حضور پژوهشگاه با ۹۵۰ عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب/ انتشارات در ۳ سال اخیر سودده بوده است

مدیر عامل سازمان انتشارات پژوهشگاه گفت: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در نمایشگاه کتاب امسال با ۹۵۰ عنوان کتاب حضور دارد. همچنین انتشارات در ۳ سال اخیر سودده بوده است

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، مهدی عباس زاده معاون علمی پژوهشگاه فرهنگی و اندیشه اسلامی در نشست خبری این پژوهشگاه که با موضوع سی‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار شد، اظهار کرد: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در سال ۱۳۷۳ بر اساس نظر مقام معظم رهبری تاسیس شد. پژوهشگاه یک نهاد عمومی است و سه دسته مخاطب دارد که شامل نخبگان، کارگزاران نظام و دانشجویان است. وظیفه اصلی این پژوهشگاه تولید علوم انسانی اسلامی است. این مرکز ناشر نیست، بلکه یک مرکز علمی دارای انتشارات است.

وی افزود: در گروه‌های علمی پژوهشگاه نخست یک ساختار معرفتی تدوین می‌شود و در ادامه قلمرو علمی اعضای هیئت علمی تعیین می‌شود تا در طول دهه‌ها استادان در یک رشته متخصص شوند. این شیوه از علوم پزشکی الگو گرفته شده است. در ادامه از محقق خواسته می‌شود که طرحنامه بنویسد و این طرح پس از تصویب به جریان می‌افتد. گروه‌های علمی پژوهشگاه برای مجلات پژوهشگاه و سایر مجلات علمی، مقاله تدوین کرده و همچنین همایش برگزار می‌کنند. تدوین گزارش سیاستی هم یکی دیگر از اقدامات پژوهشگاه است. ۴ پژوهشکده و ۲۱ گروه علمی در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی فعالیت می‌کنند.

عباس زاده خاطرنشان کرد: پژوهشکده دانشنامه نگاری یکی دیگر از بخش‌های پژوهشگاه است که دانشنامه امام علی، دانشنامه فاطمی و دانشنامه نبوی از جمله دستاوردهای آن هستند. مرکز رشد و نوآوری یکی از مراکز جدید تاسیس شده در پژوهشگاه است. ۳ مجله علمی پژوهشی با مجوز وزارت علوم و ۲ مجله علمی پژوهشی با مجوز حوزه علمیه داریم. این پژوهشگاه تاکنون بیش از ۶۴۰ جایزه یا تقدیرنامه از جشنواره‌های داخلی مانند جشنواره فارابی، جشنواره جلال یا جشنواره کتاب سال جمهوری اسلامی دریافت کرده است.

معاون علمی پژوهشگاه گفت: ۵۵ عضو هیئت علمی در این پژوهشگاه مشغول به فعالیت هستند. ۱۴۵۱ عنوان کتاب در بیش از ۳۰ سال گذشته چاپ شده است. در زمینه همکاری‌های علمی ۱۱۸ قرارداد و ۴۲ تفاهم‌نامه با مراکز مختلف منعقد شده است. پژوهشگاه در زمینه قانون‌گذاری و کمک به تدوین قوانین حضور داشته است و به مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی و ... کمک کرده است. سند ملی الگوی سوم زن توسط پژوهشگاه با همکاری ریاست جمهوری نوشته شده است. توسعه دولت الکترونیک در ایران یکی از طرح‌های در حال اجرا در پژوهشگاه با همکاری حاکمیت است. ۱۰۰ همایش ملی در پژوهشگاه تاکنون برگزار شده است. پژوهشگاه در سال ۱۴۰۱، نهاد پژوهشی برتر شناخته شد.

محمد جنتی مدیر عامل سازمان انتشارات پژوهشگاه در ادامه این نشست اظهار کرد: پژوهشگاه در نمایشگاه کتاب امسال با ۹۵۰ عنوان کتاب حضور دارد که ۸۰ عنوان مربوط سال ۱۴۰۳ است. انتشارات پژوهشگاه در تلاش است ارتباط خود را با مخاطبان حفظ کند. اگر بتوانیم آثار را بیشتر معرفی کنیم، بسیاری از مخاطبان در حوزه اندیشه با این آثار آشنا خواهند شد. بخش اندیشه و پژوهش در کشور ما جایگاه خود را پیدا نکرده است. به طوری که اغلب پژوهشگران ناشناخته می‌مانند. فضای فرهنگی کشور به گونه‌ای است که پژوهشگران دیده نمی‌شوند.

وی افزود: انتشارات پژوهشگاه در سه سال اخیر سوده‌ده بوده است. با وجود تعداد زیادی کتاب از سال قبل مانده بود؛ اما انتشارات متضرر نشد. در شرایطی که بسیاری از ناشران تولیدشان متوقف شده، این مجموعه سودده بوده است. کتاب‌های ما رمان و داستان پرفروش نیستند و با تیراژ کم چاپ می‌شوند. نکته مهم این است که ۷۰ درصد کتاب ها دارای گردش هستند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1266663

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =