محدودیت‌های وزارت علوم در تعیین روسای دانشگاه‌ها/ کنکور سراسری تیرماه برگزار می‌شود

محدودیت‌های وزارت علوم در تعیین روسای دانشگاه‌ها، ابلاغ مصوبه کنکور از سوی پزشکیان و برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۵ در تیرماه از مهم‌ترین رویدادهای حوزه آموزش عالی در هفته اخیر بود.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، آموزش عالی در هفته‌ای که گذشت با خبرهایی از جمله محدودیت‌های وزارت علوم در تعیین روسای دانشگاه‌ها، ابلاغ مصوبه کنکور از سوی پزشکیان و برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۵ در تیرماه همراه بود.

از دیگر رویدادهای این هفته می‌توان به برنامه‌ریزی وزارت علوم برای جذب ۳۰۰ هزار دانشجوی خارجی در پنج‌ساله آینده، آغاز انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۴ از یک اردیبهشت و اعلام مهلت دانشگاه‌ها برای ارسال پرونده‌های جذب فراخوان ۱۴۰۳ اشاره کرد. ایسکانیوز در ادامه این گزارش، جزئیاتی از این رویدادها ارائه می‌دهد.

پزشکیان مصوبه کنکور را ابلاغ کرد

مصوبه «الحاق یک تبصره به ماده واحده اصلاح و تکمیل مصوبه سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه)» که در جلسه ۹۱۵ مورخ ۱۹ فرودین ماه شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است از سوی رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی مسعود پزشکیان ابلاغ شد.

براساس این گزارش، یک تبصره به ذیل بند (۲) ماده واحده اصلاح و تکمیل مصوبه سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه) مصوب جلسه ۹۱۳ مورخ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه شد.

براساس این تبصره در آزمون سراسری سال ۱۴۰۴؛ برای همه متقاضیان ورود به آموزش عالی؛ سابقه تحصیلی پایه یازدهم با تأثیر مثبت و پایه دوازدهم با تأثیر قطعی بر اساس نتایج آزمونهای نهایی دروس مصوب جلسه ۱۰۵۳ مورخ ۴ اسفند ۱۴۰۳ شورای عالی آموزش و پرورش و جلسه ۴۰ مورخ ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ شورای سنجش و پذیرش دانشجو در نمره کل سابقه تحصیلی لحاظ میشود و سهم نمره کل سابقه تحصیلی برای همه متقاضیان ورود به آموزش عالی در رشته‌های پرمتقاضی؛ ۶۰ درصد است.

محدودیت‌های وزارت علوم در تعیین روسای دانشگاه‌ها از زبان سیمایی

حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره تاخیر در انتصاب روسای دانشگاه‌ها گفت: اگر همه چیز در اختیار وزارت علوم بود کار انتصاب یک هفته‌ای تمام می‌شد. اما برای انتصاب یک رئیس دانشگاه باتوجه به حساسیت‌هایی که وجود دارد یک نظامات حقوقی و فرایند قانونی دیده شده که باید طی شود. اگر کسی را در نظر گرفتیم باید استعلام آن را نیز از چند مرجع بگیریم که این زمان‌بر است. از همین رو شاهد هستیم که یک انتصاب که می‌توانست در یک ماه انجام شود، ۶ ماه طول کشیده است.

برنامه‌ریزی وزارت علوم برای جذب ۳۰۰ هزار دانشجوی خارجی در پنج‌ساله آینده

در نشست مشترکی که با حضور یزدان دوست، رئیس مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت علوم ایران، و شاهرخ دالی‌یف، معاون اول وزیر آموزش عالی، علوم و نوآوری ازبکستان برگزار شد، اهمیت ارتباطات علمی و فناوری میان دو کشور به طور گسترده مورد بحث قرار گرفت.

رئیس مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت علوم ایران ضمن تأکید بر اهمیت علوم پایه، هنر، فرهنگ و ادبیات در کنار فناوری، برنامه‌ریزی برای جذب ۳۰۰ هزار دانشجوی خارجی در طول برنامه پنج‌ساله آینده را اعلام کرد و ابراز امیدواری کرد که روابط علمی میان ایران و ازبکستان در آینده بیش از پیش توسعه یابد .

اعلام مهلت دانشگاه‌ها برای ارسال پرونده‌های جذب فراخوان ۱۴۰۳

حسینعلی قبادی درباره صدور کدهای استخدامی برای پذیرفته شدگان فراخوان جذب هیئت علمی ۱۴۰۳ گفت: برای فراخوان جذب ۱۴۰۳ اول کدهای استخدامی را دریافت کرده و سپس برای فراخوان جذب هیئت علمی اقدام کردیم.

وی ادامه داد: برای فراخوان جذب هیئت علمی سال ۱۴۰۳ یک هزارو ۸۱۴ کد استخدامی صادر شده است. دانشگاه‌ها باید تا شهریورماه نتیجه نهایی را به مرکز جذب ارسال کنند.

لغو صدور گواهی موقت فارغ التحصیلی در دانشگاه پیام نور

سعید مظلومیان در رابطه با حذف گواهی موقت فارغ التحصیلی گفت: همه دانشگاه‌ها معمولاً ابتدا یک گواهی موقت فارغ التحصیلی صادر می‌کنند و بعداً دانشنامه صادر می‌کنند، ما دردانشگاه پیام نور به این جمع بندی رسیدیم که می‌توانیم گواهی موقت را حذف کنیم و مستقیماً بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی دانشنامه را صادر کنیم .

وی ادامه داد: در حال حاضر اجرای طرح مذکور را با دو تا از استان‌ها به صورت آزمایشی شروع کرده ایم و نتیجه هم خوب بوده، قراراست دو استان دیگر نیز به این طرح اضافه شوند، امیدواریم با همین شیوه پیش رویم تا ۳۱ استان به صورت کامل این طرح را اجرا کنند.

وزارت علوم مجوز برگزاری اجلاس وزرای علوم کشورهای اسلامی را دریافت کرد

تصویبنامه مصوب جلسه مورخ ۱۴۰۴.۰۱.۲۴ هیئت وزیران درخصوص «مجاز بودن وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نسبت به برگزاری دومین اجلاس وزرای علوم و فناوری کشورهای اسلامی در سال ۱۴۰۴» طی نامه شماره ۹۷۵۶ در تاریخ ۱۴۰۴.۰۱.۲۶ توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.

نتایج رتبه بندی ۱۱۵ دانشگاه دولتی و ۲۱ دانشگاه غیردولتی مشخص شد

محمدمهدی علویان مهر رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) گفت: رتبه بندی و ارزیابی ۱۱۵ دانشگاه دولتی و ۲۱ دانشگاه غیردولتی کشور توسط گروه رتبه بندی ISC انجام گرفت. نتایج این ارزیابی در جلسه ۹۸۰ شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در روز یکشنبه به تاریخ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ تأیید شد.

رئیس مؤسسه ISC اظهار کرد: معیارهای جدید رتبه‌بندی ملی (ISC): دانشگاه ها، در ۶ حوزه آموزش (۲۵ درصد)، پژوهش (۲۰ درصد)، فناوری و نوآوری (۱۵ درصد)، مرجعیت و دیپلماسی علمی و فناوری (۱۵ درصد)، فرهنگی- اجتماعی و دانشجویی (۱۵ درصد) و مدیریت و بهره‌وری (۱۰ درصد) است.

وی افزود: هر کدام از این معیارهای اصلی، به تعدادی شاخص اصلی و زیر شاخص تقسیم می‌شوند که عملکرد دانشگاه در هر یک از آن‌ها به صورت جداگانه ارزیابی می‌شود. در جدول یک معیارهای اصلی نشان داده شده است.

انتصاب سرپرستان دانشگاه‌های ارومیه و فسا

حسین سیمایی وزیر علوم با صدور احکام جداگانه‌ای دکتر محمود رضازاد باری را به عنوان سرپرست دانشگاه ارومیه و دکتر حجت اله باده‌یان را به عنوان سرپرست دانشگاه فسا منصوب کرد.

خبرهای آزمونی هفته گذشته

برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۵ در تیرماه

فرآیندهای مهم آزمون‌های کشوری در سال ۱۴۰۵ توسط سازمان سنجش آموزش کشور اعلام شد. بر این اساس کنکور سراسری سال ۱۴۰۵ در روزهای پنجشنبه و جمعه ۱۱ و ۱۲ تیرماه ۱۴۰۵ برگزار می‌شود. زمان ثبت نام در کنکور سراسری سال ۱۴۰۵ در روزهای ۱۸ تا ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۴ تعیین شده است.

آغاز انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۴ از یک اردیبهشت؛ امکان انتخاب ۵۰ کدرشته محل

پاسخنامه و کارنامه نتایج اولیه آزمون ورودی مقطع دکتری«Ph.D.» (نیمه‌متمرکز) سال ۱۴۰۴ روز جمعه ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۴ و دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون ورودی مقطع دکتری«Ph.D.» (نیمه‌متمرکز) سال ۱۴۰۴ یکشنبه ۳۱ فروردین ماه در سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شده است. شرکت‌کنندگان آزمون می‌توانند کارنامه نتایج اولیه را از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور مشاهده کنند و به منظور انتخاب رشته، دفترچه راهنما را دریافت کنند.

حضور بیش از ۴ هزار داوطلب در اولین آزمون MSRT سال ۱۴۰۴

اولین دوره آزمون زبان MSRT سال ۱۴۰۴ به همت اداره کل بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان، ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۴ در ۲۶ استان و ۲۷ حوزه امتحانی برگزار شد. ثبت نام اولین دوره آزمون MSRT از روز یکشنبه مورخ ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۳ آغاز شد و تا ساعت ۱۰ روز چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ ادامه داشت که در زمان تعیین شده، تعداد ۴ هزار و ۵۳۰ نفر نسبت به ثبت‌نام خود اقدام کردند.

آغاز فرصت جدید ثبت‌نام در آزمون کارشناسی ارشد پزشکی سال ۱۴۰۴ از ۳۰ فروردین ماه

براساس اعلام مرکز سنجش آموزش پزشکی، امکان ثبت نام برای افرادی که پرداخت هزینه انجام داده ولی موفق به ثبت نام نشده‌اند و همچنین ویرایش اطلاعات برای کلیه داوطلبان (اعم از عادی و استعداد درخشان) در آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های گروه پزشکی سال ۱۴۰۳ فراهم شده است.

با توجه به اینکه تعدادی از متقاضیان آزمون به دلایلی پس از پرداخت هزینه ثبت نام، موفق به ثبت نام آزمون نشده‌اند به جهت مساعدت به آنها فرصتی جهت ثبت نام بدون امکان پرداخت در نظر گرفته شده است. از طرفی برخی از داوطلبان با پایان یافتن زمان مقرر، درخواست تصحیح برخی از اطلاعات خود را داشته‌اند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1265319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =