آتش‌بس، پایان جنگ نیست/ ایران باید راهبرد بازدارندگی بلندمدت را دنبال کند

دبیر اتحادیه تحکیم وحدت با اشاره به تحولات اخیر منطقه، تأکید کرد که آنچه امروز در منطقه رخ می‌دهد، حاصل جمع‌بندی هژمونیک غرب برای حفظ موجودیت اسرائیل و کنترل فضای امنیتی و اقتصادی خاورمیانه است. وی آتش‌بس اخیر را «مقطعی» و نه نشانه‌ای از پایان جنگ دانست و بر لزوم بازتعریف نظم امنیتی منطقه‌ای و بین‌المللی تأکید کرد.

مجتبی منگلی، دبیر اتحادیه تحکیم وحدت، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به پشت‌صحنه تحولات اخیر تصریح کرد: «غرب به‌دنبال تثبیت هژمونی خود در منطقه بود و طرح‌هایی چون اتصال اقتصادی و امنیتی رژیم صهیونیستی به خاورمیانه و اروپا را پیگیری می‌کرد. اما طوفان الاقصی این معادلات را بر هم زد و غرب به این جمع‌بندی رسید که موجودیت نیابتی‌اش در منطقه، یعنی رژیم صهیونیستی، در خطر است.

وی با اشاره به نقش آمریکا در هدایت این تحولات گفت:آمریکا نه‌تنها پشت‌پرده حملات مستقیم بود، بلکه در لایه‌های دیپلماتیک، سعی کرد خود را میانجی نشان دهد. در حالی که از یک سو تهدید می‌کرد، از سوی دیگر نقش منجی را بازی می‌کرد. این همان سیاست دوگانه‌ای است که ترامپ همواره در آن استاد بوده.

به گفته منگلی، آتش‌بس به‌هیچ عنوان به معنای پایان درگیری نیست و نباید آن را با توافق یا صلح اشتباه گرفت، وی افزود: آتش‌بس یک توقف موقتی در جنگ است. ما هنوز در میانه جنگیم. نه به معنای نظامی صرف، بلکه در سطح راهبردی و نظم منطقه‌ای. اینکه برخی بگویند ما پیروز شدیم یا برخی دیگر از باخت سخن بگویند، دقیقاً بازی در پازل دشمن است. ما باید در این توقف، بازطراحی کنیم، نه اینکه تصور پایان داشته باشیم.

منگلی در ادامه تحلیل خود از اهداف اسرائیل گفت: موضوع صرفاً برنامه هسته‌ای ما نیست. هدف بالاتر، نابودسازی گفتمان و الگوی مقاومت جمهوری اسلامی است؛ الگویی که طی پنجاه سال اخیر، اجازه نداده غرب در منطقه دست بالا داشته باشد. به همین دلیل، غرب هراس دارد و این رویارویی را به جنگی فرسایشی و چندبعدی تبدیل کرده است.

در پاسخ به این سؤال که آیا حمایت‌هایی نظیر چین در صورت کشیده شدن جنگ به فاز شدیدتر، واقعی و عملیاتی می‌بود، منگلی تأکید کرد: ما باید تفکیکی بین کشورهای همراه اعتقادی مانند محور مقاومت و کشورهایی مانند روسیه و چین قائل شویم. دومی‌ها بر اساس منفعت با ما همکاری می‌کنند، نه عقیده. در نتیجه باید به میزانی به آن‌ها تکیه کرد که از مسیر سیاست‌ورزی خودمان منحرف نشویم. ایران باید با اتکا به توان داخلی و بازوی خود حرکت کند.

وی ادامه داد : ایران اکنون باید نقاط ضعف خود را که در این چند روز آشکار شده، ترمیم کند و با طراحی مجدد، خود را برای آینده‌ای که ممکن است با موج جدیدی از تهدیدات همراه باشد، آماده سازد.

ترامپ؛ میانجی یا بازیگر پنهان؟

دبیر اتحادیه تحکیم وحدت نسبت به رفتارهای اخیر ترامپ هشدار داد و اظهار کرد: ترامپ همان قماربازی است که امروز هم با همان روش وارد شده. نباید بازی رسانه‌ای او را جدی گرفت. او در حالی که پشت پرده در حال طراحی فشار جدید است، خود را به‌عنوان عامل صلح معرفی می‌کند. نباید فریب این دوگانگی را خورد. هیچ‌گاه نباید تحلیل تصمیمات ملی را بر پایه اظهارات سیاستمداری چون ترامپ استوار کرد.

منگلی تأکید کرد: آتش‌بس یک توهم صلح نیست. این فقط یک توقف برای طراحی مجدد است. اگر با این تصور وارد شویم که جنگ تمام شده، دقیقاً در زمین دشمن بازی کرده‌ایم. نه‌تنها نباید تحلیل پیروزی مطلق داشته باشیم، بلکه نباید از باخت نیز سخن گفت. باید از این فرصت استفاده کرد و آماده مرحله بعدی شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1272152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =