تنش در روابط اسرائیل و فرانسه/ اقدام بعدی مکرون چه خواهد بود؟

وزیر دفاع اسرائیل در آخرین اظهارات خود در خصوص ساخت دولت یهودی اسرائیلی در کرانه باختری این طرح را پاسخی روشن و محکم به کشورهایی دانست که قصد دارند کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند و اقدام آنها را صرفا روی کاغذ و بی‌نتیجه خواند.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز به نقل از رسانه‌های غربی، با ادامه تشدید سیاست‌های شهرک‌سازی اسرائیل و افزایش تنش در مناطق اشغالی، وزیر دفاع این رژیم اظهاراتی جنجالی درباره ساخت «دولت یهودی اسرائیلی» در کرانه باختری را مطرح کرده است. این سخنان بلافاصله پس از اعلام ساخت ده‌ها شهرک جدید بیان شد و بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های عربی و اسرائیلی داشت.

روز جمعه، کاتس -وزیر دفاع اسرائیل- اعلام کرد که قصد دارد در کرانه باختری، یک «دولت یهودی اسرائیلی» برپا کند. این اظهارات تنها یک روز پس از تصمیم دولت برای ایجاد ۲۲ شهرک جدید در اراضی فلسطینی مطرح شد. شهرک‌سازی‌های اسرائیل در کرانه باختری که از دیدگاه حقوق بین‌الملل غیرقانونی محسوب می‌شوند، بارها از سوی سازمان ملل محکوم شده‌اند.

در بیانیه‌ای که از دفتر کاتس منتشر شد آمده است: «این اقدام، پاسخی روشن و محکم به گروه‌های تروریستی است که به دنبال تضعیف حاکمیت ما در این سرزمین هستند. همچنین، پیامی است به رئیس‌جمهور فرانسه، امانوئل ماکرون و دیگر کشورهایی که تصمیم دارند کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند. آنها ممکن است آن را روی کاغذ به رسمیت بشناسند، اما ما در عمل، بر زمین، یک دولت یهودی اسرائیلی خواهیم ساخت».

او در ادامه افزود: «آن کاغذها سرانجام به زباله‌دان تاریخ خواهند پیوست، اما دولت اسرائیل قوی‌تر و شکوفاتر خواهد شد»

رئیس جمهور فرانسه، در بحبوحه تشدید جنگ لفظی بین اسرائیل و فرانسه، بار دیگر اسرائیل را به خاطر جنگ با حماس در غزه مورد انتقاد قرار داد. مکرون گفته بود کشورهای اروپایی در صورت عدم تغییر سیاست‌های کمک‌های بشردوستانه اسرائیل در غزه، باید موضع سختگیرانه‌تری علیه این رژیم اتخاذ کنند.

مکرون در یک مجمع عالی دفاعی در سنگاپور نیز گفت: «اگر غزه را رها کنیم، اگر فکر کنیم که راه برای اسرائیل باز است، حتی اگر حملات تروریستی را محکوم کنیم، اعتبار خود را از دست خواهیم داد» او افزود: «به همین دلیل است که ما استاندارد دوگانه را رد می‌کنیم». مکرون همچنین گفته بود که به رسمیت شناختن کشور فلسطین، با شرایطی خاص، «نه تنها یک وظیفه اخلاقی، بلکه یک ضرورت سیاسی است».

در انتقاد وزارت امور خارجه اسرائیل در پستی در ایکس نوشت: «واقعیت‌ها برای مکرون جالب نیستند. هیچ محاصره‌ای وجود ندارد. این یک دروغ آشکار است. اسرائیل در حال حاضر از طریق دو تلاش موازی، ورود کمک‌ها به غزه را تسهیل می‌کند». به اعتقاد مقامات اسرائیل نزدیک به 900 کامیون کمک رسانی وارد غزه شده و بنیاد بشردوستانه غزه که مورد حمایت آمریکا است، دو میلیون وعده غذایی و ده‌ها بسته کمک‌رسانی توزیع کرده است.

وزارت امور خارجه اسرائیل می‌گوید: «مکرون به جای اعمال فشار بر تروریست‌های جهادی، می‌خواهد با تشکیل یک کشور فلسطینی به آنها پاداش دهد و بدون شک روز ملی آن ۷ اکتبر خواهد بود».

در حالی که بیانیه وزارت‌خارجه اسرائیل در حال القای پیام دروغی مبنی بر کمک‌های بشردوستانه به فلسطین است، الجزیره از زبان پزشکان بدون مرز، اعلام کرد: توزیع مواد غذایی که توسط بنیاد بشردوستانه غزه که به تازگی تأسیس شده است، « فاجعه‌بار» است. این گروه تأیید می‌کند که «طرح ایالات متحده و اسرائیل برای ابزاری کردن کمک‌ها بی‌اثر است».

کریستوفر لاکیر-دبیر پزشکان بدون مرز- در بیانیه‌ای گفت: «با این رویکرد خطرناک و بی‌ملاحظه، غذا در جاهایی که بیشترین نیاز به آن وجود دارد توزیع نمی‌شود، بلکه فقط به مناطقی ارسال می‌شود که نیروهای اسرائیلی ترجیح می‌دهند غیرنظامیان را در آنجا تجمع دهند».

او افزود: «این یعنی آسیب‌پذیرترین افراد - به‌ویژه سالمندان و افراد دارای معلولیت - عملا هیچ شانسی ندارد برای دسترسی به غذایی که به‌شدت به آن نیاز دارند».

همچنین حماس نیز از اعراب و مسلمانان خواست کاروان‌های کمک‌رسانی به غزه ارسال کنند. این گروه فلسطینی با صدور بیانیه‌ای از کشورهای عربی و مسلمان خواسته است تا کاروان‌های کمک‌رسانی را به غزه ارسال کنند تا اسرائیل را برای ارائه کمک به فلسطینی‌ها تحت فشار قرار دهند.

در خصوص فرانسه نیز باید گفت دولت فرانسه هنوز روابطش با اسرائیل را کاملا قطع نکرده، اما با سیاست‌های دولت نتانیاهو مخالف است. دولت مکرون به دنبال بازیابی اعتبار بین‌المللی و جایگاه پیشروی اروپایی در خاورمیانه است و سعی دارد با حمایت از فلسطین، هم به جامعه داخلی پاسخ دهد و هم در نظم بین‌الملل نقش‌آفرینی کند. این تغییر موضع نه از سر احساسات، بلکه بخشی از یک بازی دقیق دیپلماتیک و توازن در منافع فرانسه در سطح جهانی است.

گفتنی است فرانسه در حال بررسی به رسمیت شناختن کشور فلسطین پیش از کنفرانس سازمان ملل متحد است؛ که به میزبانی مشترک فرانسه و عربستان سعودی بین ۱۷ تا ۲۰ ژوئن برگزار می‌شود و هدف آن تعیین پارامترهای نقشه راه برای تشکیل کشور فلسطین و در عین حال تضمین امنیت اسرائیل است. علاوه بر این فرانسه عضو دائم شورای امنیت است و می‌خواهد نقشی مستقل از آمریکا و هم‌وزن چین و روسیه بازی کند و پرونده فلسطین و حمایت صریح از حقوق بین‌المللی به فرانسه اعتبار اخلاقی و سیاسی می‌دهد.

خبرنگار: ماری ملکی

انتهای پیام/

کد خبر: 1269523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =