به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، اخیراً بحثی در فضای مجازی و رسانهها مبنی بر افزایش شدت تابش پرتوهای فرابنفش در روزهای شنبه و یکشنبه در تهران مطرح شده و نگرانی ناشی از افزایش تابش این اشعهها در دو روز آینده، گمانهزنیهایی مبنی بر تعطیلی دو روز آتی برای کاهش خطرات ناشی از تابش این اشعهها را ایجاد کرده است. با وجود این پیگیریها حاکی از آن است که جلسهای در استانداری تهران برای تعطیلی شنبه و یکشنبه برگزار نشده است.
بیشتر بخوانید
در همین راستا عباش شاهسونی؛ رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت اظهار کرد: اشعههای ناشی از نور خورشید شامل UVA, UVB وUVC است که لایه اوزون تا ۹۰ درصد UVB و تمام UVC را حذف میکند و بنابراین انسانها عمدتا در معرض تابش UVA قرار میگیرند. وقتی افراد در معرض نور خورشید قرار میگیرند در معرض تابش اشعه فرابنفش نیز قرار خواهند گرفت.
وی افزود: برای سنجش میزان تابش پرتوهای فرابنفش، شاخصی به نام UV index وجود دارد که از بازه زمانی ۱ تا ۱۱ را شامل میشود؛ اگر این عدد در بازه ۱ تا ۲ قرار داشته باشد میزان اثر این پرتوها کم است و در بازه ۳ تا ۵ میزان اثر پرتوها متوسط، در بازه ۶ تا ۸ زیاد و بالای ۱۱ شدید است. زمانی که این شاخص به بالای عدد ۶ میرسد حتماً باید از کلاه لبهدار و آفتابی، لباسهای استین بلند، کرمهای ضدآفتاب استفاده شود و مواجهه افراد با نور آفتاب کاهش یابد.
شاهسونی در پاسخ به این سوال که چرا وزارت بهداشت درباره تعطیلی در روزهایی که اشعه فرابنفش در اوج خود قرار دارد ورود و یا اعلام نظر نکرده است؟ افزود: سیاستی که باید در این زمینه اعمال شود کاهش مواجهه با نور خورشید است. تابش اشعه فرابنفش در ساعات ۱۱ صبح تا ۱۷ بعد از ظهر به اوج خود میرسد و بنابراین بهتر است مردم در این ساعات از قرار گرفتن زیر نور خورشید پرهیز کنند. در این زمینه تغییر ساعات کاری ادارات اقدامی کارآمد بوده است اما باید توجه داشت که در برخی از مناطق کشور مانند شهرهای جنوبی، دائما تابش این اشعه وجود دارد و بنابراین بهترین تصمیم، اقداماتی برای کاهش مواجهه افراد با نور خورشید است، زیرا میانگین UV index در منطقه مدیترانه ۹ است که نشان میدهد این میزان تابش اشعه در این منطقه، یک پدیده روتین و همیشگی است.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه کارفرمایان باید شرایطی را فراهم کنند تا افراد شاغل در محیطهای باز کمتر در معرض نور خورشید قرار بگیرند، بیان کرد: استفاده از کلاه لبه دار، عینک آفتابی استاندارد، مصرف کرمهای ضدآفتاب با SPF بالاتر از ۳۰ و پوشیدن لباسهای آستین بلند و شلوارهای بلند، ایجاد تهویه مناسب و استفاده از سایهبانها میتواند باعث شود میزان آسیبهای ناشی از تابش فرابنفش کاهش یابد.
وی با بیان اینکه آب مروارید و سرطان پوست از عوارض تابش اشعه فرابنفش به شمار میروند، بیان کرد: مردم باید توجه داشته باشند که ابتلا به این بیماریها در صورت مواجهه بسیار طولانیمدت با نور خورشید و اشعه فرابنفش رخ میدهد و صرفا چندساعت در معرض نور آفتاب قرار گرفتن باعث ابتلا به این بیماریها نمیشود.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما