سازندگان اثر واکسن‌های HPV روی باروری انسان را آزمایش نکرده‌اند

کتاب محکمه HPV به بررسی اثرات واکسن می‌پردازد و توضیح می‌دهد که حتی اگر این واکسن‌ها صد درصد هم در کاهش سرطان موثر باشند که البته نیستند، باز هم نمی‌توانند از ابتلا به همه موارد سرطان دهانه رحم جلوگیری کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران، کتاب محکمه HPV یک بازرسی حقوقی-پزشکی درباره پرونده واکسن مقابله با ویروس پاپیلومای انسانی یا همان HPV و اثرات واکسن گارداسیل بر دختران اروپایی و آمریکایی است. این کتاب ضمن بررسی‌های خود مدعی شده واکسن مورد اشاره آثار مخرب بسیاری بر دختران اروپایی و آمریکایی داشته است. کتاب مذکور توسط محمد مظفرپور به فارسی ترجمه شده و در اختیار عموم مردم قرار گرفته است. باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران با هدف ترویج فضای گفتمان علمی بخش‌هایی از کتاب را منتشر می‌کند.

لازم به ذکر است مسئولیت صحت اطلاعات مندرج در کتاب بر عهده نویسندگان بوده و به مخاطبان عزیز توصیه می‌شود درباره استفاده یا عدم استفاده از واکسن یا داروهای مربوط، تنها از نظر و مشورت پزشکان و متخصصان امر استفاده کنند. بخش سوم از محتوای کتاب محکمه HPV به این شرح است؛

مرک به زنان شرکت‌کننده در آزمایش‌های بالینی گفته بود که اثبات شده این واکسن، ایمن است و دارونما هم سالین است. هردو ادعا غلط بودند چون اولا یکی از اهداف کلیدی این کارآزمایی‌های بالینی، احراز ایمنی آن‌ها بود و ثانیا دارونما هم سالین نبود. این زنان شرکت‌کننده به خاطر این دروغ‌ها بیمار شدند.

سازندگان هرگز اثر واکسن‌های HPV روی باروری انسان را آزمایش نکردند. این واکسن در سراسر جهان به بزرگسالان تزریق می‌شود ولی سازندگانش در معرفی داخل جعبه آن اقرار می‌کنند که اثر آن روی باروری را فقط روی موش‌ها آزمایش کرده‌اند نه روی انسان‌ها. ما شواهد اساسی مبنی بر بروز عوارض ناخواسته روی باروری از جمله سقط جنین و نارسایی موقت تخمدان در دختران و زنان را بررسی می‌کنیم.

شواهد نشان از آن دارند که برخی مواد موجود در واکسن‌های HPV از جمله سدیم بورات (که یک ماده پاک‌کننده است و با نام بوراکس هم شناخته می‌شود) می‌توانند روی باروری اثر منفی بگذارند. آژانس مواد شیمیایی اروپا الزام کرده است که روی جعبه سدیم بورات این هشدار نوشته شود: «خطر! احتمال آسیب به قدرت باروری یا به جنین». در ایالات متحده، استفاده از بوراکس در غذا ممنوع است ولی در واکسن‌ها مشکلی ندارد.

سازندگان هرگز واکسن‌های HPV را آزمایش نکردند تا ببینند آیا ممکن است آن‌ها سرطان‌زا باشند؟ در معرفی داخل بسته آن به این واقعیت اعتراف شده که این واکسن‌ها هرگز از نظر سرطان‌زایی آزمایش نشده‌اند. اما داده‌های کارآزمایی‌های بالینی نشان می‌دهند که اگر زنان در زمان دریافت این واکسن‌ها مبتلا به عفونت‌هایHPV باشند (و غربالگری اولیه توصیه نشود) احتمال بروز ضایعات پیشاسرطانی در دهانه رحم یا مشکلات بدتر از این در آنان بیشتر خواهد بود. برخی از شرکت‌کنندگان در این کارآزمایی‌های بالینی بعدا به سرطان‌های مختلف از جمله سرطان دهانه رحم مبتلا شدند.
کارآزمایی‌های بالینی گارداسیل، یک سنجه جدید با عنوان «وضعیت پزشکی جدید» را به کار گرفتند تا ادعا نمایند مشکلات جدی سلامتی پس از واکسیناسیون ربطی به واکسن یا غلط‌دارونماهای حاوی آلومینیوم ندارند. بالغ بر ۵۰ درصد از همه شرکت‌کنندگان در این کارآزمایی‌ها خبر از بروز این «وضعیت پزشکی جدید» در بدن خود می‌دادند. از جمله این موارد، عفونت، اختلال در تولید مثل، علایم عصبی و بیماری‌های خودایمنی بودند. FDA نه درباره این سنجه جدید سوالی مطرح کرد و نه پرسید که آیا ممکن است خود این واکسن در بروز این وضعیت نقش ایفا کرده باشد؟

گرچه بازه سنی ۱۱ تا ۱۲ سال، جمعیت هدف این واکسن هستند (و این واکسن برای کودکان تا سن ۹ سال نیز تایید شده است) اکثریت قریب به اتفاق شرکت‌کنندگان در این کارآزمایی‌ها سنی بسیار بالاتر داشتند. فقط درصد اندکی از مشارکت‌کنندگان ۱۲ سال یا کمتر داشتند و گروه سنی آنان نیز مانند گروه‌های سنی بالاتر، فاقد یک دارونمای واقعی سالین کنترلی بود. افرادی که به سن بلوغ نرسیده‌اند در آستانه بلوغ، تفاوت‌های زیستی آشکاری با نوجوانان (که گروه سنی اصلی در این کارآزمایی‌ها هستند) دارند. از این رو باید گفت جمعیت هدف در این کارآزمایی‌ها قبل از تایید واکسن به اندازه کافی مطالعه نشده بود.

کد خبر: 1279383

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =