به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از آذربایجان غربی، جواد حیدری در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به سهم ۱۲ درصدی نقاط حادثهخیز در تصادفات جادهای استان، افزود: طبق مطالعات انجامشده، این ۲۴ نقطه شناسایی شد و طی دو سال گذشته عملیات ایمنسازی آنها انجام شده است.
وی همچنین از شناسایی ۱۲۰ نقطه خطرناک دیگر در سطح استان خبر داد و بیان کرد: این نقاط نیز با همکاری فرمانداریها، شهرداریها و پلیسراه شناسایی و با انجام عملیاتهایی نظیر شانهسازی و اصلاح شیب، ایمنسازی و رفع مشکل شدهاند.
معاون حمل و نقل راهداری استان در ادامه به محل اصلی وقوع سوانح رانندگی اشاره کرد و گفت: بخش زیادی از تصادفات در مرکز استان رخ میدهد. در همین راستا طراحی و اجرای حدود هشت دوربرگردان استاندارد برای خودروهای سواری در دستور کار قرار گرفت که چهار مورد آن در محور ارومیه به مهاباد و بقیه در محورهایی همچون ارومیه به سلماس است؛ سه دوربرگردان نیز به بهرهبرداری رسیده است.
حیدری به موضوع تأمین روشنایی گردنهها نیز پرداخت و اظهار داشت: در حال حاضر ۱۶۹ کیلومتر روشنایی طولی در گردنههای برفگیر استان فعال است که ۵۰ کیلومتر از این شبکهها اخیراً بهروزرسانی شدهاند. علاوه بر این، امسال اجرای روشنایی ۴۰ کیلومتر دیگر از راههای استان در حال برنامهریزی و اقدام است.
وی با توجه به هزینهبر بودن اجرای روشنایی طولی، خاطرنشان کرد: برای کاهش هزینهها از روشناییهای نقطهای هم بهره گرفته شده که تاکنون برای ۲۰ نقطه طراحی و برنامهریزی شده و ۱۵ مورد آن به بهرهبرداری رسیده است.
معاون حمل و نقل ادارهکل راهداری استان به اقدامات انجامشده در حوزه بهسازی و لکهگیری محورها اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۵۵۵ کیلومتر از راههای استان با صرف بیش از پنج هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال در قالب ۷۰ پروژه بهسازی شد.
وی افزود: برای امسال نیز ۷۳ قرارداد به طول ۳۹۰ کیلومتر منعقد شده و محورهایی که در مقاطع بحرانی قرار دارند یا مسیر پیادهروی اربعین محسوب میشوند در اولویت اجرا قرار گرفتهاند و بهزودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
حیدری یکی دیگر از برنامههای مهم امسال را ساماندهی ورودیهای استان از سمت آذربایجانشرقی، کردستان و مبادی مرزی دانست.
وی همچنین با اشاره به ایمنسازی مسیرهای کریدور بینالمللی بازرگان به بندر امام خمینی (ره) که ۵۴۰ کیلومتر آن در محدوده آذربایجانغربی قرار دارد، اظهار کرد: در سال گذشته ۴۸ کیلومتر از این محور جداسازی شد. در مجموع ۲۵۰ کیلومتر این مسیر نیازمند جداسازی است که تاکنون با جذب پیمانکار و افزایش کارگاههای تولید نیوجرسی از یک به چهار مورد، روند اجرای پروژه سرعت گرفته است.
به گفته حیدری، برای سال جاری نیز جداسازی ۶۰ کیلومتر دیگر از این مسیر در دستور کار قرار دارد و همچنین مسیرهای منتهی به پایانههای مرزی نیز در این قالب ساماندهی خواهند شد.
وی به اهمیت خطکشی محورها بهویژه در مسیر کریدور شمال به جنوب اشاره کرد و افزود: هر ساله حدود دو هزار و ۷۰۰ کیلومتر از راههای استان نیاز به تجدید خطکشی دارد. پارسال برای این منظور ۷۳۰ میلیارد ریال هزینه شد و برای امسال نیز خطکشی چهار هزار و ۵۰۰ کیلومتر برنامهریزی شده است.
حیدری با یادآوری وسعت راههای استان گفت: آذربایجانغربی دارای ۵۴۰ کیلومتر محور بزرگراهی، ۴۰ کیلومتر آزادراه، ۴۲۲ کیلومتر راه اصلی، یکهزار و ۸۲۵ کیلومتر راه فرعی و حدود هشت هزار کیلومتر راه روستایی است که چهار هزار و ۸۰۰ کیلومتر آن آسفالته بوده و بقیه شوسه و خاکی است.
خبرنگار: سامان رزمی
انتهای پیام/
نظر شما