به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمدحسین ایمانی خوشخو رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع خلاق در نشست خبری رویداد تخصصی هوش مصنوعی کیش آیویژن که ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۴ در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، اظهار کرد: پارک فناوریهای نرم در سالهای گذشته در زمینه هوش مصنوعی اقدامات موثری انجام داده است. اگر از هوش مصنوعی به درستی بهرهگیری نشود، فرصت های آن به تهدیدتبدیل خواهد شد. مردم، حاکمیت و دستاندرکاران سه راس هوش مصنوعی هستند. همه نهادها از جمله مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی و ... در این زمینه فعالیت میکنند. ما سابقه خوبی در زمینه این چندگانگی نداریم، مانند کنکور که در سالهای اخیر چالشبرانگیز شده بود.
وی افزود: مردم در زمینه هوش مصنوعی در حال حرکت هستند. به نظرم من بخش دولتی نباید وارد حوزه اجرایی هوش مصنوعی شود. فقط قانونگذاری، حمایت و نظارت وظیفه دولت است. لزومی ندارد دولت در این زمینه بودجه هزینه کند. هوش مصنوعی از جهتی تهدید و از جهتی فرصت است. برای مثال هوش مصنوعی برای سینما یا موسیقی میتواند تهدید باشد. تا جایی که هنرمندان از آینده هوش مصنوعی نگران هستند.
ایمانی خوشخو خاطرنشان کرد: هماکنون دولت و همه دستگاهها از هوش مصنوعی حرف میزنند ولی متصل نیستند. هدف این است که این تلاشها به هم متصل شوند. موازیکاری لطمه بزرگی به توسعه کشور خواهد زد. نمایشگاه کیش ای ویژن فرصتی است که همه فعالان حوزه هوش مصنوعی با هم دیدار کنند. حق مالکیت فکری هم یکی از موضوعات مهم در زمینه هوش مصنوعی است. سرعت ما در مقایسه با سرعت هوش مصنوعی کم است. لازم است که سرعت خود را افزایش دهیم. پارک علوم و فناوریهای نرم ساخته شده برای همین اهداف جدید در جهان.
حبیب الله اصغری دبیر علمی کنگره در ادامه این نشست خبری اظهار کرد: هوش مصنوعی یک فناوری تحولگرا است هوش مصنوعی یک فناوری است و تاثیر خود را در زندکی بشر میگذارد. در عین حال که فناوری است، ابزار توسعه فناوری هم هست. بر اساس سند ملی هوش مصنوعی که البته این سند مورد بررسی قرار گرفته است. در ماده ۵ این سند به ترویج و فرهنگسازی در زمینه هوش مصنوعی اشاره شده است.
وی افزود: اخیرا به حدی تعداد رویدادهای هوش مصنوعی در کشور گسترش یافته که از تعداد اهالی هوش مصنوعی هم بیشتر شده است. ۱۰ پنل در این رویداد در نظر گرفتیم که شامل هوش مصنوعی در حوزه بانکی و مالی، در بخش گاز و نفت، در توسعه نیروی انسانی، در ارتباطات، در انرژیهای تجدیدپذیر، در بیوتکنولوژی و ... است. همچنین ۱۲ پنل در حوزه صنایع خلاق شامل گردشگری، بازیسازی، رسانه، آموزش، هنرهای تجسمی، مد و پوشاک، بازاریابی فرهنگی و ... است. ۲ پنل زیر ساختی شامل سیاست و نقررات هوش مصنوعی و زیرساخت و اکوسیستم هوش مصنوعی است.
اصغری خاطرنشان کرد: کارگاههایی هم تدارک دیده شدهاند که به منظور آگاهی بخشی برگزار میشوند. قرار است برای افزایش آگاهی کیشوندان و دانشجویان مستقر در کیش کلاش آموزشی طراحی کنیم. ۲ مسابقه شامل طراحی ابراز و طراحی کاریکاتور در حوزه هوش مصنوعی تدارک دیدهایم. دانشگاهها به عنوان نهاد علمی و فرهنگی باید مورد توجه قرار بگیرند. همچنین مدارس به عنوان یک سازمان فرهنگی و اجتماعی دیده شوند.
انتهای پیام/
نظر شما