۱۹ تن فرآورده خام دامی غیرقابل مصرف در اردبیل از چرخه مصرف انسانی خارج شد

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل از کشف و بررسی یک محموله حدود ۵۰ تنی فرآورده‌های خام دامی در یکی از سردخانه‌های اطراف اردبیل خبر داد و گفت: ۱۹ تن از این محموله به دلیل غیرقابل مصرف بودن از چرخه مصرف انسانی خارج شد و ۳۱ تن دیگر پس از انجام آزمایش‌های تخصصی و تأیید سلامت، با دستور قضایی به چرخه مصرف بازگشت.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از اردبیل، فراز جامعی، مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز در حاشیه نمایشگاه «قاب توسعه» اظهار کرد: اخیراً با تلاش دستگاه قضایی و همکاری دستگاه‌های نظارتی و بهداشتی از جمله اداره‌کل دامپزشکی استان، یک محموله فرآورده‌های خام دامی در یکی از سردخانه‌های اطراف شهر اردبیل کشف و مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: حجم این محموله حدود ۵۰ تن بود و شامل فرآورده‌های خام دامی از جمله سیرابی، آلایش‌های دامی، چربی‌های داخل شکم و سایر محصولاتی بود که عمدتاً مصارف صنعتی داشتند.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل ادامه داد: پس از کشف محموله، کارشناسان اداره‌کل دامپزشکی با نظارت دستگاه قضایی و بر اساس دستور قضایی، بررسی‌های لازم را انجام دادند که در مرحله نخست حدود ۱۹ تن از این محموله غیرقابل مصرف انسانی تشخیص داده شد و بلافاصله از چرخه مصرف انسانی خارج شد.

جامعی تصریح کرد: حدود ۳۱ تن دیگر از محموله دارای بسته‌بندی، محتوا و مشخصات تولید و تاریخ انقضا بود؛ بنابراین این بخش از محموله در سردخانه مجتمع صنعتی گوشت توقیف شد تا نمونه‌برداری و آزمایش‌های تخصصی روی آن انجام شود.

وی بیان کرد: نمونه‌های اخذشده برای بررسی دقیق‌تر به سه آزمایشگاه مرجع در نقاط مختلف کشور ارسال شد و پس از انجام آزمایش‌های لازم، سلامت و قابلیت مصرف این بخش از محموله مورد تأیید قرار گرفت.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل خاطرنشان کرد: پس از دریافت نتایج آزمایشگاهی و با صدور دستور قضایی، محموله تأییدشده از توقیف خارج و مجدداً به چرخه مصرف بازگردانده شد.

جامعی با تأکید بر اهمیت نظارت‌های بهداشتی در حوزه فرآورده‌های خام دامی گفت: هدف از اطلاع‌رسانی درباره این موضوع، روشنگری افکار عمومی و افزایش اعتماد مردم به نظارت‌های بهداشتی و اقدامات دستگاه‌های مسئول در راستای ارتقای امنیت غذایی است.

وی افزود: مردم اطمینان داشته باشند که فرآورده‌های دامی در صورت وجود هرگونه مشکل بهداشتی، با نظارت دامپزشکی و دستگاه قضایی از چرخه مصرف خارج می‌شوند و محصولاتی که سلامت آنها به تأیید آزمایشگاه‌های مرجع برسد، پس از طی مراحل قانونی امکان عرضه و مصرف خواهند داشت.

خبرنگار: هاجر گل محمدی

انتهای خبر/

کد مطلب: 1316078

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha