خسارت ۱۰۰ میلیارد تومانی حملات صهیونیستی به قلعه فلک‌الافلاک؛ ایران به یونسکو شکایت کرد

مدیرکل میراث‌فرهنگی لرستان از خسارت ۱۰۰ میلیارد تومانی حملات صهیونیستی به حریم قلعه فلک‌الافلاک و موزه‌های آن خبر داد. عطا حسن‌پور تأکید کرد که به‌دلیل نقض کنوانسیون‌های بین‌المللی، شکایت رسمی ایران در سازمان یونسکو ثبت شده است.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از لرستان، عطا حسن‌پور با تشریح ابعاد آسیب‌های وارده به میراث ملی در جریان تهاجم‌های اخیر اظهار داشت: در پی حملات دشمن صهیونیستی‌-آمریکایی به عرصه بلافصل قلعه فلک‌الافلاک، بناهای واقع در ضلع شرقی و شمالی این مجموعه با آسیب‌های جدی مواجه شده‌اند. وی همچنین افزود که موزه‌های باستان‌شناسی و مردم‌شناسی مستقر در این پایگاه جهانی نیز از این حملات مصون نمانده و دچار خسارت شده‌اند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی لرستان با تأکید بر اینکه سازه اصلی و بدنه قلعه فلک‌الافلاک خوشبختانه سالم باقی مانده است، تصریح کرد: «طبق بررسی‌های کارشناسی اولیه، میزان خسارت به ابنیه جانبی، تأسیسات و تجهیزات مجموعه حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد و گزارش دقیق آن به وزارت میراث‌فرهنگی ارسال شده است.»

حسن‌پور در ادامه به واکنش‌های حقوقی در سطح بین‌الملل اشاره کرد و گفت: وزارت میراث‌فرهنگی در پی این اقدام خصمانه، شکایتی را به سازمان یونسکو تنظیم و ارائه کرده است. وی تأکید کرد که این حملات نقض آشکار کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه، کنوانسیون ۱۹۷۲ یونسکو و قطعنامه شماره ۲۳۴۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد (مصوب ۲۰۱۷) در خصوص ضرورت حفاظت از اموال فرهنگی و تاریخی در زمان درگیری‌های مسلحانه است. این مقام مسئول خاطرنشان کرد که جامعه جهانی باید نسبت به این رفتار خلاف معاهدات بین‌المللی واکنش جدی نشان دهد.
خبرنگار: علی زیدی‌نژاد
انتهای پیام./

کد مطلب: 1300247

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha