سناریوهای تاریک برای آینده اسرائیل

رسانه‌های صهیونیست از افزایش تشنج بین واشنگتن و تل‌آویو سخن می‌گویند.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، کان شبکه رسمی و سراسری رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد: در پی اظهارات وزرای کابینه (رژیم) اسرائیل به‌ویژه بتسلئیل سموتریچ وزیر دارایی و ایتمار بن گویر وزیر امنیت عمومی در رابطه با نتایج نشست عقبه و نیز رخدادهای حواره، تشنجی در روابط با دولت آمریکا شکل گرفته است.

اسرائیل گرفتار یک بحران داخلی خطرناک

به‌گفته این رسانه عبری‌زبان: تل‌آویو از تعهداتش در نشست عقبه عقب‌نشینی کرده است و همین امر دولت آمریکا را بر آن داشته است از مسئولین اسرائیلی در این رابطه توضیح بخواهد.

براساس این گزارش: مسئولین آمریکایی طی چند روز اخیر از همتایان اسرائیلی خود خواسته‌اند توضیح دهند؛ چگونه اسرائیل بخشی از توافق عقبه بود، نمایندگانش در آن نشست حضور داشتند، اما مسئولینش از زیر بار تعهدات آن شانه خالی می‌کنند یا حتی وجود چنین تعهدی را تکذیب می‌کنند؟

این در حالی است که یک مسئول عالی‌رتبه اسرائیلی در این رابطه به کان گفت: شانه خالی کردن از تعهداتی که آمریکا برای آن فشار وارد کرده بود، کار آسانی نیست.

کان افزود: این تقابل با دولت آمریکا در برهه حساسی شکل می‌گیرد، زیرا ما در آستانه نشست گفتگوی راهبری بین ایالات متحده و اسرائیل در رابطه با پرونده ایران هستیم که هفته آینده برگزار می‌شود.

به‌گفته این رسانه عبری‌زبان در حالی این تشنج شکل گرفته است که قرار است لوید اوستن وزیر دفاع آمریکا (به فلسطین اشغالی) بیاید و پرونده ایران و مسئله فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار دهد.

در بخش دیگری از گزارش این رسانه هم تأکید شده است: کشورهای ایالات متحده، مصر و اردن از کابینه نتانیاهو می‌خواهند به‌شکلی رفتار کند که شرایط در آستانه ماه رمضان رو به تشنج نرود و اوضاع آرام شود.

این در حالی است که سخنان بتسلئیل سموتریچ وزیر دارایی (رژیم صهیونیستی) که خواستار به آتش کشیدن روستای فلسطینی حواره شده بود، باعث خشم تعداد زیادی از کشورهای جهان شده است و آنها با صدور بیانیه‌هایی از نتانیاهو خواسته‌اند (برای آرام کردن اوضاع) اظهارات وزیرش را محکوم کند.

کان به نقل از یک مسئول عالی‌رتبه رژیم صهیونیستی هم تأکید کرد: سموتریچ به یک شخصیت مطرود در دولت آمریکا تبدیل شده است، حتی پیش از این اظهارات هم او شخصیت چندان محبوبی نبود، اما در زمان حاضر دیگر همه چیز مشخص و شفاف شده است و در همین چارچوب هیچ یک از مسئولین رسمی دولت آمریکا قرار نیست در سفر پیشِ‌روی سموتریچ به ایالات متحده با وی دیدار کنند.

در این بین، روزنامه معاریو در یادداشتی نسبت به سناریوهای بسیار تاریک برای سرنوشت رژیم صهیونیستی هشدار داده تأکید کرد: ساده‌ترین سناریوها لغزش اسرائیل به‌سوی بالکانیسم است.

میخائیل ملشتاین تحلیل‌گر این روزنامه در یادداشتی نوشت: شدت گرفتن درگیری‌ها طی هفته‌های اخیر در صحنه فلسطین که با محوریت عملیات در قدس و کرانه باختری است، گرچه مسبوق به سابقه بوده است و پیش از این نیز عملیات خطرناک و دارای ابعاد سمبلیک همچون این عملیات را به‌چشم دیده‌ام اما ویژگی‌هایی دارند که تأثیرات عمیق خود را بر اسرائیل از یک سو و بر فلسطینیان از سوی دیگر دارد و باعث می‌شود سناریوهایی رعب‌انگیز در رابطه با آینده نه‌چندان دور اسرائیل مطرح کند.

به‌اعتقاد این نویسنده درگیری‌های به‌وجودآمده اخیر نشان داد که دو ملت کاملاً متضاد و نامتجانس با یکدیگر در این سرزمین زندگی می‌کنند و این امر به‌ویژه بعد از آتش‌سوزی‌های انجام‌شده در حواره، باعث شده است احتمال تکرار شرایطی که بالکان شاهد آن بود، در اینجا هم وجود داشته باشد.

به‌تعبیر این تحلیل‌گر؛ این تحولات امروز میان دو قطب یکی تشکیلات خودگردان که در شرایط ضعف روزافزونی قرار دارد و بازیگری نسبتاً قویتر یعنی اسرائیل که در گردباد شدید داخلی گرفتار شده است و قدرت تصمیم‌گیری سیاسی مدبرانه‌ای ندارد، شکل می‌گیرد، در حالی که در این میان، جریانی قدرتمند هم در صحنه شکل گرفته است که ضرب‌آهنگ خود را بر تحولات دیکته می‌کند و به‌سوی رویارویی میدانی شدیدی پیش می‌رود.

او معتقد است: عملیات اخیر در کرانه باختری و قدس، در واقع ادامه روندی است که حدود یک سال پیش و دقیقاً از ماه (مبارک) رمضان پارسال آغاز شده است و بخش عمده آن را هم جوانانی رهبری و پیش می‌برند که کاملاً مستقل از گروه‌ها و جریان‌ها (ی بزرگ فلسطینی) عمل کرده و برای خود هسته‌های کوچک و سازمان‌های محدود محلی همچون عرین الاسود در نابلس ایجاد کرده‌اند و همواره تلاش می‌کنند تأکید کنند به هیچ یک از گروه‌ها وابسته نیستند و این مسئله در رابطه با تبعیت و دستورپذیری از تشکیلات خودگردان هم صدق می‌کند.

نویسنده می‌افزاید: سخن از بیان شدن احساسات عمیق اجتماعی است که در رأس آن شکل‌گیری نسل Z فلسطین است، نسلی که متولد سال 2000 به بعد است، این نسل خود را منفک از اکثر مرجعیت‌های موجود (فلسطینی) می‌دانند و به‌شکل عمیقی با رهبری و شعارهای گذشته غریبه‌اند، به‌شدت از فضای مجازی تأثیرپذیری دارند و در عین حال خود نیز از آن برای تبیین نظرات و نیز تغذیه فکری استفاده می‌کنند.

این کارشناس صهیونیست در بخش دیگری از نوشتار خود معتقد است، با وجود آن که اعضای این هسته‌ها خطراتی به‌مراتب کمتر از ساختارهای نظامی سازمان‌یافته حماس و جهاد اسلامی دارند، اما این شکل از مبارزه امروز به یک چالش دردناک برای اسرائیل تبدیل شده است.

او در رابطه با علت این دشواری نوشت: برای محافل اطلاعاتی پایش و تشخیص نشانه‌های انجام عملیات از سوی ساختاری مبهم بدون دارا بودن سلسله‌مراتب تشکیلاتی کاری بسیار دشوار است،
همین امر باعث می‌شود کارشناسان انجام عملیات دیوار بازدارنده2 را بی‌تأثیر بدانند و تأکید کنند که اصولاً بخش شرقی قدس هم شرایط کاملاً متفاوت نسبت به دو دهه گذشته یعنی انتفاضه دوم و عملیات دیوار بازدارنده دارد و این بار همانند آن زمان امکان متوقف کردن عملیات ضداسرائیلی از این طریق وجود ندارد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1173671

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =