طب سنتی / با خواص آب نخود آشنا شوید

برای بیماری‌های کلیه و مثانه و مالیخولیایی مفید است. آب نخود به تثبیت کلسیم استخوان‌ها کمک می‌کند و برای تقویت عضلات و جلوگیری از اسپاسم مفید است. آب نخود دارای فسفر است و به همین دلیل تقویت کننده سلول های مغزی است. همچنین حاوی اسید فولیک و آهن است و می تواند به درمان کم‌خونی کمک کند.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، آب نخود یکی از مهم ترین نوشیدنی ها برای حفظ سلامت است که متاسفانه اکثر ایرانی ها بر خلاف قدیمی ترها با آن آشنا نیستند. حتی یکی از علل اصلی مقوی بودن آبگوشت ایرانی، وجود نخود در آن است.

انواع آنتی هیستامین‌های طبیعی و گیاهی

 برای ارتقاء سلامتی خود و خانواده تان و به ویژه برای تقویت بنیه فرزندان خود، آب نخود را در برنامه نوشیدنی هایتان قرار دهید (طرز تهیه اش را در انتهای متن آورده ایم).

فواید بی نظیر و شگفت انگیز آب نخود

به واسطه داشتن کلسیم به تقویت و تثبیت استخوان‌ها کمک می‌کند.

با داشتن منیزیم باعث تقویت عضلات و رفع شدن اسپاسم می‌شود.

فسفر وجود در آن به تقویت سیستم عصبی و سلول‌های مغز کمک می‌کند.

آهن و اسید فولیک آن در بر طرف کردن کم خونی موثر است.

برای تقویت قوای جنسی و باروری بسیار مفید است و به روش‌های مختلف مصرف می‌شود. برای مثال ممکن است مصرف روزانه آب نخود تجویز شود که در این صورت باید شب تا صبح نخودها در آب خیس بخورد و آب آن یا حتی خود نخود به صورت خام یا پخته خورده شود.

مصرف مداوم آن در رفع ریزش مو تاثیر دارد

التیام سرفه، ضد عفونی کننده مجاری ادرار

رفع عفونت‌های ریوی

کاهش عفونت لثه

درمان گرفتگی صدا

پمفید برای بیماری‌های ناشی از بلغم، سودا و باد

مفید برای بیماری‌های کلیوی و مثانه‌ای

آب نخود ملین است و در تخلیه و پاکسازی روده‌ها موثر است و از یبوست جلوگیری می‌کند.

مفید برای بیماری‌های مغزی ناشی از سردی

طرز تهیه نخود آب

قبل از درست کردن نخود آب دقت کنید که شب قبل نخودها را خیس کنید تا خاصیت نفاخی آن گرفته شود.

مواد لازم

نخود حدود ۴۰۰ گرم
سه عدد پیاز متوسط
۷۵ گرم روغن
یک قاشق غذاخوری آرد گندم سبوس‌دار
به میزان لازم فلفل و نمک و زردچوبه

مراحل تهیه

نخودهایی که از شب قبل خیس کردیم را از صافی رد می‌کنیم.

پیازها را به صورت نگینی خورد کرده و در روغن داغ سرخ می‌کنیم تا زمانی که طلایی شود.

نخودها را به پیاز داغ اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم.

سپس فلفل و نمک و زردچوبه را به مواد اضافه می‌کنیم و به میزان چهار لیوان آب به آن اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم نخودها روی شعله ملایم خوب پخته شوند.

در آخر آرد گندم سبوس‌دار را با نصف استکان آب سرد مخلوط می‌کنیم و به نخودهای پخته شده اضافه می‌کنیم نخود آب شما آماده است.

این غذای مغذی را می‌توانید به همراه آبلیمو، سرکه یا آبغوره میل کنید.

روش دوم و ساده تر:

روش دوم ساده تر است و روغن و هم ندارد و مفیدتر خواهد بود. بدین شکل که نخودهایی که یک شب در آب خیسانده اید را از صافی رد می کنید و آبش را دور می ریزید و سپس داخل آب می ریزید و کمی پیاز و سیر و زیره سیاه به آن اضافه می کنید و در قابلمه را می بندید و می گذارید آرام آرام بپزد. بعد از پخث، آب آن را دور نریزید، از صافی رد و گرم یا سرد نوش جان کنید.

نکات مهم در تهیه نخود آب

نخود نباید در قابلمه زود پز پخته شود.

با اضافه کردن روغن بادام، میخک و زیره می‌توانید به خاصیت گرمی آن اضافه کنید.

بهترین زمان برای خوردن نخود آب بدون نان در ساعت هشت صبح، ۱۲ ظهر و هشت شب است.

معایب نخود آب

تنها عیبی که می‌توان روی نخود گذاشت خاصیت نفاخی این ماده است که البته قابل رفع است. برای مثال می‌توانید به همراه غذایی که در آن نخود وجود دارد، گلپر یا زیره میل کنید. روش دیگر هم این است که شب قبل از پخت نخود آن را درون آب خیس کنید تا باد آن گرفته شود.

به طور کلی می‌توان گفت استفاده از نخود در برنامه غذایی بسیار مفید واقع شده است و جانشین خوبی برای غذاهای مضر فست فود است. البته دقت کنید که اعتدال در هر امری واجب است و خوردن مداوم و زیاد نخود هم خوب نیست، مگر با توصیه پزشک و درمانگر طب سنتی.

منابع: ویکی پدیا؛ عطارخونه؛ عصر ترکیه

انتهای پیام/

کد خبر: 1186427

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =