به گزارش خبرنگار بین الملل ایسکانیوز، دونالد ترامپ -رئیس جمهور آمریکا- فرمان اجرایی لغو تحریمهای اقتصادی علیه سوریه را امضا کرد. کاخ سفید در بیانیهای مطبوعاتی در وبسایت خود اعلام کرد که این تصمیم «سوریهای باثبات، متحد و در صلح با خود و همسایگانش» را ارتقا خواهد داد. همزمان، چندین رسانه عربی و اسرائیلی اعلام کردند که اسرائیل و سوریه در حال مذاکرات محرمانه برای احیای روابط دوجانبه هستند.
بیشتر بخوانید:
گرسنگی یا مرگ؛ سرنوشتی که رژیم صهیونیستی برای فلسطینیها میخواهد/ صدور دستور شلیک به غیرنظامیها توسط ارتش اسرائیل
ترامپ در اواسط ماه مه، پیش از دیدار با احمد الشرع، رئیس جمهور موقت جمهوری عربی سوریه، در ریاض، از قصد خود برای لغو تحریمهای ضد سوری خبر داد. اواخر همان ماه، اتحادیه اروپا بانک مرکزی، رسانهها و شرکتهای نفتی و پنبهای سوریه را از فهرست سیاه خود حذف کرد.
خبرگزاری تاس در بخشی از گزراش تحلیلی خود به اظهارات لو سوکولشیک -دانشیار دانشکده اقتصاد جهانی و امور بینالملل در مدرسه عالی اقتصاد- اشاره کرده است. این استاد دانشگاه معتقد است از آنجایی که بیشتر تحریمها علیه سوریه به قانون تبدیل شدهاند، برای لغو کامل به تأیید کنگره نیاز دارند. این کارشناس ادامه داد که تعدادی از سازمانهای دولتی ایالات متحده میتوانند تحریمهای بخشی علیه سوریه را به صلاحدید خود کاهش دهند. سوکولشیک افزود، در همین حال، دستور اجرایی ترامپ میتواند با حذف سوریه از فهرست کشورهای حامی تروریسم دنبال شود.
تصمیم ترامپ در بحبوحه مذاکرات سوریه و اسرائیل برای عادیسازی روابط با این جمهوری عربی که احتمالا به توافقنامههای ابراهیم بین اسرائیل، امارات، بحرین، مراکش و سودان میپیوندد، اتخاذ شده است.
روسلان سلیمانوف -کارشناس مطالعات خاورمیانه- نیز استدلال کرد که اگرچه سوریه به دنبال درگیری مداوم با اسرائیل نیست، اما برای هیچ توافق صلحی با آن نیز آماده نیست. او خاطرنشان کرد: «جامعه سوریه احساسات کاملاً منفی نسبت به اسرائیل دارد. بنابراین، تا زمانی که خصومتها در غزه ادامه دارد، انتظار هیچ پیشرفتی در اینجا ندارم»
سلیمانوف همچنین انتظار ندارد که سوریه به زودی به توافقنامههای ابراهیم بپیوندد. این کارشناس خاطرنشان کرد که دمشق ممکن است گفتگو با اسرائیل را ادامه دهد، در حالی که برای امضای توافقنامه با آن عجلهای ندارد.
در مقابل مراد صدیقزاده -رئیس مرکز تحقیقات خاورمیانه- با این نظر مخالف است. او گفت که توافقنامههای ابراهیم میتواند با امضای یک توافقنامه صلح، سوریه را نیز شامل شود. این کارشناس مطالعات عرب استدلال کرد که پایان دادن به این درگیری به نفع سوریه خواهد بود زیرا دمشق را قادر میسازد تا دولت خود را مشروعیت بخشد، جایگاه خود را در غرب تقویت کند و از خود در برابر حملات احتمالی اسرائیل محافظت کند.
خبرنگار: ماری ملکی
انتهای پیام/
نظر شما