به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ بیل گیتس و ایلان ماسک سالهاست که برای هم شاخ و شانه میکشند. از همان روزهایی که هوش مصنوعی به موضوع داغ جهان تبدیل شده بود، این خصومتها به صورت علنی نمایان شد. ماجرا از این قرار است که بیل گیتس چند روز بعد از رونمایی از ChatGPT با انتشار یادداشتی با عنوان «عصر هوش مصنوعی شروع شده است»، از مدل هوش مصنوعی GPT به عنوان مهمترین پیشرفت فناوری از ۱۹۸۰ تا به امروز یاد کرد و آن را به اندازه ساخت ریزپردازندهها، اینترنت و گوشیهای همراه مهم دانست. ولی ایلان ماسک ابراز کرد: درک بیلگیتس از هوش مصنوعی محدود است.
به نظر میرسد که ماسک ظاهراً از محبوبیت چشمگیر ChatGPT راضی نیست و میداند سرمایهگذاری مایکروسافت میتواند موقعیت OpenAI در دنیای هوش مصنوعی را بهبود چشمگیری دهد، بنابراین به روشهای مختلفی میخواهد نارضایتیاش را نشان دهد.
به تازگی نیز با دخالتهای بیجای ایلان ماسک در امور دولت آمریکا از جمله کاهش بودجههای کمکهای خارجی بیل گیتس زبان باز کرده و ماسک را عامل مرگ کودکان در آینده خوانده است. او هشدار داده است که کاهش بودجه دوج کوین توسط ایلان ماسک باعث «مرگ میلیونها نفر» خواهد شد.
به گزارش CNN، دولت دونالد ترامپ اقداماتی را برای برچیدن سازمان توسعه بینالمللی ایالات متحده یا USAID و متوقف کردن ماموریتهای مربوط به کمکهای خارجی انجام داده است. میتوان پیشبینی کرد که در هفتههای پس از آن، بسیاری از سازمانهای غیرانتفاعی با قراردادهای لغو شده یا پرداختهای پراکنده دست و پنجه نرم کردهاند، اگرچه برخی از آنها از آن زمان به دلیل هشدارهای سازمانهای امدادی در مورد عواقب بالقوه مرگبار کاهش بودجه، دوباره احیا شدهاند.
در همین راستا، بیل گیتس، ایلان ماسک میلیاردر حوزه فناوری، را به خاطر کاهش هزینههای دولت ایالات متحده تحت نظارت او از طریق «وزارت بهرهوری دولت» مورد انتقاد قرار داده و گفته است که تخریب آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده منجر به مرگ میلیونها نفر در سراسر جهان خواهد شد.
گیتس در مصاحبه اخیرش در روز جمعه گفت که انتظار کاهش ۲۰ درصدی در بودجه USAID را داشت، اما کاهش واقعی تا حدود ۸۰ درصد بوده است؛ رقمی که هیچکس انتظارش را نداشت. او به صراحت ایلان ماسک را یکی از عوامل این کاهش شدید دانست و گفت: او این بودجه را در دستگاه خردکن انداخت، چون آن هفته به یک مهمانی دعوت نشده بود.
گیتس گفت: وقتی ایلان وارد دولت شد، با توجه به وعده و وعیدهایش که مربوط به افزایش بهرهوری یا استفاده از هوش مصنوعی بود، منتظر این بودیم که دولت کارآمدتر شود. اما ایلان با کاهش بودجه سازمانهای مختلف کاری کرد که شخصا من انتظارش را نداشتم و به نظرم برخی از این موارد باید به جای خود بازگردانده شوند.
گیتس افزود که جهان به دلیل کاهش هزینههای برنامههای بهداشتی توسط دولتهای ایالات متحده و اروپا در یک «وضعیت اضطراری بهداشت جهانی» قرار گرفته است.
اظهارات بنیانگذار مایکروسافت پس از آن مطرح شد که او روز پنجشنبه اعلام کرد قصد دارد ۲۰۰ میلیارد دلار - از جمله «تقریباً تمام» ثروت شخصی خود - را از طریق بنیاد گیتس طی ۲۰ سال آینده اهدا کند. او گفت که این تصمیم تا حدی ناشی از نگرانیهایی است که پیشرفت در بهبود سلامت جهانی راکد مانده یا حتی معکوس شده است.
گیتس گفت که اقدامات ماسک در دولت ترامپ اکنون اوضاع را بدتر میکند.
گیتس مدتهاست که کارهای ماسک را مورد انتقاد قرار میدهد. به طور مثال، ادعای دروغین ماسک در ماه فوریه مبنی بر اینکه دولت ایالات متحده ۵۰ میلیارد دلار برای کاندوم برای غزه هزینه میکند را مورد انتقاد قرار داد، که ماسک بعداً اعتراف کرد نادرست بوده است. او همچنین توصیفات منفی ماسک از کارکنان USAID را که ماسک قبلاً آنها را «دیوانههای رادیکال» و «ضد آمریکایی» نامیده بود، محکوم کرد. گیتس در عوض آنها را «قهرمان» نامید.
گیتس گفت: کارکنان سازمان توسعه بینالمللی ایالات متحده به اندازه ارتش آمریکا قابل احترام هستند. آنها چهره آمریکا برای افرادی هستند که ما میخواهیم با ما زنده باشند و میخواهیم سیستمهای بهداشتی آنها بیماریهای همهگیر بالقوه را ردیابی کند. اهریمن جلوه دادن آنها عمیقاً ناعادلانه است.
این در حالی است که بنیاد گیتس از زمان تأسیس خود در سال ۲۰۰۰ بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار هزینه کرده است و با سازمانهای دولتی و سایر سازمانهای غیرانتفاعی در سراسر جهان برای مقابله با چالشهای عمده بهداشتی همکاری کرده است. کار این سازمان شامل توسعه واکسنهای جدید، ابزارهای تشخیصی و مکانیسمهای ارائه درمان برای مبارزه با بیماری در سراسر جهان بوده است.
گیتس گفت که اگرچه ماسک در برخی حوزهها... در سلامت جهانی نابغه است، اما این موضوع مورد توجه نبوده است. اگر این کاهش بودجه، یک کاهش متوسط و چالشی برای کارآمدتر بودن باشد... من با آن مشکلی ندارم. اما ۸۰ درصد، به معنای مرگ میلیونها نفر خواهد بود و این یک اشتباه محض است.
گیتس در این مصاحبه، ماسک را به «کشتن فقیرترین کودکان جهان» با کاهش هزینههای دولت متهم کرد.
این اولین باری نیست که ماسک و گیتس بر سر امور خیریه اختلاف نظر دارند. در سال ۲۰۲۲، گیتس در تلاش برای متقاعد کردن مدیرعامل تسلا برای افزایش کمکهای مالی خود، به دیدار ماسک رفت، اما این جلسه به حاشیه رفت و پس از آن، ماسک، طبق بیوگرافی ماسک نوشته «والتر ایزاکسون»، که در آن با هر ۲ میلیاردر مصاحبه کرده بود، گیتس را «بیعرضه» خواند.
گیتس در مصاحبه خود همچنین نگرانیهایی را در مورد سایر اقدامات کاخ سفید، از جمله سیاستهای تعرفهای رئیسجمهور دونالد ترامپ، مطرح کرد. تعرفههای گسترده، هزینهها را برای مصرفکنندگان آمریکایی افزایش داده و عملیات کسبوکارهای آمریکایی را مختل میکند و این در حالی است که انتظار میرفت هوش مصنوعی بازار کار و اقتصاد را متحول کند.
گیتس گفت: نگرانی بزرگ من این است که ما عدم قطعیت زیادی ایجاد کردهایم. اگر میخواهید یک کارخانه جدید بسازید، باید سیاستهای ۲۰ سال آینده را درک کنید، نه فقط ۲ روز یا حتی چهار سال آینده را پیشبینی کنید.
یادداشت گیتس در مورد بخشش کل اموالش
بیل گیتس هفته گذشته یادداشت بلند بالایی در وبسایت رسمی خود نوشت و در آن توضیح داد که چطور تصمیم گرفته تمام اموالش را ببخشد.
او نوشت:
وقتی برای اولین بار به این فکر کردم که چگونه ثروتم را ببخشم، کاری را انجام دادم که همیشه هنگام شروع یک پروژه جدید انجام میدهم: کتابهای زیادی خواندم. کتابهایی در مورد نیکوکاران بزرگ و بنیادهای آنها خواندم تا به تصمیماتم در مورد نحوه دقیق کمکرسانی کمک کنم. و کتابهایی در مورد سلامت جهانی خواندم تا به من در درک بهتر مشکلاتی که میخواستم حل کنم، کمک کند.
