چه الزاماتی باید در کرسی‌های آزاداندیشی رعایت شود؟

افرادی که قصد برگزاری کرسی آزاداندیشی را دارند باید الزاماتی از جمله انتخاب موضوعات با ملاحظه وحدت و همدلی قومیت‌ها و مذاهب را در نظر بگیرند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، برگزاری جلسات گفت‌وگو و تبادل نظر در فضای کاملا عقلانی یا همان کرسی ‌ها­ی آزاد اندیشی مفهومی ا­ست که سال­ها­ست مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است. بنابراین می‌توان گفت که دغدغه برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی بین فعالان تشکل‌های دانشجویی و دانشگاهی در دانشگاه‌­ها وجود دارد.

در همین راستا آیین نامه «کرسی‌های آزاد اندیشی دانشگاهی در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی» در جلسه ۵۳۱ و در تاریخ ۱۷ اسفند ۸۲ در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. مرجع فعالیت برای برگزارکنندگان این کرسی‌ها است. 

راهبردهای کرسی‌ آزاداندیشی

کرسی‌ آزاداندیشی با اهداف، راهبردها و ماموریت‌های ویژه‌ای در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود. بر اساس ماده ۶ این آیین‌نامه راهبردهای این کرسی‌ها شامل «تاکید بر نقش اساسی و کانونی رهنمودها و تدابیر مقام معظم رهبری در اجرای کرسی‌ها، استفاده از ظرفیت‌های سایر مراکز علمی و آموزشی در اجرای کرسی‌ها، ترغیب استادان و گروه‌های دانشجویی به مشارکت فعال در برگزاری کرسی‌ها، ایجاد رقابت بین استادان و گروه‌های دانشجویی در برگزاری کرسی‌ها، تشویق و حمایت از کرسی‌های موفق، معطوف کردن برنامه کرسی‌ها به ارتقای کیفیت و نشاط در محیط دانشگاه، آسیب شناسی و پایش مستمر پس از اجرای کرسی‌ها و رعایت مقتضیات محیطی و محلی در برگزاری کرسی» است. 

الزامات ارائه دیدگاه در کرسی

بر اساس ماده ۷  آیین نامه «کرسی‌های آزاد اندیشی دانشگاهی در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی»، برگزار کنندگان این کرسی‌ها باید الزاماتی را در نظر بگیرند که شامل ارائه مطالب در چارچوب منافع ملی و مصالح عمومی و تاکید بر طرح موضوعات با ملاحظه وحدت و همدلی قومیت‌ها و مذاهب است. همچنین رعایت مبانی، آداب و اصول اخلاقی اسلامی با تاکید بر حفظ صداقت و ارائه اطلاعات مستند از مصادیق دیگری است که باید برگزارکنندگان رعایت کنند.

وظایف مجری

مجری یا برگزار کننده جلسات کرسی آزاداندیشی یا تریبون آزاد یا گفتمان‌های هم اندیشی برای هر چه بهتر برگزار کردن این جلسات باید نکاتی را در نظر داشته باشند. «اعلام موضوع، ضوابط برگزاری و الزامات ارائه دیدگاه در کرسی، تذکر به اظهار نظرکننده در مواردی که خارج از موضوع صحبت کند، تذکر به اظهار نظر کننده در مواردی که الزامات ارائه دیدگاه در کرسی را رعایت نمی‌کند، اعلام زمان باقی مانده برای صحبت هر فرد، اعلام اتمام زمان هر نفر و دقت در اختصاص وقت برابر به طرف‌های گفت‌وگو» از جمله وظایف مجری جلسات است. 

نکته قابل توجه این است که مجری باید در پایان جلسه دیدگاه‌ها و نظرات بیان شده را جمع بندی و اعلام کند.

شرایط مجری

مجری برنامه‌های کرسی آزاداندیشی باید شرایطی داشته باشد که شامل «التزام عملی به مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی، عدم عضویت را ارکان هیچ یک از احزاب و گروه های سیاسی، دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد یا بالاتر، دانشگاهی یا حوزوی، ترجیحاً در حیطه تخصصی برگزاری کرسی و  دارا بودن توانایی لازم در مدیریت جلسه» است.

دبیرخانه هیئت و وظایف آن

هیئت‌های دانشگاه و مرکزی در ستاد کرسی آزاداندیشی، به منظور انجام فعالیت‌ها و پیشبرد امور درباره تماس و مکاتبه با اشخاص حقیقی و حقوقی، نهادهای ذیربط و حفظ و نگهداری اسناد و مدارک و همچنین بر اساس آیین نامه «کرسی‌های آزاد اندیشی دانشگاهی در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی»  برای دبیرخانه هیئت کرسی آزاداندیشی  وظایفی را تعریف کرده است. این وظایف شامل «اعلام دستور کار و دعوت از اعضا برای شرکت در جلسات هیئت، طبقه بندی پرونده‌ها، ثبت و نگهداری اسناد و مکاتبات و تشکیل نظام بایگانی، دریافت درخواست کتبی افراد حقیقی و حقوقی برابر چارچوب پیش بینی شده در این آئین نامه، ابلاغ تصمیم هیئت به صورت مکتوب و با امضا دبیر هیئت در مهلت قانوین تعیین شده به افراد متقاضی، تنظیم صورت جلسات و انجام مکاتبات ضروری بنا به دستور دبیر هیئت و تدوین گزارش عملکرد و جلسات هیئت و ارسال آن با امضای دبیر هیئت برای دبیرخانه هیئت مرکزی» است.

همچنین اطلاع رسانی به موقع درباره ضوابط، مقررات و بخشنامه‌های موجود مرتبط با فعالیت هیئت و تغییرات احتمالی آن در آینده و  دریافت درخواست تشکیل کرسی با اعلام مهلت یک هفته‌ای نسبت به فراخوان ثبت نام منتقدین یا مخالفان موضوع از وظایف دیگر این دبیرخانه است. 

انتهای پیام/

کد خبر: 1156673

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =