آخرین تحولات اوکراین| امکان درگیری ناتو با روسیه جدی است؟

هشدار درباره درگیری آمریکا و روسیه در صورت پذیرش اوکراین در ناتو، تلاش لندن برای متقاعد کردن کنگره آمریکا به ادامه کمک به کی‌یف، مخالف اکثر جهان با مواضع غرب و مخالفت کی‌یف با نظریه صلح در ازای دادن امتیاز ارضی، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، ژنرال "کریستوفر کاوولی" فرمانده نیروهای مسلح ناتو در اروپا تاکید کرد که کشورهای عضو این ائتلاف خواهان جنگ با روسیه نیستند. این مقام نظامی روز گذشته در سخنرانی خود در دانشگاه جورج تاون در واشنگتن گفت: «کشورهای ناتو معتقد نیستند که ما در اوکراین در حال جنگیدن با روسیه هستیم. مسلماً ما چنین چیزی را نمی خواهیم.»

بیشتر بخوانید:

آخرین تحولات اوکراین| هشدار درباره درگیری مستقیم آمریکا و روسیه

به عقیده او، هدف اصولی ائتلاف ناتو دفاعی است و بر این اساس معتقد است هر گونه درگیری نظامی باید مهار شود. ژنرال کاوولی همچنین تاکید کرد که ناتو نباید به عنوان یک طرف درگیری نظامی در اوکراین دیده شود.

این در حالی است که برخی کارشناسان در گفتگو با شبکه تلویزیونی ولت آلمان پیش بینی کردند که اگر ناتو به اوکراین نیرو اعزام نکرده و در درگیری با روسیه دخالت نکند، غرب از یک فاجعه حتمی در امان نخواهد ماند. به عقیده آنها، اگر ناتو در آینده نزدیک نیروی نظامی به اوکراین اعزام نکند، کشورهای غربی دچار "شکستی فاجعه بار" خواهند شد. به همین دلیل این کارشناسان نظامی از کشورهای بزرگ اروپایی، از جمله فرانسه، ایتالیا، آلمان و اسپانیا خواستند تا در درگیری اوکراین مشارکت کند و در غیر این صورت روسیه ممکن است"ضربه دردناکی" به ائتلاف آتلانتیک شمالی وارد کند.

در این رابطه، نایجل فاراژ، رهبر سابق حزب استقلال انگلیس (UKIP) و نماینده سابق این کشور در پارلمان اروپا، پیروزی اوکراین را در درگیری با روسیه غیرممکن می‌داند. این سیاستمدار انگلیسی در مصاحبه با روزنامه دیلی تلگراف گفت: «ما می‌توانیم به ارسال سلاح به اوکراین ادامه دهیم، اما بن‌بست در جبهه نبرد ادامه خواهد داشت و بعید است که تسلیحات غربی به اوکراین کمک کنند».

او با ابراز تعجب از این که هدف نهایی از ارسال تسلیحات به کی‌یف چیست، افزود: «کشورهای غربی در نهایت می خواهند به چه چیزی برسند؟ اگر فکر می‌کنیم که ارسال سلاح برای اوکراین پیروزی خواهد آورد، این تصور مضحک است.»

به گفته وی، تنها راه عقلانی برون رفت از وضعیت فعلی اوکراین، مذاکرات بین مسکو و کی‌یف است. این سیاستمدار که روابط دوستانه‌ای با دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا دارد، اشاره کرد که در صورت انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده، او قدرت و نفوذ آن را دارد که به یک میانجی موثر در حل این مناقشه تبدیل شود.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصد و هفتاد و ششمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

سناتور آمریکایی: پیوستن اوکراین به ناتو به درگیری با روسیه می انجامد

جیمز دیوید ونس، سناتور آمریکایی از ایالت اوهایو پیش بینی کرد که در صورت پذیرفتن اوکراین در ناتو، درگیری نظامی بین ایالات متحده و روسیه اجتناب ناپذیر خواهد شد. این سناتور در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: اوکراین نباید به ناتو بپیوندد و پذیرش آنها (اوکراینی‌ها) در حالی که درگیری نظامی در کشورشان ادامه دارد، به معنای درگیر کردن آمریکا در یک درگیری نظامی واقعی با روسیه است.

ونس این موضوع را در تفسیر دیدار اخیر بین دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، مطرح کرد که در آن هر دو طرف درباره امکان پیوستن کی‌یف به ناتو صحبت کردند.

غیرقابل قبول بودن پیوستن اوکراین به ناتو برای روسیه

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن بامداد امروز تاکید کرد که پیوستن اوکراین به ناتو برای این کشور به هیچ وجه قابل قبول نخواهد بود.

او در کانال تلگرامی نمایندگی دیپلماتیک روسیه نوشت: «واشنگتن اساساً از شنیدن اظهارات ما در مورد رد قاطعانه عضویت کی‌یف در ائتلاف آتلانتیک شمالی خودداری می‌کند. ولی بار دیگر تاکید می‌کنم که پیوستن اوکراین به ناتو تحت هیچ شرایطی برای ما غیرقابل قبول نخواهد بود، چرا که این تهدیدی برای امنیت ملی روسیه است.»

سفیر روسیه تأکید کرد که «اصرار» در سخنان مقامات واشنگتن درباره عضویت اوکراین در ناتو تنها تأیید می‌کند که «تنها گزینه صحیح برای ما پیروزی بی قید و شرط نیروهای مسلح روسیه در میدان نبرد است». آنتونوف یادآور شد: مسکو به هیچ وجه با عضویت کی‌یف در بلوک نظامی-سیاسی ناتو کنار نمی‌آید و تنها آن دسته از سیاستمدارانی که مواضع روسیه را به طور کامل درک نمی‌کنند می‌توانند روی پیوستن اوکراین به ناتو حساب کنند.

وزارت خارجه آمریکا: اوکراین ممکن است پس از پایان درگیری به ناتو بپیوندد

رئیس دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه آمریکا، متیو میلر، شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی بعید ندانست که اوکراین پس از پایان درگیری نظامی در این کشور به ناتو خواهد پیوست. به گفته وی، روند الحاق اوکراین به ائتلاف آتلانتیک شمالی تنها پس از پایان درگیری می تواند به جلو پیش برود. میلر افزود که اعضای ناتو در حال مذاکره درباره امکان پذیرش اوکراین هستند. سخنان سفیر روسیه در واکنش به اظهارات این مقام آمریکایی بود.

وزیر خارجه بریتانیا برای گفتگو درباره کمک به اوکراین به آمریکا سفر می‌کند

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا امروز سه شنبه به واشنگتن سفر خواهد کرد و با اعضای کنگره و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا دیدار و گفتگو خواهد کرد.

طبق اطلاعات منتشره در وب سایت رسمی وزارت خارجه انگلیس، وزیر خارجه به واشنگتن سفر میکند تا از شرکای آمریکایی بخواهد که بودجه بیشتری برای تامین تسلیحاتی اوکراین فراهم کنند و تجهیزات مورد نیاز برای پیروزی کی‌یف در مناقشه با روسیه را در اختیار آنها قرار دهند.

وزارت خارجه یادآور شد که کامرون با چهره‌های کلیدی در کنگره آمریکا دیدار خواهد کرد تا از آنها بخواهد که نظر خود در مورد تامین مالی اوکراین در سال جاری را تغییر دهند و 60 میلیارد دلار بودجه اضافی که باید با موافقت کنگره آمریکا به کی‌یف تخصیص یابد را تایید کنند.

گفتگوی سوناک و ماکرون در مورد افزایش عرضه گلوله و پدافند هوایی به اوکراین

ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا و امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در جریان گفتگویی تلفنی درباره افزایش عرضه مهمات، پهپادها و سامانه های دفاع هوایی برای اوکراین بحث کردند.

طبق اطلاعاتی که در وب سایت دولت بریتانیا آمده، رهبران دو کشور درباره اولویت‌های ماه‌های آینده از جمله افزایش عرضه مهمات، هواپیماهای بدون سرنشین و تجهیزات دفاع هوایی برای نیروهای مسلح اوکراین صحبت کردند.

پیش از این، آنالنا باربوک، وزیر امور خارجه آلمان، از متحدان کشورش خواست تا امکان ارسال سامانه‌های دفاع هوایی که می‌توان به کی‌یف ارائه کرد، را بررسی کنند.در عین حال، دیمیتری کولبا، وزیر خارجه اوکراین نیز از ناتو درخواست ارسال سیستم ضد هوایی پاتریوت کرد.

پودولیاک ایده پیمان صلح با روسیه از طریق امتیازات ارضی را رد کرد

میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین، احتمال حل و فصل مناقشه با روسیه از طریق دادن امتیازات ارضی جزئی از سوی کی‌یف را نوعی "ساده لوحی سیاسی" ارزیابی کرد. او این موضوع را در رابطه با اطلاعاتی که در برخی رسانه‌ها درباره طرح صلحی با این محتوا که گویا دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا تهیه کرده، مطرح کرده است.

پودولیاک در کانال تلگرامی خود نوشت: «در این رابطه به سختی می توان این همه ساده لوحی سیاسی را درک کرد. ولی اگر واقعا چنین باشد، پس برخی از این تمایلات شگفت‌انگیز برای وادار کردن اوکراین به صلح با روسیه به قیمت امتیازات ارضی از کجا ناشی می‌شود؟»

به عقیده این مقام دفتر زلنسکی، در این مورد، عواقب چنین صلحی برای اوکراین و اروپا می تواند بسیار منفی باشد.

تمایل کی‌یف برای برقراری تماس با تیم ترامپ

مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که مقامات کی‌یف به دنبال فرصتی برای برقراری ارتباط با تیم ترامپ هستند.

میخائیل پودولیاک شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی گفت: «مقامات اوکراین روی برقراری تماس با تیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق ایالات متحده حساب می کنند که قصد دارد در ماه نوامبر مجدداً در انتخاب شرکت کند. ما به دنبال فرصتی برای ارتباط [با اطرافیان ترامپ] هستیم، آنها کسانی هستند که امروز تیم را تشکیل می دهند، منظورم تیم انتخاباتی اوست. و من فکر می کنم که آنها ارتباط مناسبی نه تنها با اوکراین، بلکه با تعدادی از کشورها خواهند داشت، زیرا به هر حال، سیاست بین المللی یکی از مسائل کلیدی است که در چارچوب مبارزات انتخاباتی در ایالات متحده مورد بحث قرار خواهد گرفت.»

مشاور ترامپ طرح او برای پایان درگیری اوکراین را جعلی خواند

جیسون میلر، مشاور کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در مصاحبه با روزنامه نیویورک پست اعلام کرد که مطلب منتشره در "واشنگتن پست" مبنی بر اینکه در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، مقامات کی‌یف را برای پایان دادن به درگیری با روسیه تحت فشار قرار خواهد داد، خبری جعلی است.

میلر گفت: «همه اینها اخبار جعلی از سوی واشنگتن پست است. آنها فقط در حال ساختن چنین اخبار فیکی هستند.»

وی همچنین یادآور شد که ترامپ تنها پس از به قدرت رسیدن و سنجیدن همه گزینه‌های ممکن در مورد راه حل خود برای درگیری نظامی در اوکراین تصمیم خواهد گرفت. علاوه بر این، مشاور ترامپ معتقد است که تنها او واقعاً می‌خواهد درگیری را متوقف کند، در حالی که بایدن «فقط در مورد کشتار بیشتر صحبت می‌کند و تمایلی به صلح در اوکراین ندارد».

روز گذشته روزنامه واشنگتن پست به نقل از منابع خود نوشت که ترامپ ممکن است با وادار کردن کی‌یف به دادن امتیازات ارضی به مسکو و به رسمیت شناختن دونباس و کریمه به عنوان خاک روسیه، آنها را مجبور به امضای پیمان صلح کند. این نشریه یادآور شده که از این طریق ترامپ سیاست کنونی ایالات متحده که از اوکراین حمایت می‌کند، را به شدت تغییر خواهد داد.

نماینده آمریکا قول داد: وضعیت کی‌یف پس از نشست سران ناتو مشخص خواهد شد

جولیان اسمیت، نماینده دائم ایالات متحده در ناتو روز گذشته اعلام کرد که پس از برگزاری نشست سران ناتو در ماه جولای سال جاری، این ائتلاف به اوکراین "نتیجه مشخصی" را برای تقویت همکاری پیشنهاد کرده و کی‌یف می تواند انتظار یک نتیجه ملموس را از این اجلاس داشته باشد.

این دیپلمات آمریکایی گفت: ما یک نتیجه مشخص برای اوکراین خواهیم داشت. در این مرحله نمی‌توانم وارد جزئیات شوم، اما در تلاش هستیم تا بسته ای ارائه شود که با تعمیق کار ناتو با طرف اوکراینی‌، پلی برای عضویت آنها ایجاد شود.»

به عقیده اسمیت، چنین اقداماتی شامل تقویت کار با مقامات کی‌یف در مورد مسائل همکاری، نوسازی، تامین منابع اضافی و "اصولی کردن" کمک‌های ارائه شده به اوکراین به صورت دوجانبه است.

نماینده آمریکا در بروکسل افزود: در عین حال، ورود این کشور به ناتو تنها در صورت تحقق همه شرایط و موافقت همه متحدان با این امر امکان پذیر خواهد بود. وی از جمله این شرایط، پایان درگیری نظامی در اوکراین و اجرای اصلاحات لازم توسط مقامات این کشور را نام برد.

نشست سران ناتو در تاریخ 9 تا 11 جولای در واشنگتن برگزار خواهد شد.

صدراعظم اتریش: بیشتر جهان مخالف مواضع غرب در قبال اوکراین هستند

کارل نهمر، صدراعظم اتریش در مصاحبه‌ای اعتراف کرد که اکثر کشورهای جهان، و در وهله نخست کشورهای عضو گروه بریکس، با موضع گیری غرب در مورد درگیری نظامی در اوکراین مخالفند و دیدگاه متفاوتی دارند.

وی با اشاره به اینکه کشورهای غربی به طور متفاوتی به رفتار روسیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی پاسخ داده‌اند، یادآور شد: ما خیلی سریع در مورد چگونگی حمایت از اوکراین و چگونگی پایان دادن به مناقشه به توافق رسیدیم. اما بیشتر جهان، منظورم در درجه اول اعضای گروه بریکس است، با تحلیل ما از وضعیت موافق نبوده و موقعیت ما را درک نمی کند.

نهمر تاکید کرد که نه تنها کشورهای غربی باید در حل و فصل مناقشه اوکراین مشارکت داشته باشند، بلکه به عنوان مثال، هند، چین و برزیل نیز باید در حل و فصل مناقشه اوکراین مشارکت داشته باشند و اتحادیه اروپا باید تلاش کند این کشورها را متقاعد سازد تا در مواضع غرب در این زمینه شریک شوند.

سوئیس قصد دارد در اواسط ژوئن نشستی درباره اوکراین برگزار کند

بلومبرگ روز گذشته گزارش داد که سوئیس قصد دارد در اواسط ماه ژوئن یک کنفرانس صلح در بالاترین سطح در مورد اوکراین برگزار کند که با حضور 80 تا 100 کشور، عمدتاً از به اصطلاح کشورهای جنوب جهانی، برگزار خواهد شد.

به گفته یکی از مقامات وزارت خارجه سوئیس که نامش ذکر نشده، مهم است که به نظرات کشورهای جنوب جهانی گوش دهیم، زیرا آنها "نقش کلیدی در گنجاندن روسیه در این روند ایفا می کنند." وی گفت: به همین دلیل ما با چین، هند، برزیل، آفریقای جنوبی و عربستان سعودی در تماس نزدیک هستیم.

علاوه بر این، بلومبرگ یادآور شد که موضوع کلیدی مشارکت چین در اجلاس سران است و این امر برای "اعتبار بخشیدن به ابتکار عمل صلح سوئیس" نقشی حیاتی خواهد داشت.

پیش از این، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، نیاز به "نوعی مصالحه" برای اوکراین را پذیرفت که دیر یا زود مجبور به حل اختلافات خود با روسیه خواهد شد. وی تاکید کرد که کی‌یف تا سالها پس از پایان درگیری کنونی به کمک غرب نیاز خواهد داشت.

انتهای پیام/

کد خبر: 1226615

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =