به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیور؛ ۸ روز پس از تهاجم ناجوانمردانه اسرائیل به کشورمان حق «دفاع مشروع» در برابر این جنایت همچنان مطالبه اصلی آحاد مردم و فعالان سیاسی جناحهای گوناگون است.
بیشتر بخوانید؛
چرا سازمان ملل در برابر اسرائیل سکوت میکند؟/ اقدام ایران در برابر صهیونیستها استفاده از حق «دفاع مشروع» است
دفاع مشروع ایران یک حق فانونی و مستند بر ماده ۵۱ منشور ملل متحدد به عنوان اساسنامه سازمان ملل است. هر چند اسرائیل مدعی دفاع پیشدستانه است اما از آنجائیکه این رژیم فاقد هرگونه شواهد و مدارک پیشدستانه است بنابراین دستدرازی که به خاک ایران انجام داده است بر اساس بند ۴ ماده ۲ این منشور نقض حاکمیت و تمامیت ارضی ایران است.
استفاده از این حق نه تنها مورد تاکید مردم ایران است بلکه از سوی سران سایر کشورها نیز به رسمیت شناخته میشود. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در دفاع از پاسخ نظامی جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل گفته است: « دفاع ایران از خود در برابر حملهای که همزمان با مذاکرات هستهای آغاز شد، حقی مشروع است.»
در این چارچوب شامگاه ۳۰ خرداد ۱۴۰۴ ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به حمله اسراییل به خاک ایران در بیانیهای اعلام کرد: «حق ذاتی دفاع مشروع و تجهیز و مبادرت به آن، از جمله اصلیترین حقهای بشری ملت ایران محسوب میشود که در هیچ شرایطی قابل عدول نیست. لذا پاسخ به این تجاوز وحشیانه در قالب دفاع مشروع مندرج در ماده ۵۱ منشور ملل متحد، حق ملت ایران است که توسط دولت استیفا خواهد شد و ستاد حقوق بشر نیز ناظر بر اجرای این اقدام خواهد بود.»
بنا به حساسیت این مسئله و در ادامه سلسله گفتگوهایی با چهرههای برجسته جناحهای سیاسی کشور درباره ضرورت بهرهگیری جمهوری اسلامی ایران از حق دفاع مشروع در برابر حمله غیرقانونی اسرائیل، این بار نظر حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی را جویا شدیم. آنچه در ادامه میآید ماحصل این گفتگو است:
حمله اسرائیل فتنهای بود که در هماهنگی کامل با ترامپ انجام شد
مرعشی با بیان اینکه دفاع در برابر تجاوز غیرقانونی و وحشیانه اسرائیل، «حق مشروع» جمهوری اسلامی ایران و ملت ما است به خبرنگار سیاسی ایسکانیوز گفت: قطعا با بهرهگیری از این حق در برابر صهیونیستها میایستیم و تاکنون نیز دفاع شایستهای انجام شده است و این دفاع موجب عزت و سربلندی ایران و ایرانیان خواهد شد.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به حمایت آمریکا از حمله اسرائیل به ایران تاکید کرد: حمله اسرائیل فتنهای بود که در هماهنگی کامل با ترامپ انجام شد. خوشبینیهایی که آمریکاییها درباره روند مذاکرات اعلام میکردند نیز بخشی از این طرح فتنه بود. آنها میخواستند انتظارات مردم ایران را افزایش دهند و سپس اسرائیل حمله کند و مردمی که ناامید شدهاند علیه جمهوری اسلامی به خیابانها بیایند که دیدیم این طرح شکست خورد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به پرسشی درباره چرایی عدم تاثیرپذیری افکار عمومی ایرانیان از رسانههای حامی صهیونیست بیان کرد: مردم گلایه و نارضایتی از عملکرد برخی مسئولان را با دفاع از کیان و تمامیت ارضی کشور خلط نمیکنند اما دشمن این روحیه را پیشبینی نمیکرد و این بخشی از خطای استراتژیک آنها بود.
وی با اشاره به زیادهخواهیهایی رئیسجمهور آمریکا در مذاکرات تصریح کرد: ترامپ مذاکرات را به نقطهای رسانده بود که نمیتوانست نتایج خوبی از آن بگیرد البته تهدید کرده بود اگر مذاکرات به نتیجه برسد حمله خواهم کرد اما این ماموریت را به اسرائیل محول کرد. رئیسجمهور آمریکا تصور میکرد اسرائیل حریف جمهوری اسلامی ایران است و ایران خیلی زود به مذاکرات بازمی گردد و تسلیم میشود!
برتری آتش ایران، صهیونیستها را در بنبست قرار داده است
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به دست بالای نیروهای نظامی کشورمان در جنگ تحمیلی اسرائیل گفت: برخلاف تصور صهیونیستها برتری آتش ایران، صهیونیستها را در بنبست قرار داده و باعث شده تا لحن ترامپ و اروپائیان تعییر کند. به نظرم به سمتی خواهیم رفت که ایالات متحده و اروپا برای آتشبس وساطت خواهند کرد.
وی با اشاره به یک سناریوی بدبینانه درباره احتمال حمایت افراطی دولت دونالد ترامپ از نتانیاهو پس از شکست از نیروهای نظامی ایران، اظهار کرد: ممکن است در ادامه راه ترامپ بخواهد ورود نظامی کند که شرایط را پیچیده خواهد کرد. البته جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است که این جنگ بدون حمایت رئیسجمهور آمریکا شروع نشده است و شاهد مثال آن نیز اعترافات ترامپ است که گفت: «من ۶۰ روز به ایران مهلت دادم و روز ۶۱ حمله آغاز شد.»!
مرعشی در پاسخ به پرسشی درباره علت سکوت مجامع بینالمللی و به طور خاص سازمان ملل در برابر جنایت اسرائیل گفت: این سکوت ناشی از نقص نظام بینالمللی است و بارها شاهد آن بودیم.
وی در پایان تصریح کرد: به عنوان مثال مگر در زمان جنایت صربها در کوزوو در منطقه بالکان سازمان ملل و سایر نهادهای بینالمللی توانستند کاری کنند؟ مگر در ۱۵ ماه اخیر به نسلکشی اسرائیل در غزه از سوی این نهادها پاسخی داده شده است؟ نهادهای بینالمللی قدرت فوقالعاده ناچیزی دارند و حریف حکومتهای قلدر نمیشوند بنابراین باید در دفاع از صلح جهانی تجدید نظر اساسی شود.
انتهای پیام/
نظر شما