه داد: هدف این است که محدودیت منابع مالی تا حد امکان مانع توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان نشود.

وی با تأکید بر اینکه افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به‌تنهایی هدف سیاست‌گذاری این حوزه نیست، اظهار کرد: باید شرکت‌ها از نظر کیفیت و توان اثرگذاری ارتقا پیدا کنند و فناوری پس از تبدیل شدن به نوآوری، به قابلیت اقتصادی و ملی برسد.

افشین همچنین ماندگاری و بازگشت نخبگان را از محورهای مهم برنامه‌های معاونت علمی عنوان کرد و گفت: شناسایی استعدادها باید از سنین پایین آغاز شود و حمایت از آنها نیز صرفاً به کمک مالی محدود نباشد، بلکه مهارت‌آموزی، پژوهش، اشتغال و ایجاد مسیر رشد نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: در طرح شهید احمدی روشن زمینه انجام پژوهش و تبدیل ایده‌ها به طرح‌های عملیاتی فراهم شده و برای دوران پس از فارغ‌التحصیلی نیز مسیرهایی از جمله جذب در دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه‌ها و شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ بخش خصوصی پیش‌بینی شده است.

معاون علمی رئیس‌جمهور درباره مهاجرت نخبگان نیز گفت: مهاجرت به خودی خود مسئله اصلی نیست؛ مسئله مهم ایجاد شرایطی است که امکان بازگشت نخبگان و استفاده از ظرفیت آنها در مسیر توسعه کشور فراهم شود.

افشین با اشاره به وضعیت ماندگاری استعدادهای برتر در کشور اظهار کرد: حدود ۸۳ درصد رتبه‌های یک تا ۳۰۰ کنکور در داخل کشور حضور دارند و میزان ماندگاری مدال‌آوران طلای دانش‌آموزی نیز حدود ۸۳ درصد در میان بانوان و ۸۴ درصد در میان آقایان گزارش شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت‌های خراسان‌شمالی اشاره کرد و گفت: ظرفیت‌های صنعتی، معدنی و کشاورزی استان می‌تواند مبنایی برای توسعه فعالیت‌های فناورانه و دانش‌بنیان قرار گیرد.

افشین افزود: می‌توان در خراسان‌شمالی دو تا سه زنجیره ارزش متناسب با مزیت‌های استان تعریف کرد؛ زنجیره‌هایی که در آنها دانش و فناوری به ارزش افزوده و قابلیت اقتصادی تبدیل شود.

وی تأکید کرد: هدف، صرفاً اجرای پروژه‌های بزرگ یا افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان نیست، بلکه باید ظرفیت‌هایی شکل بگیرد که بتوانند در سطح ملی اثرگذار باشند و فناوری را به محصول، ارزش اقتصادی و قابلیت ملی تبدیل کنند.

خبرنگار: فواد چاهی

انتهای پیام/

کد مطلب: 1317482

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha