پذیرش آتش‌بس باید با ضمانت‌های عملیاتی همراه باشد/ ذات استکبار و صهیونیسم مانع دوام آتش‌بس است

حمیدرضا ترقی با اشاره به سابقه فریبکاری آمریکا در مذاکرات اخیر گفت: کاملاً روشن است که نمی‌توان به پیشنهادهای این کشور اعتماد کرد. آن‌ها در جریان مذاکرات نیز با ظاهری دیپلماتیک وارد شدند و وعده دور ششم گفت‌وگوها را برای یکشنبه مطرح کردند، اما تنها چند روز پیش از آن، اسرائیل حمله نظامی به ایران انجام داد. این تجربه تلخ نشان می‌دهد که نباید فرض کنیم پشت تصمیمات آمریکا و اسرائیل توطئه‌ای در کار نیست.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز، در پی تجاوز آشکار نیروهای آمریکایی به تأسیسات هسته‌ای کشورمان در نطنز و فردو، شامگاه گذشته یگان‌های موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پایگاه نظامی نیروهای آمریکایی در العُدید قطر را هدف قرار دادند.

بیشتر بخوانید؛

پذیرش «آتش‌بس» به معنای «صلح» نیست/ انگشتمان روی ماشه است تا پاسخ هر خطای احتمالی را بدهیم

شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد: «این عملیات صرفاً در چارچوب دفاع مشروع صورت گرفته و هیچ‌گونه تهدیدی برای امنیت، ثبات و مردم شریف کشور دوست و برادرمان، قطر، به‌دنبال نداشته است. جمهوری اسلامی ایران بر استمرار روابط برادرانه، تاریخی و محترمانه با دولت و ملت قطر پایبند است.»

در پی موفقیت عملیات «بشارت فتح» و واکنش سریع نیروهای مسلح ایران، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده در موضعی شتاب‌زده از برقراری آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی خبر داد؛ آتش‌بسی که به‌روشنی نشان می‌دهد ابتکار عمل به‌طور کامل در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته و اراده تهران بر تل‌آویو تحمیل شده است.

در ادامه گفتگو ایسکانیوز با حمیدرضا ترقی سخنگوی حزب موتلفه اسلامی و معاون بین‌الملل این حزب را می‌خوانید:

آمریکایی‌ها تصور می‌کردند که ایران در شرایط پاسخ به حمله آن‌ها نیست

ترقی در پاسخ به این پرسش که عملیات بشارت فتح چه تاثیری در روند جنگ داشت، به خبرنگار سیاسی ایسکانیوز گفت: آمریکایی‌ها تصور می‌کردند که ایران در شرایطی نیست که بتواند واکنش متقابل نشان دهد. با این حال اکثر پایگاه‌های نظامی ایالات متحده در حالت آماده‌باش کامل بودند. زیرا احتمال می‌دادند ایران واکنشی نظامی داشته باشد اما از محل دقیق هدف اطلاعی نداشتند. این عدم آگاهی به نقطه‌ضعف راهبردی آن‌ها تبدیل شد.

سخنگوی حزب موتلفه اسلامی با تأکید بر قانونی بودن واکنش ایران در چارچوب حقوق بین‌الملل، یادآور شد: اقدام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کاملاً منطبق با قواعد حقوق بین‌الملل و مبتنی بر اصل دفاع مشروع بود. پیش‌تر نیز رهبر معظم انقلاب تصریح کرده بودند که هرگونه تجاوز به خاک ایران با پاسخی متناسب مواجه خواهد شد. حمله موشکی ایران دقیقاً در همان سطح و چارچوبی انجام شد که رهبر انقلاب مشخص کرده بودند.

پایگاه العدید از لحاظ راهبردی تفاوتی با تأسیسات هسته‌ای ما نداشت

وی در ادامه به اهمیت پایگاه مورد هدف اشاره کرد و گفت: پایگاهی که ایران هدف قرار داد، از حیث راهبردی و عملیاتی تفاوت چندانی با تأسیسات هسته‌ای ما نداشت. این پایگاه، مرکز فرماندهی پهپادها و جنگنده‌های آمریکایی در کل منطقه خاورمیانه محسوب می‌شد. تعداد موشک‌هایی که ایران شلیک کرد، دقیقاً با تعداد موشک‌هایی که آمریکا در حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران استفاده کرد برابر بود.

ترقی همچنین به سکوت آمریکا درباره میزان خسارات وارد شده اشاره کرد و گفت: شدت ضربه‌ای که این عملیات به آمریکا وارد کرد به‌حدی بود که تاکنون واشنگتن از اعلام جزئیات آن طفره رفته و مانند حمله به عین‌الاسد اطلاعات مربوط به خسارات را به ‌شدت سانسور کرده است. این اقدام ایران عملاً آمریکا را در عرصه افکار عمومی و بین‌الملل در موقعیتی تحقیرآمیز قرار داد.

سخنگوی حزب موتلفه در بخش دیگری از سخنان خود، به دقت ایران در اجرای عملیات اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی به‌گونه‌ای عمل کرد که نه مردم و نه دولت قطر دچار آسیب یا نگرانی نشوند. این نکته نشان‌دهنده مسئولیت‌پذیری ایران در رعایت ملاحظات انسانی و حقوق بشردوستانه حتی در شرایط جنگی است.

یکی از نتایج عملیات بشارت فتح اعلام آتش‌بس از سوی ترامپ بود

این فعال سیاسی اصول‌گرا با اشاره به تغییر لحن واشنگتن بعد از حمله ایران اظهار داشت: یکی از نتایج مهم این عملیات، عقب‌نشینی سریع دولت ترامپ و تمایل وی به آتش‌بس بود. همین موضوع نشان می‌دهد که ادامه جنگ نه‌تنها برای آمریکا، بلکه برای رژیم صهیونیستی نیز می‌توانست تبعات و هزینه‌های جبران‌ناپذیری داشته باشد.

ترقی در واکنش به این پرسش که آیا پاسخ ایران متناسب با حمله آمریکا بود یا خیر بیان کرد: پاسخ ایران کاملاً متناسب با حمله آمریکا به نطنز و فردو بود؛ حتی می‌توان گفت از نظر اثربخشی و کیفیت، ضربه‌ای که آمریکا متحمل شد، سنگین‌تر بود. به این دلیل که آمریکایی‌ها نتوانستند آسیب جدی به تاسیسات هسته‌ای ما وارد کنند.

ترامپ تلاش می‌کند تا با دروغ، افکار عمومی را از اشتباهاتش منحرف کند

سخنگوی حزب موتلفه اسلامی در باره این که که چرا ترامپ درباره خسارات وارده به العدید مانند عین الاسد غلو می‌کند گفت: این رفتار، ریشه در خصلت غرورآمیز ترامپ دارد. وی شخصیتی به ‌شدت متکبر دارد و اصولاً پذیرای شکست نیست. از ابتدای دوره ریاست‌جمهوری‌اش تاکنون تقریباً تمام اقدامات و پروژه‌هایی که آغاز کرده با شکست روبه‌رو شده‌اند، اما او همواره تلاش می‌کند این ناکامی‌ها را پنهان کند و با دروغ و تحریف واقعیت، افکارعمومی جهان را از اشتباهات خود منحرف سازد.

ترقی سپس با اشاره به ادعای اخیر ترامپ درباره پیشنهاد آتش‌بس تصریح کرد: رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شده است که ایران و اسرائیل نمایندگانی فرستاده‌اند تا درباره پایان جنگ مذاکره کنند. سؤال اینجاست که دقیقاً چه کسی از سوی ایران به چنین مذاکراتی رفته است که وی این‌گونه ادعا می‌کند؟ این نوع دروغ‌پردازی‌های آشکار، به یکی از ویژگی‌های شناخته‌شده ترامپ تبدیل شده است؛ تا جایی که بسیاری وی را دروغگوترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا می‌دانند.

این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه با اشاره به کارنامه ضعیف ترامپ در عرصه تصمیم‌گیری‌های اجرایی افزود: ترامپ از زمان آغاز ریاست‌جمهوری‌اش بیش از ۸۰ پروژه و دستور اجرایی را امضا کرده است اما تقریباً هیچ‌کدام از آن‌ها به نتیجه ملموسی نرسیده‌اند. این نشان می‌دهد که در پشت تصمیمات وی تدبیر و برنامه‌ریزی وجود ندارد. همین مسئله باعث شده بارها مجبور شود با فریب و نمایش شکست‌های خود را پنهان کند.

پشت تصمیمات آمریکا و اسرائیل توطئه‌ در کار است

سخنگوی حزب موتلفه اسلامی در واکنش به این پرسش که چرا آمریکا پیشنهاد آتش‌بس را مطرح کرده و آیا قصد دارد ایران را فریب دهد؟ بیان کرد: با توجه به تجربیات گذشته‌ای که از رفتار آمریکا در روند مذاکرات داریم، کاملاً روشن است که نمی‌توان به پیشنهادهای این کشور اعتماد کرد. آن‌ها در جریان مذاکرات پیشین نیز با ظاهری دیپلماتیک وارد شدند و وعده دور ششم گفت‌وگوها را برای یکشنبه مطرح کردند اما تنها چند روز پیش از آن اسرائیل حمله نظامی به ایران انجام داد. این تجربه تلخ نشان می‌دهد که نباید فرض کنیم پشت تصمیمات آمریکا و اسرائیل توطئه‌ای در کار نیست.

ترقی در ادامه با تأکید بر هوشیاری نهادهای دفاعی کشور تصریح کرد:‌ با توجه به سابقه و نیت‌های پنهان آمریکا و اسرائیل، نیروهای نظامی، اطلاعاتی و امنیتی ما باید در بالاترین سطح آماده‌باش و هوشیاری قرار داشته باشند. نمی‌توان و نباید به ظاهرسازی‌های دیپلماتیک غرب و در راس آن‌ها آمریکا اعتماد کرد، چراکه تجربه بارها به ما نشان داده که نقشه‌های پشت پرده همواره بخش جدانشدنی از سیاست‌های آن‌هاست.

پذیرش هرگونه آتش‌بس باید با ضمانت‌های عملیاتی همراه باشد

وی به موضع رسمی ایران در قبال آتش‌بس اشاره کرد و گفت:‌ ایران هنوز به‌طور رسمی آتش‌بس را نپذیرفته و اگر قرار باشد آن را بپذیرد، باید شروط روشنی تعیین شود. زیرا سابقه رژیم صهیونیستی در طول تاریخ نشان داده که آن‌ها هیچ‌گاه به تعهدات خود پایبند نبوده‌اند و بارها آتش‌بس‌های گوناگون را نقض کرده‌اند. از این رو پذیرش هرگونه آتش‌بس باید با ضمانت‌های جدی و عملیاتی همراه باشد.

سخنگوی حزب موتلفه اسلامی با بیان تردید نسبت به دوام هرگونه توافق با رژیم صهیونیستی تأکید کرد: اگر آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی هم‌ برقرار شود، با ماهیتی که در ذات استکبار جهانی و صهیونیسم وجود دارد، بعید است چنین آتش‌بسی دوام داشته باشد. تجربه نشان داده که صهیونیست‌ها حتی در آرام‌ترین شرایط نیز به عهد خود وفادار نمی‌مانند و هرگاه منافعشان اقتضا کند، آن را زیر پا می‌گذارند.

انتهای‌پیام/

خبرنگار: علیرضا همتی بهار

کد خبر: 1272024

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =