به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، مهدی پیرصالحی با اشاره به تکلیف برنامه پنجساله هفتم توسعه مبنی بر ذخیره استراتژیک ۶ماهه دارو، اظهار کرد: سال آینده در وظایف سازمان غذا و دارو دیده شده است که ذخایر استراتژیک برای دارو در نظر گرفته شود، لیست داروها و تجهیزاتی که مورد نظر است در حال احصاست تا بهصورت یکجا خریداری شود و ذخیره استراتژیک دارو و تجهیزات ایجاد شود.
بیشتر بخوانید:
دلایل کمبود دارو در روزهای اخیر/ کمبود انرژی در تولید شیشه دارو هم مشکل ایجاد کرده است
وی درباره وضعیت کمبودهای دارویی بیماران خاص و صعبالعلاج نیز گفت: امسال برای بیماران خاص و سرطانی کمبود چندانی را نخواهیم داشت، اما همواره کمبودهایی بهصورت موردی در کشور وجود دارد که تلاش میکنیم آن کمبودها نیز به حداقل برسد.
معاون وزیر بهداشت همچنین درمورد تأثیر تحریمها بر تأمین دارو و تجهیزات پزشکی گفت: تحریم در حوزه نقل و انتقالات مالی مشکلاتی را برای تأمین مواد اولیه و دارو به وجود میآورد و به همین دلیل فرآیند تأمین را با تأخیر مواجه میکند، اما با پیشبینیهایی که از قبل شده است خوشبختانه الآن ذخایر مناسبی داریم و کمبود خاصی را در این زمینه نداریم.
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین درباره قیمت داروها گفت: امکان رصد قیمت تمامی داروها و جستوجوی کمبودهای دارویی در سامانه تیتک وجود دارد.
وی تصریح کرد: سامانه تیتک علاوه بر امکان استعلام اصالت دارو و مواد خوراکی و آرایشی ـ بهداشتی، قابلیت جستوجوی دارو و شیرخشک را نیز دارد، همچنین قیمت داروها از طریق سایت TTAC.IR و اپلیکیشن تیتک مهیاست و افراد میتوانند از قیمت داروها و یا موجودی آنها مطلع شوند.
وی در مورد اصلاح قیمت دارو طی چندماه اخیر نیز گفت: ۳۸۰۰ قلم دارو در کشور وجود دارد که شامل ۱۲ هزار کد IRC میشود، از مجموع این تعداد اقلام دارویی با توجه به تغییرات نرخ ارز و نیاز به اصلاح قیمتها، حدود ۳۰۰ قلم برای تغییر قیمت الزام داشتیم که تولید آن با قیمتهای قبلی برای شرکتهای تولیدی صرفه اقتصادی نداشت و عملاً باعث بروز کمبود دارویی شده بود.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: داروهایی که نیاز به اصلاح قیمت داشته باشند، این روند بهتدریج انجام خواهد شد، هر دارو شرایط خاص خود را دارد و بسته به شرایط دارو قیمت آنها اصلاح خواهد شد.
انتهای پیام/
نظر شما