حاشیه امن درآمد از نمایشگاه کتاب، غیر از کتاب/ پارکینگ پولی در بزرگترین رویداد فرهنگی کشور

به غیر از پول پارکینگ، اگر درآمد حاصل از اجاره مکان به اغذیه فروشی‌ها، ساندویچی ها و بستنی فروشی ها را نیز حساب کنیم یحتمل درآمدهای حاشیه ای نمایشگاه بین المللی کتاب اگر بیش از فروش کتاب نباشد باید برابری کند.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، نمایشگاه کتاب تهران به عنوان مهمترین رویداد فرهنگی کشور در قریب به ۴۰ سال که عمر خود را سپری میکند هیچگاه محل ثابتی برای خود نداشته و همیشه مستاجر مصلای تهران بوده است.

سال ۱۳۹۴ که شهر آفتاب به بهره برداری رسید و همه حدس و گمان ها بر این بود که نمایشگاه کتاب بالاخره صاحب یک مکان دائمی شد اما طولی نکشید تا پس از برگزاری ۲ دوره این نمایشگاه در شهر آفتاب، دوباره نمایشگاه به مصلای تهران منتقل شد و همه محاسبات در خصوص جانمایی این نمایشگاه برهم ریخت.

سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ که یاسر احمدوند معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر عهده داشت سالهای پر حاشیه‌ای از حیث مکان برپایی نمایشگاه کتاب بود و احمدوند در مصاحبه‌ای اعلام کرد: برای انتخاب مکان برگزاری نمایشگاه، بازدیدی از مجموعه «شهر آفتاب» و «مصلی امام خمینی (ره)» داشتیم، مصلا شرایط بهتری برای میزبانی دارد.

از سوی دیگر عباس تقدسی نژاد مدیرعامل نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب طی مصاحبه‌ای اعلام کرد: مجموعه شهرآفتاب کاملا آماده همکاری با کلیه ارگان ها است و اگر مجموعه‌ای صلاح نداند با ما همکاری کند کاری از دست ما ساخته نیست.

هرچند ساخت «شهر آفتاب» در سال ۸۴ و اولین نمایشگاه کتاب تهران در سال ۹۵ در آن مکان برگزار گردید و ساخت «باغ کتاب» در سال ۹۶ به اتمام رسید و هردوی این مجموعه ها با هدف برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ساخته شدند اما هیچگاه مورد اقبال قرار نگرفتند تا جایی که باغ کتاب تغییر رویکرد داد و تبدیل به فضای فروشگاهی شد.

ساخته شدن مصلای امام خمینی (ره) برای کار و منظوری دیگر و همچنین قرار گرفتن مصلا در منطقه‌ای شلوغ و پرترافیک از جمله دلایل مهمی است که باعث می شود این مکان محل مناسبی برای برگزاری نمایشگاه کتاب با آن حجم عظیم از حضور مردم نباشد.

با این حال یکی از مهم ترین امکانات مصلای امام خمینی (ره) پارکینگ بزرگ آن است. مصلای تهران با وجود قرار گرفتن در منطقه‌ای شلوغ اما مجهز به پارکینگ بسیار بزرگی است و از هر ضلع ورودی به مصلا میتوان وارد یکی از پارکینگ های این مجموعه شد.

سال گذشته و در جریان بازدید مدیران وقت نمایشگاه کتاب تهران از مصلای تهران، اعلام شد که تعداد پارکینگ‌های قابل استفاده برای عموم مردم در این نمایشگاه نسبت به دوره‌های گذشته افزایش پنج هزار دستگاهی داشته و سال ۱۴۰۳، ۱۷ هزار پارکینگ در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد.

ظرفیت پارکینگ های مصلای تهران در همه ایام سال از قبیل نمایشگاه قرآن و... به طور رایگان در اختیار شرکت کنندگان است و حتی در زمانی مانند نماز عید فطر نیز ظرفیت مجموعه هایی چون بنیاد مستضعفان در ضلع شمالی بزگراره رسالت و پارکینگ ارتش جمهوری اسلامی در خیابان مفتح شمالی به کمک مردم می‌آیند تا مشکل جای پارک حل شود اما سوال اینجاست که در بزرگترین رویداد فرهنگی کشور یعنی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران چرا باید از بازدیدکنندگان هزینه پارکینگ گرفته شود؟

در ایام برپایی نمایشگاه کتاب تهران از هر خودرویی که وارد پارکینگ می‌شود مبلغ ۳۵ هزار تومان گرفته می‌شود که تفاوتی نمی‌کند آن خودرو قرار است تمام طول روز در پارکینگ بماند و یا صرفا ساعتی در پارکینگ خواهد بود و مبلغ ۳۵ هزار تومان مبلغی ثابت است.

با در نظر گرفتن ظرفیت ۱۷ هزار خودرویی پارکینگ مصلا، نزدیک به ۶۰۰ میلیون تومان در روز درآمد ثابتی است که صرفا از اجاره محل خودرو اخذ می شود. حال آنکه در نظر بگیرید تعداد بسیار زیادی از این خودروها صرفا چند ساعت در مصلا هستند و این پارکینگ ها در طول ساعات برگزاری نمایشگاه مدام پر و خالی و خودروی دیگری جایگزین می شود پس طبیعتا درآمد حاصل از پارکینگ بیش از یک میلیارد تومان در روز است.

از سوی دیگر بخشی از پارکینگ به موتور سیکلت ها اختصاص دارد. بخشی از پارکینگ که با داربست از بخش خودرویی تفکیک شده و گنجایش پارک حدود ۱۰۰۰ موتور سیکلت فراهم است در صورتی که اگر بنا بود آن بخش به پارک اتوموبیل اختصاص یابد بیش از ۱۰۰ خودرو جا نمیشد و عجیب آنکه مبلغ ورودی برای پارکینگ موتورسیکلت همان ۳۵هزار تومان است و هیچ تفاوتی با خودرو ندارد.

با احتساب سرانگشتی پارک موتورسیکلت در پارکینگ مصلای تهران، مبلغ درآمد حاصل از اجاره جای پارک خودرو بسیار بیش از یک میلیارد تومان در روز بوده در صورتی که پارکینگ این مجموعه باید همانند دیگر ایام سال، به صورت رایگان در اختیار مردم و کتاب دوستان قرار گیرد.

ابراهیم حیدری سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در دومین نشست خبری‌اش در نمایشگاه، میزان فروش فیزیکی کتاب در سه روز اول را معادل ۲۵۱ میلیارد ریال گزارش کرد. مجدد با یک حساب و کتاب سرانگشتی اگر این ۲۵ میلیارد تومان را تقسیم بر سه روز نمایشگاه کنیم، یعنی سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در بخش فروش حضوری (فروش مجازی مورد نظر نیست) روزی حدود ۸میلیارد تومان فروش داشته که عددی فاجعه بار است و درآمد حاصل از پارکینگ حدود ۲۰ درصد میزان فروش کتاب است.

اگر درآمد حاصل از اجاره مکان به اغذیه فروشی‌ها، ساندویچی ها و بستنی فروشی ها را نیز حساب کنیم یحتمل درآمدهای حاشیه ای نمایشگاه بین المللی کتاب اگر بیش از فروش کتاب نباشد باید برابری کند و این زنگ خطری برای ادامه راه به روش های گذشته است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1267320

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =