مقالات برگزیده روش‌های پژوهش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نمایه می‌شود

دبیر همایش ملی روش‌های پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی از نمایه‌شدن از مقالات برگزیده روش‌های پژوهش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام خبر داد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، الهام ابراهیمی در نخستین همایش ملی روش های پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی که در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، گفت: روش شناسی و روش پژوهش از موهبت های ارزشمندی برای پژوهشگران است که به مدد آن اهداف پژوهش خود را محقق می کنند. اهمیت روش بر هیچ پژوهشگری پوشیده نیست. روش نه تنها ابزار رسیدن به هدف است؛ بلکه بداعت، اصالت، نظام مندی و انسجام پژوهش را تضمین می کند. روش شناسی و روش یکی از ارکان مهم مشترک میان پژوهش های دانش رشته های مختلف علوم انسانی و اجتماعی است. اهمیت این موضوع موجب شد تا یک همایش ملی با بهره‌مندی از ظرفیت‌های حداکثری رشته‌های مختلف علوم انسانی و اجتماعی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شود.

بیشتر بخوانید:

ایران رتبه دوم جهان اسلام در تولید علم حوزه «علوم انسانی و اجتماعی»

وی با بیان اینکه گستردگی موضوع روش‌شناسی و روش پژوهش به اندازه‌ای است که پرداختن به تمام ابعاد و جوانب، آن را دشوار می‌سازد، گفت: در سال‌های اخیر ظهور و توسعه فناوری های دیجیتال و هوش مصنوعی انقلاب عظیمی در تمام عرصه‌های زیست بشر اعم از حوزه های اجتماعی، اقتصادی، حقوقی، سلامت و نظایر آن ایجاد کرده است و پژوهشگران و محققان نیز از این تحولات بی تأثیر نمانده اند. به صورت خاص روش های پژوهش که نخستین گام‌های آن گردآوری داده است تا شیوه تحلیل داده ها و حتی نحوه ارائه یافته ها متأثر این تحولات هستند.

ابراهیمی با اشاره به همایش ملی روش های پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی گفت: همایشی که تمام ابعاد مرتبط با روش های پژوهش را پوشش دهد با تعریف هایی که صورت گرفت میسر نیست. با در نظر داشتن این موارد کمیته علمی همایش در قالب جلسات هم اندیشی هفت محور اصلی را که تا حد امکان در بردارنده مباحث کلیدی حوزه روان شناسی و روش پژوهش بودند، تصویب کردند. این هفت روش شامل بازشناسی نقش روش های پژوهش در نظریه پردازی و تحول نظری علم، تحلیل کاربر، تبارشناسی روش های پژوهش، ظرفیت های میان رشته ای و فرارشته ای روش های پژوهش، رویکردها، مفاهیم و روش های پژوهش نوین، ظرفیت ها، کاربردها و روش های پژوهش دیجیتال و در نهایت بررسی ظرفیت های فناورانه روش های پژوهش علوم انسانی و اجتماعی در راستای ارتقای سیاست گذاری می شود.

دبیر همایش ملی روش‌های پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی ادامه داد: در این هفت محور ۱۵ پیش نشست با سخنرانی ۳۰ نفر از متخصصان و صاحب نظران در زمینه روش پژوهش از اردیبهشت ماه تا دی ماه سال جاری برگزار شد. متن سخنرانی این اساتید در قالب مجلدی گردآوری و چاپ شد. همچنین با اعلام فراخوان و دریافت مقاله در هفت محور همایش تا آذرماه سال جاری ۹۴ چکیده مقاله و ۷۶ مقاله کامل داوری شد و پس از داوری ۵۴ مقاله به تأیید کمیته داوران همایش رسید. چکیده مقالات پذیرفته شده در مجموعه ای به چاپ رسیده و در وبگاه همایش قرار گرفته است. همچنین متن کامل مقالات پذیرفته شده نیز در پرتال جامع علوم انسانی منتشر و توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و سیولیکا نمایه خواهد شد.

وی یکی از مهمترین محورهای برپایی این همایش را ایجاد پیوندی میان رشته های مختلف علوم انسانی و اجتماعی از نظرگاه روش پژوهش دانست و گفت: ما در پی این هستیم که بستری برای آشکار کردن وجوه اشتراک و افتراق دیدگاه های جدید و متفاوت سهم های متکثر از روش به منظور فراگیری و هم آموزی فراهم کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1220765

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =