حامد افشاری رئیس دانشگاه آزاد واحد شهر قدس، ملارد و صفادشت درگفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره عملکرد مدیریتی شهید طهرانچی در دانشگاه آزاد اظهار کرد: اقدامات نوآورانه شهید طهرانچی در دانشگاه آزاد از زمان به عهده گرفتن مسئولیت دانشگاه آزاد استان تهران آغاز شد. در این دوره تیمهایی با هدف ایجاد تغییرات در حوزههای علم، فناوری و پژوهش ایجاد شد. وظیفه این تیمها مطالعه در زمینه پژوهش و فناوری و برنامهریزی علمی بود. در واقع، برنامههای علمی که هماکنون در دانشگاه آزاد جریان دارد، از استان تهران آغاز شد.
وی افزود: شهید طهرانچی جلسات متعددی با فعالان حوزه پژوهش و فناوری داشت. در این جلسات بررسی میشد که استان تهران پتانسیل چه فعالیتهایی را دارد. وقتی شهید طهرانچی ریاست دانشگاه آزاد را به عهده گرفت، با تغییراتی که اعمال کرد، ساختار آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد دستخوش تحول شد. از جمله این اقدامات میتوان به تاسیس معاونتهای تخصصی از جمله علوم انسانی، کشاورزی، فنیومهندسی و فناوری در ساختار دانشگاه اشاره کرد.
افشاری خاطرنشان کرد: من همکاری خود با شهید طهرانچی را در معاونت فناوری دانشگاه آزاد ادامه دادم. در این زمان اتاق فکری از سوی دکتر طهرانچی شکل گرفت. در این اتاق فکر و همفکری علاوه بر موضوعاتی مانند طراحی ساختارهای جدید معاونتها از جمله معاونت فناوری و معاونت علوم انسانی، تغییرات بسیاری در زیرساختارهای دانشگاه ایجاد کرد. شهید طهرانچی نظرات بسیار نوآورانهای مطرح میکردند؛ اما تصمیمگیریها با مشارکت همه اعضا انجام میشد. تدوین سند تحول دانشگاه آزاد و تغییرات ساختاری دانشگاه حاصل همان اتاقهای فکر است.
رئیس دانشگاه آزاد واحد شهر قدس گفت: سپس شهید طهرانچی تصمیم به راهاندازی واحدی فناور و نوآور در پردیس استان تهران گرفت که از من برای همکاری در این واحد دعوت شد. در این راستا، جلساتی با آقای دکتر داشتیم که مفاهیمی مانند واحد نوآور و فناور توضیح داده شود. هدف از تاسیس این واحد، تربیت نیروهای مورد نیاز اکوسیستم فناوری و نوآوری بود. همچنین این افراد در حین تحصیل بتوانند در شرکتهای فناور مشغول به کار شوند.
وی تصریح کرد: یکی از اتفاقات خوبی در این دوره افتاد، برداشتن دیوار بین دانشگاه و پارک علم و فناوری پردیس بود و احداث پل بزرگی بین آن دو بود. ساخت این پل با حمایت و سرمایهگذاری دکتر ستاری در معاونت علمی انجام شد. با ایجاد این ارتباط مستقیم، دانشجویان بهراحتی وارد پارک علم و فناوری میشدند، شرکتهای فناور را از نزدیک مشاهده میکردند و با اکوسیستم نوآوری آشنا میشدند. بسیاری از آنها نیز فرصت یافتند در این شرکتها مشغول به کار شوند. همچنین، در داخل دانشگاه مرکز رشد قدرتمند راهاندازی شد که میزبان رویدادهای نوآورانه بود و زمینهساز شکلگیری پیوندی مستحکم میان دانشجویان و صنعت شد.
افشاری تاکید کرد: در ادامه من مسئولیت واحد شهر قدس را بر عهده گرفتم. در این واحد توسعه زیست فناوری جلبک را در دستور کار قرار دادیم. این پروژه ملی با هدف ایجاد شبکهای جامع برای تولید، فرآوری و بهرهبرداری از جلبک، که کاربردهای متنوعی در صنایع غذایی، دارویی، شیلات و دیگر حوزهها دارد، راهاندازی شد. دکتر طهرانچی مسئولیت این پروژه را به واحد شهر قدس واگذار کرد و در پی آن، سرای زیستفناوری جلبک در صفادشت راهاندازی شد.
رئیس دانشگاه آزاد واحد شهر قدس افزود: همه دغدغه دکتر طهرانچی ایجاد امید در دانشجویان و فراهمکردن زمینههای اشتغال برای آنان بود. هدف اصلی این پروژه آن بود که دانشجویان رشتههایی مانند زیستشناسی و علوم پایه، علاوه بر آموزشهای نظری، مهارتهای عملی لازم را نیز فرا بگیرند. برای مثال فردی با سرمایهای در حدود ۱۵۰ میلیون تومان و تنها یک صد متر مربع فضای تولید، میتواند ماهانه بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان درآمدزایی داشته باشند.
وی گفت: شهید طهرانچی معتقد بود که اگر این شبکه توسعه یابد و بتواند زنجیرهای کامل از علم تا بازار را شامل تولید، بستهبندی، استانداردسازی و عرضه محصول شکل دهد، هزاران دانشجو قادر خواهند بود وارد عرصه اشتغال فناورانه شوند. خوشبختانه اکنون این شبکه به مرحلهای رسیده که آموزشها برقرار شده و دانشجویان به طور فعال مشغول به کار هستند. این مسیر میتواند اهداف اشتغالزایی و امیدبخشی که دکتر طهرانچی دنبال میکردند را محقق سازد. شهدا زندهاند و نظارهگر ما هستند، امیدوارم با یاری خداوند و در پرتو توجهات امام زمان (عج)، بتوانیم برنامههایی را که دکتر طهرانچی مد نظر داشتند با قدرت پیش ببریم.
افشاری اظهار کرد: سند تحول دانشگاه آزاد یکی از ماندگارترین اسناد آموزش عالی کشور است که میتواند منشأ تحول در حوزههای مختلف علمی، پژوهشی و فرهنگی باشد. شهید طهرانچی برای تک تک بندهای این سند وقت میگذاشت. یک روز پیش از شهادت دکتر طهرانچی، جلسهای با حضور حدود ۸۰ رئیس دانشگاه از جمله دانشگاههای دولتی، پیام نور و تنها دو یا سه نفر از دانشگاه آزاد برگزار شد. در این جلسه، همه بر این نکته تأکید داشتند که پویایی و تحولی که در دانشگاه آزاد ایجاد شده، در سایر دانشگاهها کمتر مشاهده میشود.
رئیس دانشگاه آزاد واحد شهر قدس یادآور شد: رژیم صهیونیستی نمیتواند پیشرفت علمی ایران را تاب بیاورد و یکی از اهدافش، ضربهزدن به مدیران تحولگرایی مانند دکتر طهرانچی است. زیرا این مدیران، علاوه بر اینکه خود دانشمند هستند، در تلاشاند زیرساختهایی برای تربیت دانشمند در کشور ایجاد کنند. دغدغه اصلی دکتر طهرانچی همواره نسل جوان و دانشجویان بوده است و امیدوارم تمامی همکاران ایشان بتوانند مسیر او را ادامه دهند. همچنین آرزو دارم صدها نفر مانند دکتر طهرانچی در کشور تربیت شوند تا به اسلام، نظام و مردم خدمت کنند.
وی درباره مهمترین ایدهها و اقدامات شهید طهرانچی تصریح کرد: ایجاد واحد فناور و نوآور پردیس یکی از ایدههای شهید طهرانچی بود که هدف از آن تربیت نیروهای اکوسیستم فناوری و نوآوری و یکپارچه کردن اکوسیستم دانشگاه و پارک علمی و فناوری بود. تاسیس دانشگاه فرشچیان بر اساس نظام استاد-شاگردی یکی دیگر از اقدامات شهید طهرانچی بود. این نظام برای اولین بار در سطح آموزش عالی ایجاد شد. راهاندازی دانشگاه فرشتگان به عنوان نخستین دانشگاه ویژه ناشنوانان و کمتوانان از جمله اقدامات شهید بزرگوار بود. در کنار سند تحول دانشگاه آزاد، ایجاد سراهای نوآوری هم از ایدههای ماندگار شهید طهرانچی است.
گفتنی است، سابقه همکاری شهید طهرانچی و دکتر افشاری به فعالیت در ستاد نانو برمیگردد. زمانی که شهید بزرگوار به همراه تیم خود در حوزه فناوری نانو فعالیتهای جدی و مؤثری داشت.
انتهای پیام/
نظر شما