طهرانچی: گسترش همکاری‌های علمی میان دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه انرژی کازان

طهرانچی با تأکید بر اهمیت نزدیکی دیدگاه‌ها و اقدامات عملی، از فراهم شدن فضای جدید برای گسترش همکاری‌های علمی و فناوری با دانشگاه انرژی کازان خبر داد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در دیدار با ادوارد ابدولزیانوف رئیس دانشگاه انرژی کازان با تأکید بر اهمیت نزدیکی دیدگاه‌ها و ارزش‌ها در همکاری‌های بین‌المللی، گفت: در دوران کاری‌ام دانشگاه های زیادی دیده‌ام، اما امروز شاهد یک دهه تلاش موفق و مستمر در تربیت نیروی انسانی در دانشگاه انرژی کازان هستم.

وی افزود: امروز شاهد تغییر در شیوه‌های تربیت هستیم و نسل جوان بیش از هر چیز به دنبال کسب مهارت‌هایی مانند کامپیوتر و هوش مصنوعی است. اما لازمه دستیابی به این مهارت‌ها، فراهم بودن بستر مناسب توسط دانشگاه‌هاست. دانشگاه شما در این مسیر عملکرد موفقی داشته است.

طهرانچی در ادامه به معرفی دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و گفت: این دانشگاه پس از انقلاب اسلامی و با حمایت حضرت امام خمینی(ره) و مسئولان کشور تأسیس شد و اکنون پس از ۴۳ سال، ۴۰ درصد از آموزش عالی ایران را برعهده دارد. دانشگاه آزاد اسلامی خصوصی نیست، اما دولتی هم به‌شمار نمی‌آید؛ با این حال به صورت یکپارچه اداره می‌شود.

وی با اشاره به تغییرات ساختاری دانشگاه آزاد تصریح کرد: برای پاسخ‌گویی به نیازهای اجتماعی و سلیقه نسل جوان، این دانشگاه تحولات جدی در نظام آموزشی خود اعمال کرده و در حالی که مجموع دانشگاه‌های دولتی حدود ۲۰ درصد کاهش جمعیت دانشجویی داشته‌اند، دانشگاه آزاد اسلامی با رشد ۳۰ درصدی جذب دانشجو مواجه شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به زمینه‌های همکاری مشترک میان دو دانشگاه گفت: فضای مناسبی برای همکاری علمی و دانشگاهی با دانشگاه انرژی روسیه به‌وجود آمده است. رهبران دو کشور نیز بر این همکاری تأکید دارند.

وی با بیان اینکه ایران در حوزه انرژی با چالش‌هایی روبه‌روست، ادامه داد: بخش عمده‌ای از انرژی کشور از طریق انرژی حرارتی تأمین می‌شود که راندمان بالایی ندارد. صنعت برق نیز با مشکلاتی فنی مواجه است و از دانشگاه‌ها برای حل این چالش‌ها درخواست کمک شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین تأکید کرد: دو سوم خاک ایران منطقه کویری است و ظرفیت بالایی برای تولید انرژی خورشیدی داریم. روش دانشگاه انرژی روسیه در حوزه انرژی حرارتی برای ما جذاب است و معتقدم می‌توان یک تیم مشترک برای همکاری دقیق در این زمینه تشکیل داد.

وی با اشاره به اهمیت اقدامات عملی در همکاری‌های بین‌المللی افزود:تفاهم‌نامه‌های زیادی در سطح دانشگاهی امضا می‌شود، اما بدون اقدام عملی، اثربخشی لازم را ندارند. ما به‌دنبال یک نقشه راه مشخص هستیم که همکاری‌ها به صورت عملیاتی و مؤثر دنبال شود.

طهرانچی خاطرنشان کرد: با تغییراتی که در حدود ۱۵ درصد از رشته‌های دانشگاه انرژی کازان، اعمال شده، این دیدار می‌تواند نقطه شروعی برای همکاری‌های گسترده در تربیت نیروی ماهر برای صنعت باشد. البته دانشگاه آزاد اسلامی دولتی نیست و برای تداوم فعالیت‌ها، باید چارچوب اقتصادی مشخصی در نظر بگیریم.

وی افزود: می‌توان با همکاری صنعت ایران و روسیه، در حوزه انرژی‌های حرارتی و فناوری، زمینه‌های مناسبی برای انتقال متقابل فناوری و تربیت نیروی انسانی فراهم کرد.

طهرانچی همچنین با اشاره به حضور دکتر میرزاخانی، گفت: ایشان برای ما و شما فردی شناخته‌شده و ارزشمند هستند و نقش مهمی در این همکاری ایفا می‌کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با اشاره به نقش کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کازان،ابراز امیدواری کرد که این نمایندگی به‌عنوان پشتیبان پروژه‌های مشترک علمی دو کشور نقش‌آفرینی کند.

در ادامه نشست، معاونان دانشگاه انرژی کازان نیز بر ضرورت تدوین چارچوب مشخص برای همکاری تأکید کردند و پیشنهاد دادند طی چند روز آینده پیش‌نویس عملیاتی همکاری‌ها تهیه شود. همچنین بر لزوم داشتن رویکرد اقتصادی در اجرای طرح‌ها توافق شد.

در این دیدار، مشکینی معاون فناوری و نوآوری، علی‌اکبری معاون علوم و مهندسی، فیروزفر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و دیگر اعضای هیأت دانشگاه آزاد اسلامی نیز حضور داشتند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1267761

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =