تاسیس رشته‌های دانشگاهی فقط برای تامین منافع شخصی افراد

رئیس دانشگاه تهران گفت: توسعه پردیس‌ها و ایجاد رشته‌های جدید باید دقت بیشتری به عمل آورد. برخی افراد که نه رویکرد ملی و نه رویکرد منطقه‌ای دارند، فقط بر اساس منافع شخصی اقدام به تاسیس رشته می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، سید حسین حسینی رئیس دانشگاه تهران در کنفرانس بین‌المللی ارزیابی و تضمین کیفیت در نظام‌های دانشگاهی که سه‌شنبه ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار شد، اظهار کرد: ضروری است نگاه نقادانه و آسیب‌شناسانه به وضع موجود آموزش عالی داشته باشیم. به نظر من، از منظر توسعه آموزش عالی با بحران کمیت مواجه هستیم. توسعه کمی بی‌رویه‌ای را شاهد هستیم که بر کیفیت تاثیر منفی دارد. متاسفانه دانشگاه‌های بزرگ هم در این مسابقه قرار گرفته‌اند. افتخار این نیست که دانشگاه تهران ۱۰۰ هزار دانشجو دارد یا هر سال یک پردیس خودگردان تاسیس می‌کند، افتخار ارتقای کیفیت است.

وی افزود: باید متناسب‌سازی ساختار اتفاق بیفتد. متاسفانه فقط توسعه ساختار در دستور کار دانشگاه‌ها بوده است. این همایش باید مطالبه‌گر مسائل آموزش عالی باشد، ایرادات را به رخ بکشد. باید بپرسیم رئیسی که ۲ سال مدیریت دانشگاه را در دست داشته، چه اقداماتی در این زمینه انجام داده است. تاثیرگذاری اجتماعی دانشگاه تهران در کشور چگونه بوده است؟! این موضوعات نیاز به یک رویکرد آسیب‌شناسانه دارد. البته تاکید می‌کنم که ما به دستاوردهای حوزه آموزشی، فرهنگی و پژوهشی خود افتخار می‌کنم؛ اما نباید از ایرادات غافل شویم.

حسینی یادآور شد: رویکردهای کمی می‌توانند مسئله‌ساز باشند. به همین دلیل در زمینه توسعه پردیس‌ها و ایجاد رشته‌های جدید باید دقت بیشتری به عمل آورد. برخی افراد که نه رویکرد ملی و نه رویکرد منطقه‌ای دارند، فقط بر اساس منافع شخصی اقدام به تاسیس رشته می‌کنند. جذب استادان در دانشگاه‌ها هم با مشکلاتی مواجه است. کیفیت آموزش عالی و ارزیابی آن نیازمند مطالعات بسیاری است. من در این زمینه ارزیابی کیفیت به نقش انجمن‌های علمی تاکید می‌کنم

انتهای پیام/

کد خبر: 1265154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =