به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ غذاهای سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقهای هستند. خطه شمال ایران با نعمتهای فراوان دارای متنوعترین و بیشترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر طرفدار و مقوی هستند. در این میان غذاهای گیلانی گل سرسبد غذاهای شمالی است و دارای تنوع بسیار در طعم، مزه و رنگ و لعاب است. همین چند سال پیش بود که نام شهر رشت با عنوان شهر خلاق غذا ثبت جهانی شد.
بیشتر بخوانید:
آموزش آشپزی / طرز تهیه کوفته قلقلی ساده خانگی با برنج و لپه
شامی منجیلی یکی از غذاهای لذیذ مردمان این خطه است که با کتلت و شامیهای مرسوم تفاوت دارد. این شامی را بعد از پخت داخل سسی از روغن زیتون و گردو و رب انار قرار میدهند و به صورت آبدار همراه با کته سرو میکنند. اگر به تهیه غذاهای محلی علاقهمند هستید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه شامی منجیلی فوقالعاده خوشمزه و جذاب همراه ما باشید.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری سرپر
تخم مرغ: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
نعناع خشک یا نعناع تازه: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس شامی
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۳ حبه
مغز گردو: ۱ پیمانه
رب انار ملس: ۲ پیمانه
آب: ۱ پیمانه
روغن زیتون: نصف پیمانه
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
گشنیز: ۱ دسته
سیب زمینی و گوجه سرخ شده برای دورچین: به میزان لازم
طرز تهیه شامی منجیلی؛ غذای اصیل و خوشمزه شمالی
برای درست کردن این شامی خوشمزه ابتدا پیاز را رنده کنید و همراه با گوشت، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آرد نخودچی داخل یک کاسه بریزید و خوب مواد را ورز بدهید. مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا داغ شود. حالا از مواد گوشتی به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و کف دستتان گرد کنید و داخل روغن قرار بدهید. هر دو طرف شامیها را با حرارت متوسط سرخ و از ماهی تابه خارج کنید. در این مرحله باید سس شامی را آماده کنید.
پیاز و سیر را پوست بگیرید و داخل دستگاه غذاساز بریزید، سپس گردو، گشنیز، روغن زیتون، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و دستگاه را روشن کنید تا همه مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. حالا مایه سس را داخل یک قابلمه یا ماهی تابه گود بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید. تقریبا ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا سس شروع به جوشیدن کند و رنگ بگیرد.
در این مرحله شامیها را داخل سس بچینید و از سس روی شامیها هم بریزید. اجازه بدهید نیم ساعت شامیها داخل سس بجوشد تا مغزپخت شود و سس شامی هم به غلظت برسد. در این مرحله شامی منجیلی خوشمزه ما آماده سرو است. برای دورچین از سیب زمینی و گوجه سرخ شده استفاده کنید و این شامی خوشمزه را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
منبع: فرارو
انتهای پیام/
نظر شما