به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، شهادت دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، جامعه علمی، دانشگاهی و انقلابی کشور را در بهت و اندوهی عمیق فرو برد. او نهتنها یک چهره علمی برجسته و دانشمندی تراز اول در عرصه فیزیک هستهای بود، بلکه مدیری تحولساز، استادی فرزانه و شخصیتی عمیقاً متعهد به آرمانهای انقلاب اسلامی بهشمار میرفت. حضور پررنگ و اثرگذار او در عرصههای گوناگون علمی، فرهنگی و سیاسی، از او چهرهای کمنظیر ساخت که در حافظه دانشگاه و جریان علمی کشور باقی خواهد ماند.
شهادت این استاد فرهیخته در شرایطی رخ داد که کشور در یکی از حساسترین مقاطع خود قرار دارد؛ مقطعی که دشمنان قسمخورده ملت ایران، با ابزار ترور و خشونت، تلاش میکنند روند رشد علمی، استقلال فناوری و پیشرفت درونزا را متوقف سازند. با این حال، چهرههایی چون شهید طهرانچی با جانفشانی و پایداری، نشان دادند که مسیر عزت علمی جمهوری اسلامی، مسیر خون و ایستادگی است و تنها با اخلاص، مجاهدت و نثار جان میتوان چراغ علم و حقیقت را فروزان نگاه داشت.
در پی شهادت این مدیر عالیرتبه علمی، بسیاری از چهرههای برجسته سیاسی، دانشگاهی و فرهنگی کشور با حضور در رسانهها و از جمله در گفتوگو با ایسکانیوز، به بیان دیدگاهها، خاطرات و تحلیلهای خود از نقش و جایگاه او پرداختند.
علاءالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به شخصیت شهید والامقام محمد مهدی طهرانچی اظهار کرد: ایشان یکی از چهرههای برجسته کشورمان بودند و کارنامهای درخشان در عرصه علمی و سیاسی داشتند. فردی مؤمن، مجاهد فیسبیلالله و معتقد به نظام الهی جمهوری اسلامی بودند و همواره با افتخار از این عقیده دفاع میکردند. من در مدت یک سالی که افتخار همکاری با ایشان را بهعنوان معاون بینالملل داشتم، بهطور مرتب در جلسات مشترک حضور داشتم. حتی در سختترین شرایط، لبخند از چهرهشان جدا نمیشد. ایشان مرد بحران، مرد علم و مرد مبارزه با استکبار و دشمنان اسلام، بهویژه رژیم صهیونیستی بودند.
بروجردی ادامه داد: شهید طهرانچی مصداق بارز جمله معروف "عاشَ سَعیداً و ماتَ سَعیداً" بود؛ با سرافرازی زیست و با سعادت، یعنی شهادت، از دنیا رفت. خداوند بهترین نوع مرگ را به او عطا کرد. درود بر روان پاک ایشان، همراهانشان و همسر مکرمهشان. جامعه علمی کشور بعد از ترور دانشمندان، ضربههایی خورده است، اما شاگردان ایشان و دانشمندان گمنام هستهای با قدرت بیشتر این راه را ادامه خواهند داد.
وی افزود: در طول پنج دهه گذشته، آمریکا تلاش بسیاری کرد که ایران را از دستیابی به دانش هستهای باز دارد؛ اما شکست خورد و جمهوری اسلامی با اقتدار این مسیر را ادامه داده و خواهد داد. رژیم صهیونیستی نیز سابقه طولانی در ترور دانشمندان ما دارد و هراس بزرگی از پیشرفت ایران دارد. آنها نمیخواهند ایران مقتدر باشد، اما ما امروز عملاً نظامی مقتدر هستیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما تنها کشوری هستیم که پس از جنگ جهانی دوم جرئت مقابله مستقیم با آمریکا را پیدا کرد—نه از موضع آغازگر، بلکه در مقام پاسخگو. چه در عراق، چه در ماجرای اسارت سربازان متجاوز آمریکایی، چه در ساقط کردن پهپاد پیشرفته گلوبال هاوک، اینها همه نشانگر اقتدار جمهوری اسلامی ایران است. آمریکا از این اقتدار آگاه است و میداند که خون پاک شهدا، ضامن امنیت پایدار کشور در آینده خواهد بود.
مسعود مطلبی استاد دانشگاه آزاد اسلامی در مورد ویژگیهای بارز شهید والامقام طهرانچی بیان کرد: شهید دکتر طهرانچی سوای معلم اخلاق نمونه، دانشمند تراز اول و فرزانه بود. یک دوست و پدر مهربان برای دانشگاه آزاد بود که واقع از ته دل دلسوزی میکرد. از زمان حضور ایشان در ریاست دانشگاه، رنگ و بویی تازه و انسجام قوی پیدا کرد. از آن پس دانشگاه مسیر تحول و تغییر را آغاز و به سمت آن حرکت کرد و در مسیر تعالی رشد کرد. ایشان علاوه بر اینکه یک استاد، تئوریسین، ایدئولوک فرماندهی در دانشگاه، الگوی انسان تراز انقلابی بود.
مطلبی در مورد وظیفه جامعه علمی و دانشگاهی بعد از ترور دانشمندان تصریح کرد: ما معتقدیم که معلمان انبیا هستند؛ یعنی ادامهدهندگان راه آنها هستند. وظیفه ما این است که د ر دانشگاه روایتگری کنیم. وظیفه ما دانشگاهیان است که سرمایههای ملی را معرفی کنیم و آنچه که در زمره علم و دانش است به نسل موجود و بالخص نسل سوم و چهارم منتقل کنیم و آنها را با این طرق آشنا کنیم. رسالت اصلی ما استادان این است که که این اسطوره را به دانشجویان فعلی که میراثدار و میراثخوار جامعه است، بشناسانیم.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: رژیک صهیونیستی یک ماشین ترور است و اساس بقای آن تروریستی است و همچنان آن را ادامه میدهد. اسرائیل به قول شهید سلیمانی یک پادگان کوچک تروریست دارد و وظیفه جمهوری اسلامی ایران، کشورهای همسو و جریانهای همتراز ما باید به عنوان جبهه مقاومت جلوی این ها بایستیم. با یاری خداوند متعال این غده سرطانی از بین خواهد رفت.
علیرضا فیروزفر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با اشاره به ویژگیهای شخصیتی شهید دکتر تهرانچی گفت: ایشان مردی خداشناس و مخلص بودند. اخلاص در وجودشان موج میزد و توکل به خداوند در همه ابعاد زندگیشان نهادینه شده بود. هر کسی که با ایشان مدتی همراه میشد، بهروشنی میدید که همه تصمیمات و اقداماتشان مبتنی بر توکل به پروردگار است.
وی ادامه داد:شهید طهرانچی پیش از اقدام به هر کاری، مشورتهای لازم را انجام میدادند و سپس با عزمی راسخ، مطابق با آیه شریفه "و شاورهم فی الامر فإذا عزمت فتوکل علی الله"، با قوت کار را پیش میبردند. جدیت و پشتکار ایشان در انجام امور، مثالزدنی بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران افزود: ایشان یک تئوریسین و نظریهپرداز به تمام معنا بودند. در کنار این ویژگی علمی، یک برنامهریز حرفهای و دقیق محسوب میشدند. اما چیزی که شخصیت ایشان را ممتاز میکرد، این بود که در عین تئوریپردازی، مرد میدان هم بودند. همیشه پیشگام، مثل کوه استوار، هیچگاه عقبنشینی نمیکردند.
فیروزفر همچنین بیان کرد: همواره به همکاران میگفتم ایشان مصداق همان فرمایش سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بودند که میگفت "امام جلو میایستد". شهید طهرانچی در خط مقدم میایستادند و میگفتند: بیایید. هرگز موضع متزلزل یا تردیدآمیز از ایشان نمیدیدیم. این ثبات و استواری در تصمیمگیری، برگرفته از باور عمیق ایشان به خداوند متعال بود. و در نهایت، همین اخلاص و توکل بود که ایشان را به عاقبتبخیری و شهادت رساند.
شخصیت چندبعدی دکتر طهرانچی، تلفیقی از عقلانیت علمی، تعهد دینی، صلابت مدیریتی و صمیمیت انسانی بود. چه آن زمان که در جایگاه استاد و پژوهشگر، به تبیین مفاهیم دقیق علمی میپرداخت و چه هنگام مسئولیت در رأس بزرگترین دانشگاه جهان اسلام، که با نگاهی راهبردی، مسیر تحول و انسجام را در این نهاد کلان دنبال میکرد.
انتهای پیام/
نظر شما