نکات ایمنی در شرایط بحرانی / خودداری از تجمع در محل حوادث و رفتن به پشت بام

کارشناس مدیریت بحران گفت: مردم از تجمع در پشت‌بام‌ها یا رفتن به سمت محل‌های انتظار وقوع انفجار خودداری کنند. این کار نه تنها هیچ فایده‌ای ندارد، بلکه با جلب توجه، ممکن است خطر را افزایش دهد.

فریبرز ناطق الهی کارشناس مدیریت بحران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز درخصوص حفظ ایمنی در شرایط بحرانی عنوان کرد: در مواقع بحران و خطر افراد باید از پنجره‌ها و شیشه‌ها فاصله بگیرند. در صورت وقوع انفجار، شیشه‌ها می‌شکنند و نزدیکی به آن‌ها بسیار خطرناک است؛ نصب نوار چسب روی شیشه‌ها اگرچه می‌تواند از پرتاب خرده شیشه جلوگیری کند، اما در انفجارهای نقطه‌ای که شواهد اخیر نشان‌دهنده آن است، شاید چندان مؤثر نباشد، هرچند انجام آن بی‌تاثیر نیست.

کارشناس هشدار داد: افراد نباید در کنار و یا زیر وسایل سنگین مانند کمدهای بزرگ، قفسه‌ها یا بوفه‌ها پناه بگیرند، چراکه این وسایل ممکن است سقوط کنند.

وی یکی از مهم‌ترین خطرات پس از انفجار را آتش‌سوزی دانست و توصیه کرد: حتماً شیر اصلی گاز در مواقع غیرضروری بسته باشد و تنها در زمان پخت‌وپز باز شود و بلافاصله پس از اتمام کار، دوباره بسته شود تا از تجمع گاز و خطر اشتعال جلوگیری شود. همچنین بهتر است از پرده‌ها و مواد قابل اشتعال در خانه فاصله گرفت.

وی افزود: ماندن در فضاهای کوچک‌تر با دیوارهای بیشتر، به دلیل احتمال پایین‌تر آسیب‌پذیری، نسبتاً ایمن‌تر است؛ مشروط بر آنکه افراد از دیوارهای نما و پنجره‌ها فاصله بگیرند، زیرا نماها به راحتی فرو می‌ریزند. همچنین نزدیک بودن به راه‌پله‌ها می‌تواند مفید باشد و باز نگه‌داشتن درها بسیار حائز اهمیت است تا در صورت کج‌شدن قاب‌ها، راه فرار مسدود نشود. این کارشناس تأکید کرد نگهداری حداقل سه لیتر آب به ازای هر نفر در دسترس، برای مواقع قطع احتمالی آب ضروری است.

کارشناس در ادامه عنوان کرد: مردم از روشن کردن آتش مثل چراغ یا اجاق در خانه خودداری کنند، چرا که احتمال نشت گاز و انفجار وجود دارد. تجمع در زیرزمین‌ها نیز بسیار خطرناک است و باید از آن پرهیز کرد. پراکنده بودن افراد در فضاهای مختلف خانه، در صورت وقوع حادثه می‌تواند از تلفات گسترده جلوگیری کند.

ناطق الهی در ادامه توصیه کرد: تهیه یک کیف اضطراری حاوی مدارک مهم، داروها و وسایل ضروری اولیه و نگه‌داشتن آن در نزدیکی افراد، اقدام عاقلانه‌ای است. همچنین تعیین یک شماره تماس خارج از منطقه برای تمام اعضای خانواده، جهت اطلاع از وضعیت یکدیگر پس از حادثه، حیاتی است.

وی در ادامه عنوان کرد: مردم از تجمع در پشت‌بام‌ها یا رفتن به سمت محل‌های انتظار وقوع انفجار خودداری کنند. این کار نه تنها هیچ فایده‌ای ندارد، بلکه با جلب توجه، ممکن است خطر را افزایش دهد و در صورت آسیب‌دیدگی ستون‌ها، ریزش کل ساختمان و تلفات فاجعه‌بار را در پی داشته باشد.

خبرنگار: مهدیه امجدیان

انتهای پیام/

کد خبر: 1271169

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =