حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در مراسم تجدید میثاق دانشگاهیان با آرمانهای حضرت امام خمینی (ره) که در مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، ضمن قدردانی از حضور همکاران دانشگاهی، گفت: «خوشحالیم که توفیق یافتیم بار دیگر با آرمانهای امام راحل تجدید پیمان کنیم. از یادگار گرانقدر ایشان که میزبان دانشگاهیان بودند نیز سپاسگزاریم.»
وی با اشاره به ویژگیهای چندبُعدی امام خمینی (ره) بیان کرد: «حضرت امام شخصیتی کمنظیر بود که در حوزه عرفان، سیاست، فقه و فهم اجتماعی حضوری فعال و موثر داشت. این جامعیت در میان شخصیتهای بزرگ اسلامی کمنظیر است.»
وزیر علوم ادامه داد: «امام راحل تنها در سخن نبود که مردمگرا بود، بلکه در نظریهپردازی سیاسی نیز جایگاه مردم را به رسمیت شناخت. در اندیشه سیاسی امام، رضای الهی در گرو رضایت مردم دانسته شده است؛ آنجا که تصریح میکنند اگر مردم یک خدمتگزار را نخواستند، او باید کنار برود. این نگاه، در فقه سیاسی ما بیسابقه است.»
جمهوری اسلامی پس از امام فرو نپاشید؛ چون امام نظامساز بود
سیمایی صراف با تأکید بر نقش محوری حضرت امام در طراحی ساختار جمهوری اسلامی اظهار داشت: «پس از رحلت امام، جمهوری اسلامی برخلاف آرزوی دشمنان، فرو نپاشید. دو عامل مهم در این پایداری نقش داشت: اول، شکوه مراسم وداع مردم با امام، که دشمنان را ناامید کرد. دوم، ساختار حکومتی بود که امام پیشتر طراحی کرده بود.»
وی افزود: «امام با درایت و شجاعت، قانون اساسی را بنیان نهاد و قدرت را از حالت فردی به صورت سیستمی و نهادی توزیع کرد. برخلاف تصور برخی، که فکر میکردند نظام بدون حضور شخص امام تداوم نخواهد یافت، ساختار جمهوری اسلامی مستحکم باقی ماند و امروز نیز مقتدر و پیشرو است.»
در پایان این مراسم، وزیر علوم از آیتالله سید حسن خمینی، یادگار امام راحل، برای همراهی و میزبانی دانشگاهیان تشکر کرد و بر استمرار راه امام توسط جامعه علمی کشور تأکید کرد.
نظر شما