یکی از بهترین چیزهایی که خواندم، مقالهای از «اندرو کارنگی» در سال ۱۸۸۹ با عنوان «انجیل ثروت» بود. این مقاله بیان میکند که ثروتمندان مسئولیت دارند منابع خود را به جامعه بازگردانند، ایدهای رادیکال در آن زمان که زمینه را برای نیکوکاری به شکلی که امروز میشناسیم، فراهم کرد.
کارنگی در معروفترین جمله مقالهاش استدلال میکند که «مردی که ثروتمند میمیرد، بیآبرو میمیرد»! اخیراً زمان زیادی را صرف فکر کردن به این نقل قول کردهام. وقتی بمیرم، مردم چیزهای زیادی در مورد من خواهند گفت، اما من مصمم هستم که پشت سرم نگویند «او ثروتمند مرد». مشکلات فوری زیادی برای حل کردن وجود دارد که نمیتوانم منابعی را که میتوان برای کمک به مردم استفاده کرد، نگه دارم.
به همین دلیل است که تصمیم گرفتهام پولم را خیلی سریعتر از آنچه در ابتدا برنامهریزی کرده بودم، به جامعه برگردانم. من تقریباً تمام ثروتم را از طریق بنیاد گیتس طی ۲۰ سال آینده به هدف نجات و بهبود زندگی در سراسر جهان اهدا خواهم کرد. و در ۳۱ دسامبر ۲۰۴۵، این بنیاد برای همیشه درهای خود را خواهد بست.
من تقریباً تمام ثروتم را از طریق بنیاد گیتس طی ۲۰ سال آینده به هدف نجات و بهبود زندگی در سراسر جهان اهدا خواهم کرد.
این یک تغییر از برنامههای اولیه ماست. وقتی من و ملیندا بنیاد گیتس را در سال ۲۰۰۰ تأسیس کردیم، بندی را در اولین منشور بنیاد گنجاندیم: این سازمان چند دهه پس از مرگ ما منحل میشود. چند سال پیش، من شروع به تجدید نظر در مورد این رویکرد کردم. اخیراً، با دریافت نظرات هیات مدیره، معتقدم که میتوانیم در مدت زمان کوتاهتری به اهداف بنیاد دست یابیم، به خصوص اگر سرمایهگذاریهای کلیدی را ۲ برابر کنیم و اطمینان بیشتری به شرکای خود بدهیم.
در طول ۲۵ سال اول بنیاد گیتس - که تا حدودی به لطف سخاوت وارن بافت بود - ما بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار اهدا کردیم. در طول ۲ دهه آینده، میزان کمکهای خود را ۲ برابر خواهیم کرد. مبلغ دقیق به بازارها و تورم بستگی دارد، اما انتظار دارم که بنیاد از اکنون تا ۲۰۴۵ بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار هزینه کند. این رقم شامل مانده موقوفات و کمکهای آینده من نیز میشود.
این تصمیم برای من در لحظهای از تأمل گرفته شده است. علاوه بر جشن بیست و پنجمین سالگرد بنیاد، امسال چندین نقطه عطف دیگر نیز دارد: سالی که پدرم، که به من در تأسیس بنیاد کمک کرد، ۱۰۰ ساله میشد؛ مایکروسافت ۵۰ ساله میشود؛ و من در ماه اکتبر ۷۰ ساله میشوم.
این یعنی من رسماً به سنی رسیدهام که بسیاری از مردم بازنشسته شدهاند. با احترام به کسانی که در روزهای بازنشستگیشان به بازیهایی مثل پیکلبال روی میآورند، فکر میکنم که این زندگی کاملاً برای من نیست - حداقل نه تمام وقت. من خوششانسم که هر روز با انرژی برای رفتن به سر کار از خواب بیدار میشوم. و مشتاقانه منتظرم تا جایی که میتوانم روزهایم را با بررسی استراتژیها، جلسات با شرکا و سفرهای آموزشی پر کنم.
ماموریت بنیاد گیتس همچنان ریشه در این ایده دارد که محل تولد شما نباید فرصتهای شما را تعیین کند. من هیجانزدهام که ببینم فصل بعدی ما چگونه جهان را به آیندهای نزدیکتر میکند که در آن همه در همه جا فرصت زندگی سالم و پرباری را دارند.
برنامهریزی برای ۲۰ سال آینده
من عمیقاً به آنچه در ۲۵ سال اول فعالیتمان به دست آوردهایم، افتخار میکنم. ما در ایجاد Gavi و صندوق جهانی نقش محوری داشتیم، که هر ۲ شیوه تهیه و ارائه ابزارهای نجاتبخش مانند واکسنها و داروهای ضد رتروویروسی را در جهان متحول کردند.
Gavi چیست؟
اتحاد جهانی واکسن و ایمنسازی یا Global Alliance for Vaccines and Immunization یک همکاری جهانی بهداشت عمومی-خصوصی است که متعهد به افزایش دسترسی به ایمنسازی در کشورهای فقیر است.
اتحاد جهانی واکسن و ایمنسازی کشورهای در حال توسعه و دولتهای اهداکننده، سازمان جهانی بهداشت، یونیسف، بانک جهانی، صنعت واکسن در کشورهای صنعتی و در حال توسعه، آژانسهای تحقیقاتی و فنی، جامعه مدنی، بنیاد بیل و ملیندا گیتس و سایر نیکوکاران خصوصی را گرد هم میآورد. اتحاد جهانی واکسن و ایمنسازی در مجمع جهانی بهداشت دارای وضعیت ناظر است.
این ۲ گروه تاکنون با هم بیش از ۸۰ میلیون نفر را نجات دادهاند و به واکسیناسیون بیش از ۷۶۰ میلیون کودک کمک کردهاند و از مرگ بیش از ۱۳ میلیون نفر در سراسر جهان جلوگیری کرده است. این سازمان به افزایش پوشش واکسن دیفتری در کشورهای تحت حمایت از ۵۹ درصد در سال ۲۰۰۰ به ۸۱ درصد در سال ۲۰۱۹ کمک کرده و در کاهش مرگ و میر کودکان به نصف نقش داشته است.
این سازمان همچنین به دنبال بهبود اقتصاد واکسنها، مذاکره در مورد قیمتهای عمده، حمایت از تبعیض قیمت و کاهش خطرات تجاری است که تولیدکنندگان هنگام فروش واکسن به فقرا و توسعه واکسنها با آن مواجه هستند. این سازمان همچنین بودجهای را برای تقویت سیستمهای بهداشتی و آموزش کارکنان بهداشتی در سراسر کشورهای در حال توسعه فراهم میکند.
بنیاد گیتس در طول ۲۰ سال آینده، با هدف نجات و بهبود هرچه بیشتر زندگیها تلاش خواهد کرد. امید من این است که با تسریع کمکهایمان، بتوانیم جهان را در مسیر پایان دادن به مرگ و میر قابل پیشگیری مادران و نوزادان و رهایی میلیونها نفر از فقر قرار دهیم. من معتقدم که میتوانیم نسل بعدی را در شرایط بهتر و آمادگی بهتر برای مبارزه با مجموعه چالشهای بعدی قرار دهیم.
کار خوب کردن در جهان، همواره حاصل یک تلاش گروهی بوده و هست. من به تمام دستاوردهای این بنیاد در طول ۲۵ سال اول فعالیتش افتخار میکنم، اما همچنین میدانم که هیچکدام از اینها بدون شرکای فوقالعاده امکانپذیر نبود.
پیشرفت به افراد زیادی در سراسر جهان بستگی دارد: دانشمندان درخشانی که به کشفهای جدید دست مییابند. شرکتهای خصوصی که برای توسعه ابزارها و داروهای نجاتبخش قدم برمیدارند. دیگر نیکوکارانی که سخاوتشان باعث پیشرفت میشود. کارکنان مراقبتهای بهداشتی که اطمینان حاصل میکنند نوآوریها به دست افرادی که به آنها نیاز دارند میرسد. دولتها، سازمانهای غیرانتفاعی و سازمانهای چند جانبه که سیستمهای جدیدی برای ارائه راهحلها در مقیاس بزرگ میسازند. هر بخش نقش اساسی در پیشبرد جهان ایفا میکند و حمایت از تلاشهای آنها افتخاری است.
بنیاد گیتس در کنار «روتاری اینترنشنال»، شریک کلیدی در احیای تلاشها برای ریشهکنی فلج اطفال بوده است.
من تحسین زیادی برای کارکنان مراقبتهای بهداشتی دارم که تضمین میکنند پیشرفتها به دست افرادی که بیشترین نیاز را به آنها دارند، برسد.
البته، اگرچه بنیاد گیتس تاکنون مهمترین بخش از کمکهای من است، اما تنها راه جبران آن نیست. من زمان و پول قابل توجهی را هم در نوآوری انرژی و هم در تحقیق و توسعه آلزایمر سرمایهگذاری کردهام. اعلامیه امروز رویکرد من را در این زمینهها تغییر نمیدهد.
گسترش دسترسی به انرژی مقرون بهصرفه برای ساختن آیندهای که در آن هر فرد بتواند هم زنده بماند و هم رشد کند، ضروری است. بخش عمدهای از هزینههای من در این زمینه از طریق Breakthrough Energy است که در شرکتهایی با ایدههای امیدوارکننده برای تولید انرژی بیشتر و در عین حال کاهش انتشار گازهای گلخانهای سرمایهگذاری میکند. من همچنین شرکتی به نام TerraPower راهاندازی کردم تا فناوری هستهای ایمن، پاک و نسل بعدی را به زندگی وارد کنم. هر دوی این سرمایهگذاریها در صورت موفقیت، سود خواهند داشت و من هر پولی را که از طریق آنها به دست بیاورم، همانطور که امروز انجام میدهم، دوباره در بنیاد ملیندا و گیتس سرمایهگذاری خواهم کرد.
من از تعدادی از تلاشها برای مبارزه با بیماری آلزایمر و سایر زوال عقلهای مرتبط حمایت میکنم. آلزایمر در ایالات متحده یک بحران رو به رشد است و با افزایش امید به زندگی، این بیماری تهدید میکند که به بار سنگینی برای خانوادهها و سیستمهای مراقبتهای بهداشتی در سراسر جهان تبدیل شود. خوشبختانه، دانشمندان در حال حاضر پیشرفتهای شگفتانگیزی برای کند کردن و حتی متوقف کردن پیشرفت این بیماری دارند. من انتظار دارم تا زمانی که لازم باشد از تلاشهای آنها حمایت کنم.
موفقیت در هر ۲ زمینه دقیقاً میزان پولی را که به بنیاد داده میشود تعیین میکند، زیرا هرگونه سودی که آنها کسب کنند بخشی از هدیه کلی من خواهد بود.
آنچه بنیاد گیتس امیدوار است به آن دست یابد
در طول ۲۰ سال آینده، این بنیاد با شرکای خود همکاری خواهد کرد تا تا حد امکان به سمت چشمانداز ما از جهانی عادلانهتر پیشرفت کند. حقیقت این است که هرگز فرصتهای بیشتری برای کمک به مردم برای داشتن زندگی سالمتر و مرفهتر وجود نداشته است. پیشرفت در فناوری سریعتر از همیشه اتفاق میافتد، به خصوص با افزایش هوش مصنوعی. حتی با وجود تمام چالشهایی که جهان با آن مواجه است، من نسبت به توانایی خود برای پیشرفت خوشبین هستم، زیرا هر پیشرفتی فرصتی دیگر برای بهتر کردن زندگی کسی است.
در طول ۲۰ سال آینده، بودجه این بنیاد بر اساس سه آرمان کلیدی هدایت خواهد شد:
۱. هیچ مادر، کودک یا نوزادی به دلیل بیماری قابل پیشگیری نمیمیرد
در سال ۱۹۹۰، ۱۲ میلیون کودک زیر پنج سال جان خود را از دست دادند. تا سال ۲۰۱۹، این تعداد به پنج میلیون نفر کاهش یافته است. من معتقدم که جهان دانش لازم را برای کاهش دوباره این رقم به نصف و نزدیک شدن به پایان دادن به همه مرگ و میرهای قابل پیشگیری کودکان دارد.
ما اکنون نقش اساسی تغذیه - و به ویژه میکروبیوم روده - را نه تنها در کمک به زنده ماندن کودکان، بلکه در رشد آنها نیز درک میکنیم. ما پیشرفتهای بزرگی در سلامت مادران داشتهایم و اطمینان حاصل کردهایم که مادران جدید و باردار از حمایت لازم برای به دنیا آوردن نوزادان سالم برخوردار هستند.
ما واکسنها و داروهای جدید و نجاتبخش داریم و به لطف سازمانهایی مانند Gavi و صندوق جهانی، میدانیم که چگونه آنها را به افرادی که بیشترین نیاز را به آنها دارند، برسانیم. نوآوری وجود دارد، توانایی سنجش پیشرفت از همیشه قویتر است، و جهان ابزارهای لازم برای قرار دادن همه کودکان در مسیر درست را در اختیار دارد.
۲. نسل بعدی در جهانی بدون بیماریهای عفونی کشنده بزرگ میشود
امروزه، فهرست بیماریهای انسانی که جهان ریشهکن کرده است، تنها یک مورد دارد: آبله. انتظار دارم طی چند سال آینده، فلج اطفال و کرم گینه را نیز به این فهرست اضافه کنم. خوشبین هستم که تا زمان تعطیلی بنیاد، بتوانیم مالاریا و سرخک را نیز اضافه کنیم. مالاریا به طور خاص مشکلساز است، اما ما ابزارهای جدید زیادی در دست داریم، از جمله راههایی برای کاهش جمعیت پشهها. این احتمالاً ابزار کلیدی است که با تکمیل، تأیید و راهاندازی، به ما فرصتی برای ریشهکنی مالاریا میدهد.
در سال ۲۰۰۰، سالی که ما بنیاد را تأسیس کردیم، ۱/۸ میلیون نفر بر اثر ایدز جان خود را از دست دادند. تا سال ۲۰۲۳، پیشرفت در درمان و پیشگیریها این تعداد را به ۶۳۰ هزار نفر کاهش داد. من معتقدم که این رقم در دهههای آینده به طرز چشمگیری کاهش خواهد یافت، به لطف نوآوریهای جدید و باورنکردنی در حال انجام - از جمله یک ژن درمانی تک دوز که میتواند میزان ویروس را در بدن شما آنقدر کاهش دهد که به طور مؤثر شما را درمان کند. این امر برای هر کسی که HIV دارد، از جمله در جهان ثروتمند، بسیار مفید خواهد بود. همین فناوری همچنین برای درمان بیماری کمخونی داسی شکل، یک بیماری طاقتفرسا و کشنده، استفاده میشود.
ما همچنین در زمینه سل پیشرفتهای بزرگی داشتهایم، که هنوز هم بیشتر از مالاریا و ایدز روی هم رفته جان افراد را میگیرد. سال گذشته، یک آزمایش تاریخی فاز سه آغاز شد که میتواند اولین واکسن جدید سل در بیش از ۱۰۰ سال باشد.
کلید به حداکثر رساندن تأثیرات این نوآوریها، کاهش هزینههای آنها برای مقرون به صرفه کردن آنها در همه جا خواهد بود و من انتظار دارم بنیاد گیتس نقش بزرگی در تحقق این امر ایفا کند. نابرابریهای بهداشتی دلیل وجود بنیاد گیتس است. و آزمون واقعی موفقیت ما این خواهد بود که آیا میتوانیم اطمینان حاصل کنیم که این مداخلات نجاتبخش به افرادی که بیشترین نیاز را به آنها دارند - به ویژه در آفریقا، آسیای جنوبی و سراسر جنوب جهان - میرسد یا خیر.
۳. صدها میلیون نفر از فقر رهایی مییابند و کشورهای بیشتری را در مسیر رفاه قرار میدهند.
برای رسیدن به پتانسیل کامل خود، مردم به دسترسی به فرصت نیاز دارند. به همین دلیل است که بنیاد ما بر چیزی بیش از سلامت تمرکز دارد.
آموزش کلید اصلی است. ناامیدکننده است که پیشرفت در آموزش به اندازه سلامت چشمگیر نیست -هیچ واکسنی برای بهبود سیستم مدرسه وجود ندارد - اما بهبود آموزش همچنان اولویت اصلی بنیاد ما در ایالات متحده است. تمرکز ما بر کمک به مدارس دولتی است تا اطمینان حاصل شود که همه دانشآموزان میتوانند پیشرفت کنند؛ به ویژه آنهایی که معمولاً با بزرگترین موانع روبهرو هستند، از جمله دانشآموزان سیاهپوست و لاتین و کودکان با پیشینه کمدرآمد.
در سطح K-۱۲ (۱۲ سال مدرسه از دبستان تا دبیرستان)، این به معنای تقویت آموزش ریاضی و اطمینان از اینکه معلمان آموزش و پشتیبانی لازم را دارند. از جمله دسترسی به ابزارهای جدید هوش مصنوعی است که به آنها اجازه میدهد روی آنچه در کلاس درس بیشترین اهمیت را دارد تمرکز کنند. با توجه به اهمیت مدرک یا گواهینامه تحصیلات تکمیلی برای موفقیت در حال حاضر، ما در حال تأمین مالی طرحهایی برای افزایش نرخ فارغالتحصیلی نیز هستیم.
همانطور که اشاره کردم، دسترسی به یک منبع تغذیه با کیفیت بالا کلید حفظ رشد کودکان در مسیر درست است. کشاورزان خردهپا، ستون فقرات اقتصادهای محلی و تأمین مواد غذایی را تشکیل میدهند و نقش کلیدی در تحقق این امر دارند. یکی از راههای اصلی که این بنیاد به کشاورزان کمک میکند، توسعه بذرهای جدید و مقاومتر است که حتی در شرایط دشوار، محصولات بیشتری تولید میکنند.
این کار در دنیای رو به گرم شدن زمین، حتی از اهمیت بیشتری برخوردار است، زیرا هیچکس بیشتر از کشاورزانی که در نزدیکی خط استوا زندگی میکنند، از تغییرات اقلیمی رنج نمیبرد. با وجود این، من امیدوارم که بتوانیم به کشاورزان خردهپا کمک کنیم تا در طول ۲ دهه آینده، بهرهوری بیشتری نسبت به همیشه داشته باشند. برخی از محصولاتی که شرکای ما در حال توسعه آنها هستند، حتی حاوی مواد مغذی بیشتری هستند - یک برد-برد برای سازگاری با آب و هوا و جلوگیری از سوءتغذیه.
ما همچنین به حمایت از زیرساختهای عمومی دیجیتال ادامه خواهیم داد، تا افراد بیشتری به خدمات مالی و اجتماعی که اقتصادهای فراگیر و بازارهای باز و رقابتی را تقویت میکنند، دسترسی داشته باشند. و ما به حمایت از کاربردهای جدید هوش مصنوعی ادامه خواهیم داد، که میتواند کیفیت و دسترسی به خدمات را از سلامت گرفته تا آموزش و کشاورزی تسریع کند.
زیربنای تمام کارهای ما - در زمینه سلامت، کشاورزی، آموزش و فراتر از آن - تمرکز بر برابری جنسیتی است. نیمی از کشاورزان خردهپا در جهان زن هستند و زنان وقتی به آموزش، مراقبتهای بهداشتی و خدمات مالی دسترسی داشته باشند، بیشترین سود را خواهند برد. اگر سیستمها به حال خود رها شوند، اغلب زنان را نادیده میگیرند. اما اگر به درستی انجام شوند، میتوانند به زنان کمک کنند تا خانوادهها و جوامع خود را ارتقا دهند.
برنامههای ما بلندپروازانه است. و اگرچه امیدوارم که به آنها دست یابیم، نمیتوانم یک حقیقت ساده را نادیده بگیرم: هیچ یک از این پیشرفتها بدون مشارکت همه دولتهای جهان امکانپذیر نیست.
ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و سایر کشورهای جهان در حال کاهش دهها میلیارد دلار از بودجههای کمکی خود هستند. و هیچ سازمان خیریهای - حتی سازمانی به بزرگی بنیاد گیتس - نمیتواند خلاء بودجهای را که اکنون در حال ظهور است، جبران کند. واقعیت این است که ما بدون بودجه ایالات متحده، فلج اطفال را ریشهکن نخواهیم کرد.
در حالی که دیدن پیشرفت دولتهای آفریقایی شگفتانگیز بوده است، اما هنوز کافی نیست، به خصوص در زمانی که بسیاری از کشورهای آفریقایی آنقدر پول صرف پرداخت بدهیهای خود میکنند که نمیتوانند در سلامت مردم خود سرمایهگذاری کنند - چرخهای معیوب که رشد اقتصادی را غیرممکن میکند.
مشخص نیست که آیا ثروتمندترین کشورهای جهان همچنان از فقیرترین مردم خود حمایت خواهند کرد یا خیر. اما تنها چیزی که میتوانیم تضمین کنیم این است که بنیاد گیتس در تمام کارهای خود از تلاشها برای کمک به مردم و کشورها برای خروج از فقر حمایت خواهد کرد. فرصتهای زیادی برای ارتقای مردم وجود دارد که نمیتوانیم از آنها استفاده نکنیم.
آخرین فصل از دوران حرفهای من
هفته آینده، در جلسه سالانه کارکنان بنیاد شرکت خواهم کرد که همیشه یکی از روزهای مورد علاقه من در سال است. اگرچه سالها از ترک مایکروسافت میگذرد، اما من هنوز هم در قلب خود یک مدیرعامل هستم و بدون در نظر گرفتن تأثیر آن، هیچ تصمیمی در مورد پولم نمیگیرم.
من با اطمینان خاطر، باقیمانده ثروتم را در بنیاد گیتس قرار میدهم، زیرا میدانم افرادی که مسئول استفاده از این پول هستند، چقدر باهوش و فداکار هستند و بیصبرانه منتظرم تا از آنها تجلیل کنم.
من از همکارانم در بنیاد الهام میگیرم، که بسیاری از آنها از مشاغل پردرآمدتر در بخش خصوصی صرف نظر کردهاند تا از استعدادهای خود برای خیر عمومی استفاده کنند. آنها چیزی را دارند که اندرو کارنگی آن را «سخاوت گرانبها» مینامد و دنیا به خاطر آن بهتر شده است.
من خوش شانس هستم که در طول زندگیام توسط افراد سخاوتمند زیادی احاطه شدهام. همانطور که در خاطراتم با عنوان «کد منبع» نوشتم، والدینم اولین و بزرگترین تأثیرات را بر من گذاشتند. مادرم مرا با ایده بخشش آشنا کرد. او به شدت به این ایده اعتقاد داشت که از کسی که زیاد بخشش میکند، زیاد انتظار میرود و به من آموخت که من فقط مباشر هر ثروتی هستم که به دست میآورم.
پدرم به تمام معنا یک غول بود و او، بیش از هر کس دیگری، به عنوان اولین رهبر بنیاد، ارزشهای آن را شکل داد. او اهل همکاری، قضاوت و جدیت در یادگیری بود؛ سه ویژگی که رویکرد ما را به هر کاری که انجام میدهیم شکل میدهد. هر ساله، مهمترین تقدیر داخلی که ما اهدا میکنیم، جایزه بیل پدر نام دارد که به کارمندی تعلق میگیرد که بیشترین نمونه از ارزشهایی است که او برای آنها ایستادگی میکرد. هر آنچه که ما به دست آوردهایم - و به دست خواهیم آورد - گواهی بر دیدگاه او از جهانی بهتر است.
به عنوان یک بزرگسال، یکی از بزرگترین تأثیرات من «وارن بافت» بوده است که همچنان الگوی نهایی سخاوت است. او اولین کسی بود که ایده بخشش همه چیز را به من معرفی کرد و در طول دههها به طرز باورنکردنی به بنیاد سخاوتمند بوده است. «چاک فینی» همچنان یک قهرمان بزرگ برای من است و فلسفه او مبنی بر «بخشش در حین زندگی» نحوه تفکر من در مورد امور خیریه را شکل داده است. چاک فینی معتقد بود که ثروتمندان باید پول خود را در حالی که هنوز زنده هستند ببخشند.
امیدوارم سایر افراد ثروتمند در نظر بگیرند که اگر سرعت و مقیاس بخشش خود را افزایش دهند، چقدر میتوانند پیشرفت را برای فقیرترین افراد جهان تسریع کنند، زیرا این یک روش بسیار تأثیرگذار برای کمک به جامعه است. هر روزی که در بنیاد کار میکنم، احساس رضایت میکنم. این کار مرا مجبور میکند چیزهای جدیدی یاد بگیرم و با افراد فوقالعادهای در این زمینه کار میکنم که واقعاً میدانند چگونه تأثیر ابزارهای جدید را به حداکثر برسانند.
اعلامیه امروز تقریباً به طور قطع آغاز آخرین فصل از حرفه من را نشان میدهد و من با این موضوع مشکلی ندارم. من از زمانی که فقط یک کودک بودم و با دوستم از دوران راهنمایی یک شرکت نرمافزاری راهاندازی کردم، راه درازی را پیمودهام. با ۵۰ ساله شدن مایکروسافت، احساس میکنم که با تعهد به بخشیدن منابعی که از طریق شرکت به دست آوردهام، این نقطه عطف را جشن میگیرم.
در طول ۲۰ سال اتفاقات زیادی میتواند رخ دهد. میخواهم مطمئن شوم که جهان در این مدت به جلو حرکت میکند. زمان از همین حالا شروع میشود و من بیصبرانه منتظرم تا از آن نهایت استفاده را ببرم.
انتهای پیام/
نظر شما