به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، زهرا کردی با تاکید بر مراقبت از سلامت روان کودکان و نوجوانان در شرایط جنگی و پس از آن به عنوان یک اولویت برای خانواده ها افزود: برای حفظ آرامش و محافظت از سلامت روان کودکان و نوجوان در گروه های سنی مختلف ۲ تا هفت سال، هفت تا ۱۳ سال و ۱۳ سال به بالا باید متناسب با سن و درک آنها راهکارهای مناسب را به کار گرفت تا تجربه جنگ و اضطراب ناشی از آن در آنها پایدار باقی نماند.
وی در خصوص راهکارها و توصیه های لازم مناسب با گروه سنی ۲ تا هفت سال اظهار کرد: خانوادهها باید با ایجاد حس امنیت، به کودکان خود اطمینان دهند که همواره در کنار آنها حضور دارند و مراقبت لازم را به عمل میآورند.بهتر است اطلاعات مربوط به شرایط بحرانی با زبان ساده و متناسب با سن کودکان به آنها منتقل شود تا آنان دچار سردرگمی و اضطراب مضاعف نشوند.
معاون شبکه بهداشت بروجرد بیان کرد: خانوادهها میتوانند با حفظ برنامههای منظم روزانه، مانند زمان خواب، غذا خوردن و بازی به کودکان احساس ثبات و کنترل ببخشند.
کردی اضافه کرد: والدین باید کودکان را تشویق کنند تا احساسات خود را از طریق نقاشی، بازی یا داستانگویی ابراز نمایند و فضا را برای بیان این احساسات فراهم سازند.
معاون شبکه بهداشت و درمان بروجرد با بیان اینکه کنترل میزان مواجه کودکان با اخبار و تصاویر نگرانکننده اهمیت فراوان دارد، ادامه داد: اینگونه اطلاعات میتواند افزایش سطح اضطراب آنان را به دنبال داشته باشد.
کردی افزود: تقویت دلبستگی ایمن از طریق پاسخدهی محبتآمیز و حمایت عاطفی والدین، نقش مهمی در ایجاد احساس امنیت در کودکان ایفا میکند.
توصیههای کاربردی برای گروه سنی ۷ تا ۱۳ سال
وی با بیان اینکه کودکان هفت تا سیزده سال نسبت به شرایط محیطی درک وسیعتری دارند، افزود: ایجاد فضای امن گفتوگو و دادن فرصت به این کودکان برای بیان پرسشها و دریافت پاسخهای آرام و سنجیده ضروری است.
معاون شبکه بهداشت و درمان بروجرد گفت: مدیریت اطلاعات دریافتی از اخبار، مکالمه های بزرگترها یا شبکههای اجتماعی باید از سوی والدین پیگیری شود تا کودکان با بیانی متناسب با سن، مفاهیم را درک کنند، خانوادهها باید برای این گروه سنی نیز برنامههای منظم مانند ساعت خواب و فعالیتهای روزانه را حفظ کنند تا حس ثبات و کنترل در آنها تقویت شود.
کردی با اشاره به نقش آموزش مهارتهای مقابلهای بیان کرد: روشهایی مانند تمرینات تنفسی و مدیتیشن میتواند به فرزندان در کنترل استرس کمک کند.واگذاری مسئولیت و ایجاد فرصت برای مشارکت در فعالیتهای اجتماعی یا انجام کارهای کوچک به کودکان، حس کنترل و قدرت تأثیرگذاری را در آنها تقویت میکند.
راهکارهای حفظ آرمش ویژه نوجوانان بالای ۱۳ سال
معاون شبکه بهداشت و درمان بروجرد اظهار کرد: ایجاد فضای گفتوگوی باز برای نوجوانان از اهمیت ویژهای برخوردار است تا بتوانند بدون نگرانی یا قضاوت احساسات و دغدغههای خود را بیان کنند.
وی بیان کرد: والدین باید نوجوانان را با منابع خبری معتبر آشنا سازند و آموزش دهند از شایعات و اخبار جعلی که اضطراب را افزایش میدهد دور بمانند.
به گفته کردی تشویق نوجوانان به مشارکت در فعالیتهای اجتماعی، کمک به دیگران و حضور در کارهای داوطلبانه، حس کنترل و مسوولیتپذیری را در آنان افزایش میدهد، حمایت از ارتباطات دوستانه و خانوادگی نوجوانان موجب آرامش روان آنها شده و مانع بروز احساس انزوا میشود.
وی افزود: آموزش مهارتهای مقابلهای مانند تمرینهای آرامسازی و مدیتیشن باید مورد توجه خانوادهها قرار گیرد تا نوجوانان بتوانند استرس و فشارهای روانی را مدیریت کنند.
معاون شبکه بهداشت و درمان بروجرد گفت: کنترل میزان مواجه نوجوانان با اخبار و تصاویر خشونتآمیز توصیه میشود، زیرا این اطلاعات میتواند سطح نگرانی و اضطراب را بالا ببرد.
کردی با تاکید بر تقویت پشتکار و انگیزه نوجوانان در پیگیری اهداف تحصیلی، اجتماعی و حرفهای بیان کرد: سرمایهگذاری بر تابآوری و تقویت مهارتهای فردی و اجتماعی باید حتی پس از پایان بحران جنگ نیز استمرار یابد، توجه پایدار خانوادهها و جامعه به سلامت روانی فرزندان نه فقط در جریان جنگ ۱۲ روزه اسراییل علیه ایران، بلکه دوران پس از جنگ نیز الزامی است و تضمینکننده سرمایه اجتماعی و آیندهای سالم و مقاوم برای جامعه و سازندگان آینده کشور خواهد بود.
نظر شما