آموزش شیرینی پزی/ طرز تهیه حلوای اوماج آذربایجان

حلوا اوماج، حلوای سنتی ترکی است که بیشتر در اردبیل و ارومیه ، زنجان و گرگان با روشی متفاوت برای عمل آوردن آرد و  درست کردن اوماج تهیه می شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، حلوا اوماج یا اوماج حالواسی یک حلوا ترکی سنتی مخصوص استان آذربایجان است. این حلوا در زنجان ، ارومیه ، اردبیل و گرگان هم به صورت سنتی طبخ می شود. 

بیشتر بخوانید:

آموزش شیرینی پزی/ طرز تهیه گز لقمه‌ای

دستور پخت حلوا اوماج با سایر حلواها کمی متفاوت است. معمولا حلوا اوماج با شیر درست می شود و اصل شکل گیری آرد به صورت اوماج ، اضافه کردن شیر برای گلوله شدن آرد است. با وجودی که دستور پخت این حلوا در جزئیات کمی با هم تفاوت دارد ولی همیشه مرحله اولیه فراوری آرد حلوا اوماج با شیر انجام می شود.

مواد لازم حلوا اوماج مجلسی 

آرد      ۱ پیمانه
شیر    ⅓ پیمانه
 روغن مایع    ½ پیمانه
زردچوبه      ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم شهد حلوا     
شکر    ۱ پیمانه
آب    ۱ پیمانه
زعفران دم کرده    ۱ قاشق غذاخوری
گلاب    ⅓ پیمانه

طرز تهیه حلوا اوماج مجلسی

برای درست کردن شهر حلوا اوجاج ، شکر و آب را در قابلمه ریخته روی حرارت ملایم بگذارید تا حل شود. 

زعفران و گلاب را اضافه کنید و قبل از این که به جوش بیاید شعله را خاموش کنید.

آرد و زردچوبه را در یک سینی بریزید و رویش شیر را اسپری کنید یا بپاشید و به تدریج با آرد مخلوط کنید تا آرد حالت گلوله گلوله یا به اصطلاح اوماج به خودش بگیرد. 

۳ - ۴ صبر کنید تا آرد خشک شود . یکی دو بار اوماج ها را زیر و رو کنید تا کاملا خشک شوند. 

اوماج را داخل میکسر بریزید و هم بزنید تا به اندازه شن و ماسه در آید ولی پودر نشود.

تابه ای را روی حرارت قرار دهید و روغن مایع اضافه کنید تا داغ شود.

حرارت را روی متوسط بگذارید و اوماج را به تابه اضافه کرده و ۱۰ دقیقه تفت دهید تا خامی اش گرفته شود. می توانید به تفت دادن بیشتر ادامه دهید تا رنگ اوماج کرم شکلاتی شود.

شهد را کم کم حین هم زدن اضافه کنید تا حلوا جمع شود.

شعله پخش کن را روی حرارت ملایم قرار دهید. 

در تابه را با دم کنی بپوشانید و تابه را روی شعله پخش کن قرار دهید تا ۱ ساعت دم بکشد. 

حین دم کشیده چند بار حلوا راهر ۱۰ دقیقه یک بار هم بزنید که ته نگیرد. 

حلوا اوماج مانند بقیه حلواها حالت خمیری و نرم ندارد و بافت حلوا اوماج باید زیر دندان حس شود.

حلوای اوماج با شیره انگور

مواد لازم حلوا اوماج با شیره انگور 

آرد گندم       ۲ بار الک شده، ۱ پیمانه
شکر     نصف  پیمانه
شیره انگور     نصف پیمانه
 شیر    ۱ پیمانه
آب     ۱ پیمانه
روغن مایع     ½ پیمانه
گلاب     ۳/۱ پیمانه
زردچوبه     ۱ قاشق چای‌خوری
زعفران دم‌کرده     ۱ قاشق چای‌خوری

مانند روش قبل حلوا را آماده کنید.

برای تهیه شهر زمانی که شکر در آب حل شد شیره را اضافه کنید یا این که میتوانید کلا یک پیمانه شیره را جایگزین آب و شکر نمایید.

حلوا اوماج ترکی

مواد لازم حلوا اوماج ترکی  
آرد سفید     ۴ لیوان
شکر    ۶۰۰ گرم
آب     ۲٫۵ لیوان
روغن مایع حدود     ۱ لیوان
شیر    ۱۱۰ سی سی
پودر هل    ½ قاشق چایخوری
 زعفران دم کرده یا زردچوبه    ۳ قاشق غذاخوری
گلاب    ¼ لیوان
کره    ۱۰۰ گرم
نمک    ¼ قاشق چایخوری

طرز تهیه حلوا اوماج ترکی

آرد و نمک را مخلوط کرده  در یک سینی بزرگ بریزید و ۳ – ۴ قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید.

شیر را کم کم تا جایی اضافه کرده و مخلوط کنید تا آرد حالت گلوله ای بگیرد. 

آرد را داخل میکسر بریزید تا حالت پودری و شنی بگیرد. 

شکر را به همراه آب در قابلمه روی حرارت متوسط قرار دهید و ۱۰ دقیقه بجوشانید تا شکر کاملا حل شود.

روغن را در تابه ریخته روی حرارت بگذارید تا دغ شود.

آرد را به تابه اضافه کرده روی حرارت ملایم هم بزنید تا نسوزد و حالت خمیری پیدا کند. 

بعد از ۱۵ دقیقه کره را اضافه کنید تا حلوا حالت شل و روان  پیدا کند و ۱۵ دقیق دیگر به هم زدن ادامه دهید. 

شعله را خاموش کنید و شربت را حین هم زدن اضافه کنید.

پودر هل ، گلاب و زعفران را اضافه کنید و هم بزنید یکدست شود. 

حلوا در این مرحله خیلی شل است ، دوباره تابه را روی حرارت بگذارید و ۵ دقیقه دیگر حلوا را مدام هم بزنید تا جمع شود و روغن بیندازد. 

انتهای پیام/

کد خبر: 1130650

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =