به گزارش خبرنگار سیاسی، پس از جنایت سهمیگن رژیم صهیونیستی در هدف قراردادن خانههای مردم در نقاط مختلف کشورمان که تاکنون منجر به شهادت تعدادی از شهروندان از جمله کودکان شده است، بسیاری از تحلیلگران بر این باورند رسانهها باید پیش از پیش به روشنگری ماهیت جنایات رژیم صهیونیستی بپردازند.
بیشتر بخوانید؛
اسرائیل با ترور دانشمندان ما به سرمایه همه ملتها شبیخون زد/ آگاهی ملتها باعث نابودی صهیونیستها میشود
ضرورت این روشنگری زمانی دو چندان میشود که سران صهیونیسم و حامیان آنها خود را مدافع حقوق مردم ایران جلوه میدهند و هدف این وحشیگری را تلاش برای محدودیت نظام جمهوری اسلامی در بهرهگیری از انرژی هستهای معرفی میکنند.
هدفی که اولا در عرف مشروع بینالملل برای آن سازوکار مشخصی در نظر گرفته شده است و ثانیا ایران با امضای پیمان NPT و پایبندی به قوانین آن به طور پیوسته با نهادهای ناظر بین المللی همکاری کرده است. بنابراین این حملات رژیم صهیونیستی صرفا برای ضربه زدن به تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی ایران طراحی نشده است و مؤید بی چون و چرای این مدعا، ریخته شدن خون شماری از مردم کوچه و بازار در روزهای اخیر است.
رژیم صهیونیستی پس از حوادث یک سال گذشته منطقه به این باور رسیده بود که نظام جمهوری اسلامی تضعیف شده است البته تلاشهای اپوزیسیون خارج نیز در شکلگیری این باور بیتاثیر نبود. اما صرفنظر از این گروه معدود خارجنشین، «انسجام و وحدت ملی» تبدیل به کلیدواژه اصلی مواجهه جامعه ایرانی با تهاجم صهیونیستها شد.
ضرورت این روشنگری زمانی دو چندان میشود که سران صهیونیسم و حامیان آنها خود را مدافع حقوق مردم ایران جلوه میدهند و هدف این وحشیگری را تلاش برای محدودیت نظام جمهوری اسلامی در بهرهگیری از انرژی هستهای معرفی میکنند. هدفی که اولا در عرف مشروع بینالملل برای آن سازوکار مشخصی در نظر گرفته شده است و ثانیا ایران با امضاء پیمان NPT و پایبندی به قوانین آن به طور پیوسته با نهادهای ناظر بین المللی همکاری کرده است.
در ادامه گفتگوی تفصیلی ایسکانیوز با بیژن عبدالکریمی، روشنفکر ایرانی و استاد فلسفه در زمینه اهداف حمله رژیم صهیونیستی به مردم بیگناه و نیز رسالت رسانهها برای تقویت روحیه همبستگی ملی در برابر مهاجمان بیگانه را میخوانید:
اسرائیل بر اساس جنایت علیه مردم بیگناه بنا شده است
عبدالکریمی با اشاره به حملات اخیر رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی در شهرهای مختلف کشورمان به خبرنگار سیاسی ایسکانیوز گفت: حملات صهیونیستها به مردم چیزی نیست که تازه آشکار شده باشد. اساس رژیم صهیونیستی نامشروع است و همواره در مناطقی مانند صبرا و شتیلا تا غزه، لبنان، سوریه و ایران دست به جنایت زده است اما از افرادی که دروغهای نظام آمریکا و اسرائیل را باور میکنند تعجب میکنم.
این استاد فلسفه در ادامه با بیان اینکه رژیم اسرائیل بر اساس جنایت علیه مردم بیگناه بنا شده است، تصریح کرد: آنها با نظام تبلیغاتی خودشان «خودآگاهی» برخی از مردم را کور کردهاند و از شبکههایی مانند ایران اینترنشنال بیشتر از این نمیتوان انتظار داشت. وقتی اسرائیل دانشمندان و توان هستهای ما را میزند در کنار آنها، خانوادهها و افراد بیگناه نیز مورد هدف قرار میگیرند. ایدئولوژی صهیونیستی به خودش این اجازه را میدهد که هر کسی را دشمن تلقی کند و علیه وی حکم صادر کند و با شدیدترین وجه فاشیستی با افراد مقابله کند.
«شکاف اجتماعی» زمینهساز سوءاستفاده بیگانگان است
وی در تحلیل چرایی افزایش «همبستگی ملی» پس از حمله صهیونیستها به مناطق مسکونی کشورمان توضیح داد: افزایش همستگی در برابر تهاجم دشمن طبیعی است اما من سالها پیش گفتم «شکاف اجتماعی» زمینهساز سوءاستفاده بیگانگان است و باعث میشود آنها فشار تحریمها را بیشتر کنند با این تلقی که اگر فشار حداکثری بیاید بخشی از جامعه طغیان خواهد کرد.
عبدالکریمی در ادامه افزود: این شرایط در حالی رقم خورد که فرصت داشتیم شکافها را ترمیم کنیم و متاسفانه افرادی که همسو با ما نیستند نیز با توپ زدن در زمین دشمن این توهم را برای اسرائیلیها بوجود آورند که اگر مناطق مسکونی را بزنند، مردم طغیان میکنند و این یک تلقی نادرست بود. البته برخی شبه روشنفکران و وطنفروشان بیوطن از جمله سلطنتطلبان که در خارج از کشور هستند این توهم را شکل دادند.
وطنفروشان و صهیونیستها یکدیگر را بازتولید میکنند
این استاد فلسفه با بیان اینکه دو جریان، یعنی وطنفروشان و صهیونیستها یکدیگر را بازتولید میکند، تصریح کرد: وطنفروشان تصور میکنند نظام سقوط میکند و آنها زمام امور را بدست میگیرند بنابراین با نظام صهیونیستی همکاری میکنند و نظام صهیونیستی نیز میبیند که عدهای وی را حمایت میکنند و واقعا تصور میکند که اگر فشار بیاورد جامعه ایران بهم میریزد.
وی در پاسخ به پرسشی در زمینه نقش آمریکا در کنار صهیونیستها و وطنفروشان در حملات اخیر گفت: اساسا ما با اسرائیل طرف نیستیم. جنگ ما با اسرائیل نیست بلکه با آمریکا است. اسرائیل نماینده آمریکاییها است و بدون اجازه آنها نمیتواند کاری انجام دهد.
عبدالکریمی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه آیا حمله اسرائیل با چراغ سبز آمریکا پیش از دور ششم مذاکرات صورت گرفت؟ توضیح داد: اصلا مذاکرات فریب بود و این عملیات گسترده کار یک روز و دو روز و یک ماه و ... نیست. آنها از مدتها پیش یعنی حداقل از یک سال شاید هم دو سال پیش برای این کار برنامهریزیکرده بودند. صهیونیستها از زمانی که نقشه پیجرها و نیز به شهادت رساندن فرماندهان حزبالله را عملی کردند در فکر تغییر نقشه خاورمیانه بودند بنابراین حملات اخیر تصمیم جدیدی نیست.
اگر شکافهای اجتماعی ترمیم نشود نیروهای وطنفروش در آن لانه میکنند
این استاد فلسفه در تشریح راهکارهای پر کردن شکافهای اجتماعی تصریح کرد: من از حاکمیت، نیروهای انقلاب و روشنفکران میخواهم که این شکاف را ترمیم کنند و اگر چنین نشود نیروهای وطنفروش در آن لانه خواهند کرد و به تمام ملت اعم از سنتی، نوگرا، انقلابی و غیرانقلابی لطمه خواهند زد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره نقش رسانههای داخلی در پر کردن شکافهای اجتماعی گفت: ما در زمینه رسانه به شدت ضعیف هستیم، در این شرایط حساس هرچند رسانه ملی در تلاش برای ایفای رسالت خویش است اما اولا از نیروهای مسلح میخواهم که حتما فردی را برای خبررسانی در صدا و سیما داشته باشد و این رسانه با همکاری ستاد مشترک اخبار را به گوش مردم برساند تا مردم از یک منبع واحد اخبار را دریافت کنند. ثانیا اسرائیلیها سخنگویی دارند که بهتر از بنده به زبان فارسی سخن میگوید و ما نیز باید چنین فردی داشته باشیم.
در این چنین شرایطی باید «امر ملی» را تقویت کنیم
این استاد فلسفه با انتقاد از عدم بازنشر بیانیه برخی طیفهای سیاسی از سوی صدا و سیما اظهار داشت: رسانه ملی از بیان اطلاعیه نیروهای ملی به علت طرز تفکر متفاوت آنها خودداری کرد در حالیکه این جنگ، ملی است و در این شرایط باید «امر ملی» را تقویت کنیم. اما برخی تهیه کنندگان این رسانه حتی از ورود فردی مانند من به صدا و سیما احساس نگرانی میکنند چون ادبیات من با ادبیات رسمی تفاوت دارد.
وی در پایان تاکید کرد: به نظر من صدا و سیما باید در شرایطی که در جنگ هستیم، «امر ملی» را بالاتر از اختلافات سیاسی قرار دهد. ما نیازمند تغییر بنیادین در زمینه رسانه هستیم و این تغییر مستلزم جابهجایی مدیریت نیست بلکه نیازمند تغییر نگرش هستیم. این نیاز درباره سایر رسانهها نیز احساس میشود زیرا بخشی از مردم ما تحت تاثیر رسانههای بیگانه هستند و این مسله شکست بزرگی برای رسانههای داخلی است.
انتهای پیام/
نظر شما