آموزش شیرینی پزی/ طرز تهیه نان پرتزل به روش سنتی آلمانی

نان پرتزل اغلب با چاشنی های مختلف مثل شکر ، نمک ، دانه ها یا مغزهای خوراکی تهیه می شود.  نان پرتزل پوسته ای قهوه ای رنگ و نسبتا سخت دارد ولی داخلش کاملا نرم است. 

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نان پرتزل (به انگلیسی: Pretzel به آلمانی: Brezel) نوعی نان پخته شده از خمیر به شکل گره است. پرتزل اولین بار در آلمان تهیه شد و امروزه در تمام دنیا آن را می شناسند. نان پرتزل اغلب با چاشنی های مختلف مثل شکر ، نمک ، دانه ها یا مغزهای خوراکی تهیه می شود.  نان پرتزل پوسته ای قهوه ای رنگ و نسبتا سخت دارد ولی داخلش کاملا نرم است. 

بیشتر بخوانید:

آموزش شیرینی پزی/ طرز تهیه کیک لوتوس با طعم متفاوت و دلپذیر

تفاوت دستور پخت نان پرتزل با سایر نان ها یک مرحله ۱۰ ثانیه ای است که باید خمیر را داخل آب و جوش شیرینی در حال جوش بیندازید و سپس داخل فر قرار دهید که این روش پخت ، بافتی به خصوص به نان پرتزل می دهد. 

روش اول نان پرتزل
مواد لازم نان پرتزل  
  آرد    تقریبا ۴ پیمانه
آب      یک و نیم پیمانه
 کره به دمای محیط رسیده    ۲۵ گرم
شکر    ۱ قاشق مربا خوری
مایه خمیر      یک و نیم قاشق غذا خوری
نمک    نصف قاشق چای خوری

آموزش قدم به قدم طرز تهیه نان پرتزل

آب ولرمی که با انگشت دست را نسوزاد را با ماسه خمیر و شکر مخلوط کرده و رویش را بپوشانید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند و مایه خمیر پف کند. 

کره که به دمای محیط رسیده را با نمک و خمیر مایه عمل آمده مخلوط کنید. 

۴ پیمانه آرد را روی مواد الک کنید و مخلوط نمایید تا خمیر یکدست شود. 

اگر آرد زیاد بود کمی آب اضافه کنید تا خمیری نرم و لطیف داشته باشید که به دست نچسبد.

۱۰ دقیقه خمیر را با دست ورز دهید.

کاسه ای را چرب کنید و خمیر را گرد کرده درون کاسه بگذارید و رویش را با سلفون بپوشانید و در جایی گرم ۱ ساعت استراحت بدهید تا حجمش ۲ برابر شود. 

خمیر را به چانه های ۷۰ گرمی تقسیم کنید.

هر کدام از چانه ها را یکی یکی به شکل نوار لوله ای بلند درآورید. 

هر کدام از نوارها را به شکل دایره در آورید و سپس دو سر خمیر را به هم بپیچانید و روی قسمت دایره ای شکل برگردانید تا فرم نان پرتزل بگیرد. 

در یک قابلمه بزرگ ۳ لیوان آب و ۷۰ گرم جوش شیرین بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. 

خمیر فرم گرفته را به مدت ۱۰ ثانیه در آب جوش بیندازیدو سپس در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده ، قرار دهید. 

روی نان ها کنجد یا نمک دریایی درشت بپاشید و در فری که با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده است به مدت ۱۰ – ۱۵ دقیقه قرار دهید تا بپزد. 

در صورت تمایل میتوانید از انداختن خمیر ها در آب جوش صرف نظر کنید و خمیر ها را در سینی فر بچینید و رویشان را با زرده تخم مرغ رومال کنید و کنجد بپاشید. 

روش دوم دستور پخت نان پرتزل
مواد لازم نان پرتزل   
آب ولرم     ۱ و ۱/۲ پیمانه
مخمر خشک یا فوری     ۲ و ۱/۴ قاشق چایخوری
 نمک     ۱ قاشق چایخوری
 شکر قهوه ای      ۱ قاشق غذاخوری
کره به دمای محیط رسیده     ۱ قاشق غذاخوری
آرد     ۵۰۰ گرم
 جوش شیرین     ۱۲۰ گرم
آب      ۹ پیمانه

طرز تهیه نان پرتزل

آب گرم و مخمر را مخلوط کرده و اجازه دهید یک دقیقه استراحت کند و عمل بیاید. 

نمک ، شکر قهوه ای و کره را به مخمر اضافه کنید.

۳ پیمانه آرد را به مواد اضافه کرده و مخلوط نمایید سپس ۱ پیمانه آرد دیگر به مواد اضافه کنید تا یکدست شود. 

خمیر را با قاشق چوبی یا قلاب خمیر همزن با هم مخلوط نمایید. 

سه چهارم پیمانه دیگر آرد را اضافه کنید تا جایی که خمیر نرم و لطیفی داشته باشید که به دست نچسبد. 

روی میز کار را آرد پاشی کنید و خمیر را ۳ دقیقه ورز دهید و گرد کنید و رویش را با حوله بپوشانید و ۱۰ دقیقه استراحت بدهید. 

خمیر را نصف کنید و هر قسمت را به تکه هایی به اندازه یک سوم پیمانه تقسیم کنید.

هر خمیر را جداگانه روی سطح کار رول کنید و بکشید تا حالت طنابی پیدا کند.

انتهای دو سر خمیر را روی هم قرار دهید و دوبار بپیچید و سپس روی قسمت انتهایی خمیر قرار دهید تا حالت گره پرتزل پیدا کند. 

۹ پیمانه آب را در قابلمه بریزید و وقتی به جوش آمد بکینگ پودر را اضافه کنید.

خمیر های شکل داده رابه یکی یکی در آب جوش بیندازید و بعد از ۲۰ – ۳۰ ثانیه که خودش را گرفت از آب جوش در آورید و اجازه دهید آب اضافه اش کشیده شود.  

کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و چرب کنید و خمیر ها را در سینی با فاصله بچینید و به مدت ۱۲ – ۱۵ دقیقه در فری که با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید تا بپزد و طلایی شود. 

بعد از این که نان ها خنک شدن رویشان شکر بپاشید و میل نمایید. 

انتهای پیام/

کد خبر: 1133634

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =