به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از اردبیل، بهزاد محمدیخلفلو، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل گفت: ۱۸ مدرسه تخریبی در سطح استان شناسایی شده است که تعدادی از این مدارس در شهرستان اردبیل، پارسآباد و مشگینشهر قرار گرفته و تاکنون عملیات احداث سه مدرسه از این تعداد آغاز شده و مابقی نیز در مرحله واگذاری به پیمانکاران است.
وی با اشاره به بزرگ مقیاس بودن این مدارس و احداث ۱۲ کلاس برای هر واحد آموزشی اظهار کرد: یک هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است تا این مدارس تکمیل شده و به بهرهبرداری برسد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل اضافه کرد: در مدارس با تراکم بالای ۳۵ دانشآموز که شامل ۱۳ مدرسه است، طرحهای توسعهای در اولویت برنامهریزی قرار دارد که در این زمینه نیز عملیات اجرایی پنج پروژه شروع شده و مابقی نیز به تدریج شروع خواهد شد.
وی با اشاره به ضرورت بازتوزیع مناسب دانشآموزان با توجه به تراکم بالای دانشآموزی در برخی از مناطق آموزش و پرورش استان اردبیل اضافه کرد: عملیات احداث ۵۶ مدرسه سنگی ناایمن کوچک مقیاس با همکاری بنیاد علوی و سپاه شروع شده که سهم سپاه ساخت ۳۱ مدرسه و مابقی نیز مربوط به بنیاد علوی است که به صورت پیش ساخته تا اول مهرماه تکمیل شده و تحویل داده خواهد شد.
محمدیخلفلو در مورد مدارس کانکسی دارای ۱۰ دانشآموز نیز اضافه کرد: از ۵۶ مدرسه کانکسی شناسایی شده در استان اردبیل، ۸۵ درصد تاکنون تحویل داده شده و مابقی نیز با پیشرفت بالای ۸۵ درصد تا اول مهرماه تحویل آموزش و پرورش میشود.
وی همچنین تعداد پروژههای نیمهتمام اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل را نیز ۵۱ مدرسه در قالب ۱۷۰ کلاس درس اعلام کرد و ادامه داد: پیشرفت این پروژهها ۷۰ درصد است و بیشتر آنها تا اول مهرماه تکمیل شده و تحویل آموزش و پرورش میشود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل بیان کرد: در مجموع ۴۰۰ کلاس درس تا اول مهرماه و ۷۰۰ کلاس درس نیز تا آخر امسال قرار است تکمیل شده و در اختیار آموزش و پرورش قرار گیرد.
وی گفت: با همکاری آموزش و پرورش مردمیسازی احداث مدرسه نیز شروع شده تا با قطببندی نواحی و مناطق آموزش و پرورش، احداث مدرسه توسط مردم آغاز شود و در این زمینه ۱۹۴ تیم با همکاری آموزش و پرورش در قالب پروژه مردمیسازی تشکیل شده و این تیمها با حضور در مناطق و نواحی مختلف سعی دارند تا بر روند اجرای پروژهها و رفع نیازمندی آنها کمک کنند.
لازم بذکر است در استان اردبیل طی سال جاری تحصیلی، بیش از ۲۶۵ هزار دانشآموز در ۱۱ هزار و ۸۰۰ کلاس درس و با راهنمایی و هدایت ۱۸ هزار و ۷۵۰ معلم و فرهنگی مشغول تحصیل شدند ولی به گفته مسئولان آموزش و پروش استان، به علت افزایش شمار دانشآموزان و فرسوده بودن تعدادی از مدارس موجود، این استان نیاز به ۶ هزار و ۸۰۰ کلاس درس جدید دارد.
سرانه فضای آموزشی در استان اردبیل ۴.۲ متر مربع و حدود یک متر مربع کمتر از میانگین کشوری اعلام شده، این در حالی است که سرانه فضای آموزشی در شهرستان اردبیل که پذیرای نیمی از جمعیت ۲۶۵ هزار نفری دانشآموزان استان میباشد، کمتر از ۲ متر مربع است.
۲ نوبته شدن مدارس، تراکم بالای برخی کلاسهای درس و نیز بروز مشکل در تامین معلم و مربی آموزشی از جمله عوارض کمبود فضای آموزشی در استان اردبیل ذکر شده است.
خبرنگار: هاجر گل محمدی
انتهای پیام/
نظر شما