به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، شب گذشته حادثه تلخی در محدوده مشیریه تهران رخ داد؛ درمانگاه مشیریه دچار حریق شد و در اثر این حادثه سه نفر جان باختند و 18 نفر هم مصدوم شدند. بنا به گفته مسئولان آتشنشانی، کانون اصلی حادثه لابی داروخانه درمانگاه در طبقه همکف به وسعت ۵۰ متر بود و مشخص شد که نقص در سیستم برق این مکان تجمعی علت اصلی این حادثه مرگبار بوده است.
مهدی چمران رئیس شورای شهر صبح امروز در واکنش به این خبر گفت: کارگروهی در سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران تشکیل و نمایندهای نیز از سوی شورای شهر برای حضور در این کمیته معرفی شد که کار آنها شناسایی ساختمانهای ناایمن بوده است. پیش از این نیز بیمارستان گاندی دچار حریق شد؛ این مراکز به جای اینکه درمانگر باشند زمینهساز حادثه میشوند. ستاد بحران باید به کار خود سرعت دهد تا چنین حوادثی را نداشته باشیم.
جالب اینجاست که علت آتش سوزی بیمارستان گاندی هم اتصالی برق بود. محمدخانی سخنگوی شهرداری هم پس از این حادثه اعلام کرد که اگر مسئولان این بیمارستان به اخطارها عمل کرده بودند، این اتفاق نمیافتاد.
سال گذشته پس از فشار رسانهها مبنی بر انتشار لیست ساختمانهای ناایمن در نهایت دادستانی کل کشور نام ۹۴ ساختمان را اعلام کرد. در این لیست نام چند بیمارستان بزرگ کشور قرار دارد که از جمله آنها میتوان به بیمارستانهای امام خمینی، لولاگر، رسول اکرم، طرفه، سینا، بوعلی، سلیم، شهدای یافتآباد و فیاضبخش اشاره کرد.
بعد از حادثه گاندی، احمد صادقی عضو شورای اسلامی شهر تهران در اظهارنظری عنوان کرد که نیاز به اصلاح قوانین بالادستی برای ورود اجرایی دستگاههایی مانند شهرداری هستیم تا از حوادث اینگونه جلوگیری شود.
وی ادامه داد: متأسفانه شهرداری و سازمان آتش نشانی تنها میتوانند اخطار دهند و یا ساختمانهای ناایمن را شناسایی کنند اما نمیتوانند نام این ساختمانها را اعلام عمومی و مستقیما برای پلمب این ساختمانها اقدام کنند؛ چرا که ملاحظات امنیتی وجود دارد.
صادقی افزود: ورود شهرداری برای پلمب این ساختمانها نیز در قانون دیده نشده و قانونگذار مسیر پر پیچ و خمی را برای این منظور پیش بینی کرده که در نهایت ذینفع و مالکان باید نسبت به ایمنی ساختمانها اقدام کنند اما نتیجه این مسامحه کاری چه بوده؟ تا کی باید شاهد این حوادث باشیم؟ پلاسکو، متروپل و حالا بیمارستان گاندی و صدها ساختمان پر رفت و آمد دیگر که در لیست ساختمانهای نا ایمن قرار دارند.
جلال ملکی سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران درباره بیتوجهی مدیران ساختمانهای دولتی به ایسکانیوز گفت: تعدادی از مراکز دولتی مانند بیمارستانها، ادارات دولتی که بودجه هم دارند و قرار نیست که مدیر مربوطه شخصا هزینه کند اما این کار را انجام نمیدهند. حتی تغییرات ساده هم میتواند بنا را از ریسک پرخطر بودن خارج کند اما مسئولان این مراکز همکاری نمیکنند. برخی ساختمانها اعلام میکنند که انجام تعدادی از موارد برایشان مقدور نیست، ما هم این موضوع را درک میکنیم اما حداقل در همان حد که میتوانند، اقدام کنند. ما به دنبال سنگاندازی نیستیم، ایمنی برای ما مهم است.
با این حال برخی هم معتقدند که علاوه بر اصلاح سیستم نظارت به ساختمانهای ناایمن باید، گروههایی برای رسیدگی دورهای وجود داشته باشند. مهران قنبری مطلق عضو سازمان نظام مهندسی در این باره به ایسکانیوز گفت: نگهداری بنا مانند نگهداری از خودرو است، ما برای خودرو بازدیدهای دورهای انجام میدهیم و برای نگهداری ساختمان هم باید براساس مبحث ۲۲ مقررات ملی اصولی را رعایت کنیم. نگهداری اصولی ساختمان هم در افزایش طول عمر آن موثر است. اجرای کامل مبحث ۲۲ میتواند از هرگونه خطا در ساخت و ساز و نگهداری پیشگیری کند. در کل ساختمان نباید به حال خودش رها شود؛ کماینکه رها کردن ساختمانها حوادثی مثل پلاسکو و کلینیک سینا اطهر را رقم زد. در متروپل نظارتی در حین ساخت وجود نداشت که فاجعه رقم خورد.
وی ادامه داد: ما قانون داریم اما در اجرای آن دچار مشکل هستیم. ارگانها و سازمانها مانند استانداری، فرمانداری، راه و شهرسازی و مدیریت بحران به عنوان گروههای اجرایی در دولت موظف هستند که مجریان ذی صلاح وابسطه به نظام مهندسی استفاده کنند و از آنها در نگهداری بناها بهره ببرند.
قنبری مطلق با اشاره به اینکه مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان نیاز به بازنگری دارد، گفت: ما باید به جای بازرسیهای دورهای گروهی ثابت برای نگهداری ساختمانها داشته باشیم. یکی از مواردی که در نظام مهندسی تهران در حال پیگیری آن هستیم، افزایش میزان ایمنی در بهرهوری و عمر مفید بنا است. برای رسیدن به این هدف باید به جای بازرسی، گروه نگهدارنده داشته باشیم تا بتوانیم عمر مفید بنا را به حداقل ۳۰ سال که استاندارد جهانی است برسانیم. با این روش هم اشتغال آفرینی خواهیم داشت و هم شاهد بهرهوری مفید از سرمایه خواهیم بود.
به گزارش ایسکانیوز، حوادثی مانند آتشسوزی در درمانگاه مشیریه و بیمارستان گاندی نشاندهنده بیتوجهی به ایمنی ساختمانها و ضعف نظارت بر مراکز تجمعی است. قوانین موجود با مشکلات زیادی مواجه است و نهادها اختیار کافی برای برخورد مستقیم یا پلمب ساختمانهای ناایمن ندارند. بسیاری از مدیران مراکز دولتی نیز با وجود بودجه کافی از انجام اقدامات ایمنی سرباز میزنند. کارشناسان معتقدند که علاوه بر اصلاح قوانین و تقویت نظارت، ایجاد گروههای تخصصی برای نگهداری ساختمانها ضروری است تا هم عمر مفید بناها افزایش یابد و هم از وقوع حوادث مشابه جلوگیری شود.
انتهای پیام /
نظر شما