به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، پنج شنبه گذشته مسعود پزشکیان -رئیس جمهور ایران- در یک گفتگوی تلفنی با همتای آذربایجانی خود ضمن تشریح برخی ابعاد حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی به ایران که منجر به شهادت تند چند از مردم عادی، دانشمندان و فرماندهان نظامی شد، از علیاف خواست تا موضوع ورود پهپادها و ریزپرندههای رژیم صهیونیستی به آسمان ایران از فضای سرزمینی جمهوری آذربایجان را بررسی کند. بدیهی است که رئیس جمهور ایران بدون وجود اطلاعات دقیق چنین چیزی را از همتای آذربایجانی درخواست نکرده است.
بررسی خبرنگار ایسکانیوز از برخی منابع در طول 12 روز جنگ با رژیم صهیونیستی حاکی از وجود مستنداتی در این زمینه است و به نظر میرسد ورود پرتابه، پهپاد و برخی جنگندههای رژیم صهیونیستی از آسمان جمهوری آذربایجان رخ داده است. باکو چند سالی است که همکاریهای نظامی را با اسرائیل آغاز کرده و به پایگاهی برای فعالیتهای ضد ایرانی رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید:
بلاتکلیفی نمایندگی ایران در جمهوری آذربایجان / سفیر جدید کی به باکو اعزام خواهد شد؟
در چند سال اخیر نیز مستندات زیادی در خصوص ورود تروریستها از خاک جمهوری آذربایجان به جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که از آن میان میتوان به حادثه تروریستی شاه چراغ اشاره کرد که بعدا مشخص شد تروریستها از آذربایجان وارد ایران شده بودند. با این حال، جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست همسایگی و سیاست اصولی خود مبنی بر تعامل دوستانه با کشورهی منطقه همواره با بزرگواری از اقدامات خصمانه باکو چشم پوشی کرده و خواستار تداوم صلح و ثبات در منطقه بوده است.
گفته میشود جمهوری آذربایجان علاوه بر تامین نفت و سوخت رژیم صهیونیستی در طول جنگ غزه که هم اکنون نیز ادامه دارد و موجی از اعتراضات در منطقه را به همراه داشته، همکاری باکو در طول جنگ 12 روز علیه ایران تشدید شده است و جنگندهها و پهپادهای رژیم از پایگاههای خود در جمهوری آذربایجان حملاتی را علیه ایران انجام دادهاند؛ حملاتی که موجبات هدف قرار گرفتن دهها نقطه در استانهای تبریز، اردبیل، ارومیه، تهران و رشت شده و شهادت برخی شهروندان این مناطق را به دنبال داشته است.
برخی منابع معتقدند حتی پس از توقف جنگ نیز روند ورود ریزپرندهها و پهپادها از آسمان جمهوری آذربایجان همچنان ادامه دارد و در چند شب گذشته نیز تحرکاتی مشاهده شده است. نکته جالب اینجاست که دولت باکو به جای قدردانی از ایران و تلاش برای جبران خطاهای گذشته در این خصوص اقدام به فرافکنی و فضاسازی سیاسی میکند.
در همین راستا، مهدی سبحانی -سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایروان- در پاسخ به سوال یک خبرنگار ارمنستانی در یک نشست خبری بدون اینکه هیچ اتهامی را به جمهوری آذربایجان نسبت بدهد، صرفا خواستار راستیآزمایی از سوی باکو شده بود که پس از این مصاحبه رسانهها و وزارت امور خارجه باکو شروع به فضاسازی و لفاظیهای شدید به سفیر ایران در ارمنستان کردند. سبحانی با اشاره به اینکه اخباری در ارتباط با ورود برخی ریزپرندها از آسمان کشورهای همسایه وجود دارد، به خبرنگار ارمنستانی گفته بود: «رئیس جمهور ایران در گفتگوی با رئیس جمهور آذربایجان از ایشان خواست تا در ارتباط با این مسئله تحقیق جدی انجام شود و منتظر هستیم تا نتایج بررسیها چه خواهد شد».
وی حتی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی به هیچ قانونی پایبند نیست، احتمال داده که «ممکن است دشمن صهیونیستی بدون اطلاع از خاک آذربایجان سوء استفاده کرده باشد». آیهان حاجیزاده -رئیس سرویس مطبوعاتی جمهوری آذربایجان- بدون در نظر گرفتن اینکه هیچ گونه اتهامی از سوی سفیر ایران در ارمنستان به باکو نسبت داده نشده اظهارات تندی علیه آقای سفیر مطرح کرده و مدعی شد: «این ادعاها به روابط بین آذربایجان و ایران که مبتنی بر احترام متقابل به تمامیت ارضی و حاکمیت یکدیگر و عدم دخالت در امور داخلی است، آسیب میرساند».
مشخص نیست که چرا دولت آذربایجان در چند سال اخیر بدون در نظر گرفتن روابط دوستانه ایران با این کشور و الطاف جمهوری اسلامی به باکو که بقای این کشور را تضمین کرد، از هر مسئله کوچکی برای یک جریانسازی رسانهای استفاده میکند. لازم به ذکر است که در طول جنگ 12 روزه برخی پهپادهای ساخت رژیم صهیونیستی که در جمهوری آذربایجان -و با برند این کشور- مونتاژ میشود، در آسمان شمال غرب کشور توسط نیروهای پدافند جمهوری اسلامی شکار شدند که شائبه استفاده از فضای سرزمینی آذربایجان را افزایش داد.
بسیاری از تحلیلگران و مقامات پیشین ضمن هشدار نسبت به اینکه رژیم صهیونیستی به دنبال تخریب روابط ایران و آذربایجان است، از باکو خواسته بودند که مراقب اقدامات اسرائیل باشد. محسن پاک آیین -سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان- پیشتر به خبرنگار ایسکانیوز گفته بود: باکو به دلیل جنگ طولانی با ارمنستان، به منظور تقویت توان نظامی خود به تعمیق روابط با رژیم صهیونیستی روی آورد اما هدف اسرائیل از نزدیکی به جمهوری آذربایجان تخریب روابط تهران-باکو است و دو کشور باید مراقب این مسئله باشند.
به نظر میرسد با توجه به احتمال نقض آتشبس توسط رژیم صهیونیستی باید در اسرع وقت فکری به حال همسایه شمالی خود کرد و این کشور را متوجه خطرات همکاری با دشمنان قسم خورده خود بکنیم. انتظار میرود که این پیام به باکو منتقل شود که به خطر انداختن امنیت ملی جمهوری اسلامی میتواند پیامدهای بسیار خطرناکی برای جمهوری آذربایجان داشته باشد.
انتهای پیام/
نظر شما