مدارس غیرانتفاعی شامل رتبه بندی معلمان خواهند شد؟

 سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی گفت: مصوبه رتبه‌بندی برای معلمان مدارس غیردولتی نیست و بررسی این موضوع در سازمان مدارس و مراکز غیردولتی ادامه دارد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نخستین بار موضوع رتبه‌بندی معلمان در دولت دهم و به دنبال تصویب سند تحول بنیادین مطرح شد. بر این اساس، وزارت آموزش و پرورش با تدوین آیین‌نامه‌ای، معلمان را براساس شرایط آن‌ها به چهار رتبه تقسیم کرد و قرار شد حقوق معلمان به پایه‌ ۸۰ درصد اعضای هیأت علمی دانشگاه برسد. این طرح پیشنهادی برای تصویب به مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی فرستاده شد اما به دلیل ابهاماتی رد شد.

دومین مرتبه رتبه‌بندی در دولت یازدهم مطرح شد که از مهرماه ۹۴ و به نام «مرحله اول رتبه‌بندی» اجرا شد. اما در این مرحله نیز به دلیل عدم تناسب بودجه اختصاص یافته برای اجرای رتبه‌بندی که حدود ۱۳۵۰ میلیارد تومان بود، تعدادی از معلمان از جمله آموزگارانِ پیش دبستانی و معلمانِ با سابقه‌ کمتر از ۶ سال، حذف شد.

در سال ۹۵ و در جریان تدوین برنامه ششم توسعه، رتبه‌بندی معلمان، به عنوان تکلیفی قانونی در ماده ۶۳ قانون برنامه ششم توسعه مطرح شد و با توجه به ابلاغ این قانون در ابتدای سال ۹۶، باید تهیه لایحه رتبه‌بندی از زمان شروع برنامه ششم در دستور کار آموزش و پرورش و دولت قرار گرفته و حداکثر تا قبل از بسته شدن لایحه بودجه ۹۷ به مجلس ارائه می‌شد اما زمان اجرای این طرح در بند «الف» این ماده، باعث حذف محدودیت زمانی برای اجرای آن شد.

در نهایت مجلس یازدهم در تاریخ ۲۴ آذرماه با تصویب رتبه‌بندی معلمان موافقت کرد. مصوبه رتبه‌بندی، معلمان را در پنج دسته آموزشیار معلم (از بدو ورود به خدمت)؛ مربی معلم (۷ سال خدمت)؛ استادیار معلم (۱۲ سال خدمت)؛ دانشیار معلم (۱۷ سال خدمت) و استاد معلم (۲۲ سال خدمت) رتبه‌بندی می‌کند. بدین ترتیب معلمانی که کوشایی بالاتری در تربیت نسلی نوین از دانش‌آموزان داشته باشند، شایسته بهرمندی از مزایایی بالاتر نسبت به سایر معلمان هستند.

حال سؤالی که در افکار عمومی مطرح است این است که آیا تمامی معلمان تحت نظام رتبه‌بندی قرار می‌گیرند؟

در این راستا، احمد محمودزاده، سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی در این باره، گفت: «مصوبه رتبه‌بندی برای معلمان مدارس غیردولتی نیست. پیشنهاداتی داریم تا این طرح شامل معلمان ما نیز شود اما هنوز به توافق خاصی نرسیده‌ایم. در سازمان مدارس و مراکز غیردولتی این موضوع را بررسی کردیم و جویا شدیم که جایگاه ما و معلمان عزیز ما در مصوبه رتبه‌بندی کجاست.»

چندی پیش نیز قاسم احمدی لاشکی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش در خصوص اینکه آیا تمام معلمان تحت نظام رتبه‌بندی قرار می‌گیرند، اظهار کرد: طبق بند ۲ ماده ۲ قانون افراد مشمول، شناسایی شده‌اند و در آن قید شده افرادی که در مدارس دولتی تحت عنوان دبیر، آموزگار، هنرآموز، مشاور، مراقب سلامت، معاونین و کادر مدرسه هستند تحت نظام رتبه‌بندی قرار می‌گیرند اما متأسفانه قشر ضعیف خدمتگزاران را نتوانستیم لحاظ کنیم زیرا عنوان لایحه رتبه‌بندی معلمان است، نمی‌توانستیم این کار را انجام دهیم و آموزش و پرورش به دنبال این است که از طریق راهکارهای دیگری در ارتقای جایگاه آن‌ها مؤثر باشد.

منبع: پانا

انتهای پیام/

کد خبر: 1125788

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • کارشناس آگاه IR ۱۹:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۵
      0 0
      من با مدرک تحصیلی فوق لیسانس حسابداری درهنرستانهای غیرانتفاعی تدریس می کنم وباحقوق ناچیزتدریس می کنم بیمه هم نداریم واگربخواهیم برای مابیمه ردشودبایدازجیب خودمان پرداخت کنیم حقوق من نصف یک کارگردداره کاراست هیچ کس هم ماتوجهی ندارد. من وجوانیم قربانی شدندواگردولت فکری به حال من نکردسه فرزندباهوش آدم که سرنوشت آنهادرتاریکی محض است کارگردان کارخانه های فولادوذوب آهن اصفهان ماهیانه دوازده میلیون تومان حقوق می گیرند ولی من بافوق لیسانس اقتصادی بیست درصدتاسی درصدحقوق یک کارگررامی گیرم وهیچ دادرسی نیست من بااین تجربه وتحصیلات بایددرسازمانهای مهم اقتصادی مشغول کار باشم نه درجایگاه یک برده آموزشی. حمایت دولت به کنار،حتی بخشنامه ای برای حقوق ومزایای مابه مدارس ابلاغ نمی شودکه حداقل حق وحقوقمان رادرست بدهندمدارس میلیاردی سودمی برندولی مابااین مدرک وسوادفقط چندساعت درهفته حقوق داریم سه تا۴روزکه هرروز۶ساعت حقوق می دهندبیمه هم نداریم وبرای احتیاط چندروزبیمه ردمی کنیم وپولش راهم خودمان می دهیم که اگرمشکل درمانی داشتیم بتوانیم دکتربرویم وجودمان رادرمان کنیم