آب‌های راکد عمده‌ترین مناطق تکثیر و رشد پشه آئدس

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در رابطه با خطر پشه آئدس مشارکت فعالانه تمام دستگاه ها و سازمان های مرتبط جهت بهسازی محیط بسیار حائز اهمیت است.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از سیستان و بلوچستان، خداداد شیخ زاده با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای مقابله با خطر پشه آئدس در سطح استان گفت: اقدامات انجام شده در راستای بهسازی محیط کافی نبوده است و با توجه به شرایط پیش رو، همت مضاعف ادارات مرتبط در حل معضلات بهسازی محیط ضروری است.

وی ادامه داد: آب های راکد، ظرف های زیرگلدان ها، سطل‌های آب زیر کولرهای گازی و لاستیک‌های فرسوده، عمده‌ترین مناطق تکثیر و رشد پشه آئدس است که توجه مردم به این موارد، بسیار حائز اهمیت است.

دکتر شیخ زاده افزود: آموزش به کلیه گروه های هدف و کنترل عوامل محیطی از جمله مدیریت پسماند، مدیریت فاضلاب و روان آب های سطحی و ... با همکاری کلیه ارگانهای مرتبط در کنترل بیماری بسیار مهم است

وی عنوان کرد: پشه آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس ناقل بیماری‌های خطرناکی همچون تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا هستند. این پشه‌ها به دلیل توانایی خونخواری از افراد متعدد در شبانه‌روز، مقاومت در برابر خشکی و سموم و انتقال ویروس از نسل به نسل، می‌توانند به‌سرعت اپیدمی‌های انفجاری ایجاد کنند.

رئیس مرکز بهداشت استان افزود: تب دنگی از طریق گزش پشه ماده آلوده منتقل می‌شود و حدود ۲۵ درصد مبتلایان علائم بالینی نشان می‌دهند که می‌تواند با علائم شدید و در برخی موارد کشنده همراه باشد. همچنین امکان انتقال ویروس از مادر به نوزاد نیز وجود دارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1271298

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =