وعده افزایش خوابگاه در حد کلنگ زنی است / کمک نمادین سازمان برنامه و بودجه به وزارت بهداشت

دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مسئولان وعده ساخت مجموعه خوابگاهی را داده بودند اما این وعده در حد کلنگ زنی و پوشش رسانه‌ای باقی ماند.

احمد رضا گلشن دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره نیازهای رفاهی و آموزشی دانشجویان علوم پزشکی در سال گذشته تحصیلی اظهار کرد: در حال حاضر دانشجویان ورودی دانشگاه‌ها افزایش یافته اما امکانات رفاهی و آموزشی متناسب با آن گسترش نداشته است. بنابراین کمبود این تسهیلات قابل پیش‌بینی است.

بیشتر بخوانید:

ارائه خوابگاه به دانشجویان در سال تحصیلی جدید چه شرایطی دارد؟ + جدول

وی با بیان اینکه مسئولان کمبود و پایین بودن سرانه پزشک در ایران را علت اجرای طرح افزایش ظرفیت پزشکی عنوان کردند، گفت: زمانیکه این افزایش ظرفیت‌ها تصویب و اجرایی شد، مشکلات رفاهی دانشجویان نیز افزایش یافت.

گلشن با اشاره به اینکه مسئولان در حوزه‌های آموزشی و رفاهی وعده ارتقا و گسترش زیرساخت‌ها را داده بودند، ادامه داد: البته تا کنون مسئولان به هیچکدام از وعده‌ها عمل نکردند. بنابراین امکانات مازاد و زیرساخت‌های مورد نیاز دانشگاه‌ها فراهم نشده است.

دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: مشکلات فضای آموزشی دانشکده‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی به خصوص دانشکده‌های تیپ یک که تعداد دانشجویان بیشتر دارند، بیشتر شد. البته ما انتظار داشتیم که این کمبودها در دانشکده‌های تیپ 2 مشهودتر باشد.

وی با تصریح بر اینکه کمبود فضای آموزشی و رفاهی در دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران محسوس‌تر است، گفت: در حال حاضر دانشجویان در خوابگاه‌ها مشکلات عدیده‌ای دارند. از دو یا سه سال پیش در دفترچه کنکور اعلام شد که به دانشجویان شهریه‌پرداز خوابگاه تعلق نمی‌گیرد. این تنها راهکار مسئولان در این باره بوده است.

گلشن با اشاره به اینکه فضای خوابگاه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی بسیار محدود است، گفت: در چند سال اخیر فشاری مضاعف به مجموعه خوابگاه‌های دانشجویی وارد شده است. تقریبا ساخت وساز و ظرفیت اکثر خوابگاه‌ها به دهه 70 بر می‌گردد و کمتر خوابگاهی در دهه 80 ساخته شده است.

دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تکمیل سخنان خود اضافه کرد: این امکانات رفاهی- خوابگاهی برای چند دهه قبل بوده و نه تنها این امکانات به روز رسانی نشده؛ بلکه با افزایش ظرفیت رشته‌ها فشار مازادی هم به دانشکاه‌ها وارد کرده است. بنابراین برخی از دانشگاه‌ها قادر نیستند به حداقل تعهدات رفاهی خود مقابل دانشجویان متعهد باشند.

وی با اشاره به وضعیت خوابگاه‌ها در دانشگاه علوم پزشکی یادآور شد: از سال 98 یا 99 مشکلات خوابگاه‌ها به میزانی رسید که دانشگاه‌ها اعلام کردند به دانشجویان حومه شهر و بومی منطقه خوابگاه تعلق نخواهد گرفت.

گلشن با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مجتمع پردیس خوابگاهی نداشته و خوابگاه‌های متعدد با ظرفیت محدود و پراکنده در سطح شهر دارد، گفت: بنابراین این دانشگاه از 1401 در دفترچه کنکور قید کرده که هیچ تعهدی برای تامین خوابگاه دانشجویان شهریه پرداز ندارد.

این فعال دانشجویی با انتقاد از تعلق نگرفتن خوابگاه به دانشجویان حومه تهران توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: این دانشجویان امکان دارد که ساکن رودهن یا فیروزکوه باشند، بنابراین برای رسیدن به دانشگاه چندین ساعت باید طی کرده و با سختی و خستگی سرکلاس درس حاضر شوند.  

وی افزود: هنوز در بخش‌های بالینی با مشکلات  آموزشی مواجه نشده‌ایم. به علت اینکه دانشجویانی که پس از اجرای طرح افزایش ظرفیت‌ها جذب شده‌اند، دو یا سه سال دیگر وارد مقطع بالینی و بیمارستان‌ها خواهند شد.

گلشن با اشاره به اینکه زمانیکه این دانشجویان به مرحله بالینی و بیمارستان‌ها برسند، علاوه بر مشکلات رفاهی، چالش‌های آموزشی نیز اضافه خواهد شد، گفت: علت هم این است که تعداد محدودی دانشجو می‌تواند یک بیماران را ویزیت کنند. این محدودیت هم برای خودشان ارزش آموزشی دارد و هم برای بیمار مفید است. بیمارستان‌ها ظرفیت لازم برای افزایش تعداد پزشکان و افزایش دفعات ویزیت را ندارند. حتی امکان دارد که تداخل بین سایر قسمت‌ها و رشته‌ها به ویژه بین پرستاری و پزشکی ایجاد شود.

این دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وعده ساخت خوابگاه دانشجویی جدید دادند یاخیر، گفت: مسئولان یکسری قول‌ها داده‌اند اما هنوز عملی نشده است. سال گذشته کلنگ آغاز ساخت مجموعه خوابگاهی جدید زده شد؛ اما صرفا در همان حد و پوشش خبری در رسانه‌ها باقی ماند. علت هم نبود اعتبار مالی عنوان شده است.

وی با تاکید بر اینکه بر اساس قانون جوانی جمعیت دانشگاه‌ها باید 10 درصد از ظرفیت خوابگاهی خود را به خوابگاه‌های متاهلی اختصاص دهند، گفت: البته این موضوع بیشتر نمادین بوده چرا که در حال حاضر که 96 یا 100 درصد ظرفیت خوابگاه‌ها به دانشجویان مجرد تعلق می‌گیرد، بازهم کمبود داریم، پس چگونه دانشگاه‌ها می‌خواهند برای متاهلان نیز خوابگاه تامین کنند.

گلشن بیان کرد: قرار بود که سازمان برنامه و بودجه تسهیلاتی را به وزارت بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی اختصاص دهد تا دانشگاه‌های علوم پزشکی بتوانند افزایش دانشجویان را ساماندهی رفاهی کنند یا برای کمک به دانشگاه‌ها بودجه‌ای را تصویب کنند که بیشتر نمادین است.

دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ذکر مثالی مطرح کرد: از سوی مجموعه رفاهی  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یک یا دو حواله 130 میلیون تومانی به یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی داده شد. البته این هم به صورت تامین اعتبار مطلق نبوده و صرفا حواله بود. بنابراین حمایت ویژه‌ای صورت نگرفته است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1197311

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =