حبیب قاسمی، نماینده شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتوگو با خبرنگار ایسکانیوز، با انتقاد از افزایش ۳۸ درصدی و یکسان برق خانگی برای تمامی مشترکان گفت: «تعرفه برق خانگی ۳۸ درصد افزایش یافته که این رویکرد بهطور مستقیم به ضرر اقشار ضعیف و متوسط جامعه است. در حالی که این اقشار به دلیل مصرف کمتر برق، قبلاً از مزایای تعرفهگذاری پلکانی بهرهمند بودند، اکنون بار مالی بیشتری را تحمل خواهند کرد.»
بیشتر بخوانید؛
احتمال بازگشت خاموشی برق با عدم صرفهجویی
وی ادامه داد: «تعرفهگذاری پلکانی که در سالهای گذشته اجرا میشد، نقش مهمی در کاهش مصرف برق و بهینهسازی مصرف انرژی داشت. این روش، بهویژه برای طبقات پایین جامعه که مصرف کمتری داشتند، بسیار عادلانهتر بود. در مقابل، پرمصرفها که اغلب از اقشار پردرآمد جامعه هستند، هزینه بیشتری پرداخت میکردند که این مسئله به عدالت اجتماعی نزدیکتر بود.»
کاهش بهرهوری انرژی با افزایش ثابت تعرفه برق
قاسمی با اشاره به تأثیرات منفی این تصمیم بیان کرد: «افزایش یکسان تعرفه برق، انگیزه خانوارها برای کاهش مصرف و بهینهسازی انرژی را از بین میبرد. اگر هدف ما افزایش بهرهوری انرژی و کاهش مصرف است، باید سیاستهای تشویقی و بازدارندهای مانند تعرفهگذاری پلکانی ادامه یابد. این روش نهتنها به کاهش مصرف کمک میکند، بلکه فشار اقتصادی را نیز بهطور عادلانهتری تقسیم میکند.»
وی افزود: «در شرایط فعلی، بسیاری از خانوارهای کمدرآمد حتی با مصرف پایین نیز دچار مشکلات مالی شدهاند. این افزایش ۳۸ درصدی هزینه برق، برای مناطق گرمسیری و مناطقی که نیاز بیشتری به مصرف برق دارند، تبعات سنگینتری دارد.»
عضو کمیسیون عمران مجلس تأکید کرد: «دولت باید برای حمایت از اقشار ضعیف، تعرفه را به صورت پلکانی اعمال کند و در خصوص ایرادات گذشته این شیوه سعی بر اصلاح آن بنماید بنابراین افزایش دفعی یکسان بدون در نظرگرفتن شرایط اقتصادی نامساوی خانواده ها درست نیست ومی بایست اصلاح شود.
قاسمی در پایان گفت: «مجلس و کمیسیون عمران بهدقت موضوع افزایش تعرفه برق را بررسی خواهند کرد و در صورت نیاز، پیشنهادهایی برای اصلاح این تصمیم ارائه میدهند. ما معتقدیم که سیاستهای اقتصادی باید در راستای حمایت از عدالت اجتماعی و بهبود رفاه عمومی باشد، نه تشدید شکاف طبقاتی.»
انتهای پیام/
نظر شما